پایگاه خبری جماران: فضای اعتراضی پس از فوت مرحومه مهسا امینی کماکان تداوم دارد و متصدیان اداره کشور نیز دائما از ضرورت شنیدن صدای اعتراض مردم سخن می گویند.
در این باره غلامرضا منتظری عضو کمیسیون فرهنگی به خبرنگار جماران گفت: انقلاب اسلامی ایران از زمان شکل گیری تا به امروز همواره شاهد یکسری مخالفتها به اشکال مختلف بوده است. ما باید بپذیریم همیشه مخالفتها وجود دارد، اما شکل آنها متفاوت میشود. در شرایطی که ایران اسلامی گامهای بلندی را در بخشهای مختلف اجتماعی و سیاسی برمی داشت موفقیتهایی در سطح بینالملل نصیب کشور می شد. فوت خانم امینی بهانهای از پیش طراحی شده از سوی دشمن بود تا با بازگشایی مدارس و دانشگاهها این تحرکات را داشته باشند، اما ما باید صف جوانان و نوجوانانی که بر اساس احساسات ورود پیدا میکنند را از صف معاندین و دشمنان جدا کنیم، چرا که جوان و نوجوان سرمایه و آینده کشور ما هستند.
وی با اشاره به اینکه با این وجود در عمل میبینیم منابع ملی و آمبولانسها تخریب میشوند، یادآور شد: اگر اعتراض، نقد و حرفی داریم باید به شکل منطقی و صحیح آن را مطرح کنیم؛ در غیر این صورت به مصلحت کشور نیست. ما اگر ایران را دوست داریم باید نسبت به این سرمایه احساس مسئولیت کنیم. این سرمایه حاصل تلاش و کوشش پیشینیان ما است و به ما رسیده و حال باید حفظش کنیم.
منتظری گفت: به نظر میرسد شیطنتهایی صورت گرفته که بتوانند از ظرفیتهای نسل جوان ما بر علیه نظام استفاده کنند. باید در این مقطع هوشمندی را افزایش داده و فضایی را فراهم کرده تا نقدها و مشکلات افراد را بشنویم. آنها دوست دارند حرفهای خود را بزنند اما با افرادی که با نیت قصد تخریب، ناآرامی و ناامنی ورود پیدا میکنند بدون شک باید دستگاه متولی با آنان برخورد جدی داشته باشد.
باید فضایی ایجاد شود تا منتقدین صحبت کنند
وی با بیان اینکه باید همانطور که در همه جای دنیا مرسوم است، فضایی ایجاد شود تا منتقدین صحبت کنند، تصریح کرد: البته در این میان بعضی افراد به دنبال انتقال انتقاد نیستند. من به عنوان استاد در دانشگاه بارها نقدها را گوش کردم، شاید از حرف من هم قانع نشوند، اما این حق دانشجو است که نقد خود را نسبت به اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور مطرح کنند. قطعا دولتمردان باید فضای گفت و گوی آزاد را فراهم کنند. از آن سو، جامعه به آرامش احتیاج دارد و باید با برهمزنندگان برخورد کنند.
عضو کمیسیون فرهنگی یادآور شد: یکی از چهرههای دیپلماسی در جایی صحبت می کرد که در وین روی ماشین من خط کشیدند و به نیروی پلیس گفتم، نشان دهید چه کسی این کار را انجام داده و پلیس گفت، به شرط اینکه در فضای مجازی منتشر نکنید. پرسیدم چرا که گفت این امر ناامنی ایجاد می کند. ناامنی بزرگترین آسیب برای تلاش یک کشور است. البته باید مسائل را ریشهای ببینیم و سطحی برخورد نکنیم، دغدغهها را بشنویم و با عواملی که در اندیشه اصلاح و تعالی هستند برابر قانون با آنها برخورد شود.
خلاء احزاب و گروهها احساس میشود
منتظری در آخر از خلاء گروهها و احزاب گفت: ما در ایران چیزی به نام «حزب» نداریم، اما خانه احزاب دایر است و دور هم جمع میشوند و مسائل را مطرح میکنند؛ اما ریشه ندارد. به همین خاطر خلاء حزب در کشور احساس می شود و اوضاع جامعه باید به این سمت برود که فضای باز سیاسی و اجتماعی را ایجاد کنیم و برای تجمعات هدف دار، مکانهای خاص فراهم شود. چندی پیش امام جمعه تهران هم همین این موضوع را مطرح کردند و پیش بینی سازکارهایی ارائه دادند.