سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری شامگاه چهارشنبه در هفتمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: خواست مردم این است که چه کسانی که اغتشاشگران را تحریک کردند و چه کسانی که مباشرت کردند به این کارها مجازات شوند. البته افرادی هستند که تحت تاثیر قرار گرفتند، اما غافل و بیاطلاع بودند که موضوع آنها بحث دیگری است، اما افرادی که در اغتشاشات شریک و سهیم بودند، حتما باید با آنها به صورت قاطع برخورد شود.
به گزارش جماران؛ رئیس جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم به تشریح نتایج و دستاوردهای ۲ سفر اخیر خود به سمرقند و نیویورک پرداخت.
سید ابراهیم رئیسی شامگاه چهارشنبه در هفتمین گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم، سفر به سمرقند به منظور شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان شانگهای و دیدار با سران ۱۰ کشور منطقه را موفق و در راستای توسعه سیاست همسایگی توصیف کرد.
رئیسی جمهور همچنین با اشاره به سفر خود به مقر سازمان ملل متحد گفت: این اولین سفر یک رئیس جمهور ایران به آمریکا پس از ترور سردار حاج قاسم سلیمانی بود و ضرورت داشت در آنجا صدای مظلومیت و اقتدار ملت ایران به گوش جهانیان برسد.
مشروح گفتگوی تلویزیونی رئیس جمهور به شرح زیر است.
رئیسی در ابتدای این گفتگو با اشاره به حضور میلیونی زائران ایرانی در آیین اربعین حسینی و نیز ایام شهادت امام رضا (ع) در روزهای پایانی ماه صفر گفت: قبل از هر چیز خداوند را شاکر هستم برای دو رویداد مهم فرهنگی که طی ۱۰ روز اخیر در سفر زائران اربعین و حرم رضوی اتفاق افتاد؛ در رویداد نخست که یک رویداد فرهنگی بزرگ بی نظیر بود، بیش از ۳ و نیم میلیون نفر ایرانی و بیش از ۲۰ میلیون نفر از زائران امام حسین (ع) در عتبات عالیات نسبت به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین (ع) عرض ادب و ارادت کردند و یک رویداد بزرگ را رقم زدند.
رئیس جمهور ادامه داد: در مشهدالرضا نیز بیش از چهار و نیم میلیون نفر از سراسر کشور و از جهان اسلام زائر امام رضا(ع) شدند که این رویداد فرهنگی بزرگ برگرفته از عشق مردم نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت بود.
رئیسی با بیان اینکه دولت هم وظیفه خدمتگزاری به مردم، هم وظیفه تسهیل زیارت و هم بهرهگری از همه امکانات و ظرفیتها را برعهده داشت، ادامه داد: البته میزبان خود مردم بودند؛ چه مردم عزیز عراق و اهل سنت کردستان عراق که از زائران عزیز ما در همه شهرهای این کشور به خوبی میزبانی کردند و چه مردم مشهد که در پذیرایی از زائرین و مهمانان حضرت رضا(ع) خدمت کردند.
رئیس جمهور اظهار داشت: رسالت دولت این بود که با همه ظرفیت در خدمت زائران و مهمانان امام حسین(ع) و علیبن موسیالرضا(ع) باشد و نسبت به این دو مناسبت باید خداوند متعال را شاکر باشم.
رئیسی با یادآوری سخن معروف سردار شهید حاج قاسم سلیمانی مبنی بر اینکه «همه ما ملت امام حسین هستیم» تاکید کرد: این عشق به اهل بیت در هشت میلیون زائری که در این چند روز به کربلا و مشهد سفر کردند، رویدادهایی است که نمیشود به سادگی از کنار آنها گذشت. این توفیقی برای دولت در خدمتگزاری است و باید تلاش کنیم اگر کاستیها، مشکلات و ضعفهای زیرساختی در این مسیر وجود داشت و زائران گاهی اذیت شدند در سنوات دیگر مرتفع شود.
رئیس جمهور در ادامه به دستاوردهای دو سفر اخیر به سمرقند برای شرکت در اجلاس شانگهای و سفر به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل پرداخت و اظهار داشت: عضویت ایران در سازمان شانگهای مسئله و رویداد مهمی است.
رئیسی با بیان اینکه با عضویت کشورمان در سازمان شانگهای از نظر اقتصادی ایران به زیرساختهای اقتصادی آسیا متصل شد، تاکید کرد: اعضای سازمان شانگهای بخش قابل توجهی از جمعیت جهان و بخش مهمی از اقتصاد جهان را در اختیار دارند.
رئیس جمهور با یادآوری اینکه اعضای اتحادیه اوراسیا و نیز شانگهای کشورهایی قابل توجه هستند، اظهار داشت: طبیعتا ارتباط اقتصادی و تجاری ایران با این کشورها و با این زیرساختها حتما میتواند به توسعه تجارت و توسعه اقتصادی کشورمان کمک شایانی داشته باشد.
در دیدار سران کشورهای چین، روسیه و هند بر گسترش همکاریهای اقتصادی تاکید شد
رئیس جمهور ادامه داد: علاوه بر شرکت در اجلاس عمومی سازمان شانگهای که سران کشورها حضور داشتند و عضویت رسمی ایران به طور رسمی اعلام شد، با رئیس جمهور چین هم دیدار داشتم که در این دیدار تصمیم و اراده دو کشور برای اجرای برنامه ۲۵ ساله بین دو کشور مورد تاکید قرار گرفت.
رئیسی خاطر نشان کرد: در این نشست توسعه همکاری بین دو کشور در حوزه انرژی که همواره بین ایران و چین وجود داشته و نیز مسایل پولی و مالی برای فعال تر شدن تجارت دوجانبه مورد تاکید روسای جمهور قرار گرفت.
رئیسی با بیان اینکه مشارکت شرکتهای چینی در پروژههای مهم و اساسی مثل پروژههای ریلی در ایران است، اظهار داشت: در دیدار رئیس جمهور چین اراده بر آن شد که این موارد به صورت جد دنبال شود و بتوانیم همکاری دو کشور را در پروژههای ریلی بین دو کشور دنبال کنیم.
رئیسی در ادامه تاکید کرد: آنچه مسلم است، اینکه ما همکاریهای خود را به صورت جدی و گسترده بین دو کشور ادامه دهیم.
رئیس جمهور در ادامه به توسعه همکاریهای دوجانبه با روسیه اشاره کرد و افزود: از زمان سفرم به مسکو تا اجلاس اخیر شانگهای، روابط تجاری ما با روسیه ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
رئیسی با بیان اینکه با روسیه در حوزههای مختلفی چون فضایی، نفت و انرژی و نیز حوزه تجاری و اقتصادی همکاری داریم، اظهار داشت: در اجلاس شانگهای نیز ارتباطات دوجانبه همچون کریدور شمال و جنوب مطرح شد که این مسیر ریلی بین سرخس و چابهار است.
رئیس دولت سیزدهم به همکاری ایران با هند در بندر چابهار اشاره کرد و گفت: در دیداری که در حاشیه اجلاس شانگهای با آقای مودی نخستوزیر هند داشتم اراده دو کشور بر اینکه این همکاری با جدیت ادامه پیدا کند و سرعت آن بیشتر شود تاکید شد تا بتوانیم از این ظرفیت به طور کامل بهرهبرداری کنیم.
رئیسی خاطر نشان کرد: توسعه بندر چابهار و سواحل مکران نه فقط برای توسعه ایران منافع بسیاری میتواند داشته باشد، بلکه میتواند زمینه توسعه خوبی را برای منطقه فراهم کند.
سیاست توسعه همسایگی ایران به اعتماد متقابل با کشورهای عضو شانگهای منجر شده است
رئیسی در ادامه به نخستین سفر خارجی خود به عنوان رئیس جمهور به اجلاس شانگهای به میزبانی تاجیکستان اشاره کرد و گفت: از آن زمان تاکنون روابط اقتصادی و تجاری ایران با تاجیکستان در حوزههای مختلف ۵ تا ۶ برابر افزایش یافته و همکاریهای مختلفی هم با کشورهای آسیای مرکزی داریم که این روابط در راستای تداوم سیاست همسایگی است.
رئیس جمهور تاکید کرد: سیاستی که ایران با کشورهای همسایه دنبال میکند به اعتماد متقابل بین کشور ما و کشورهای عضو شانگهای منجر شده و اکنون باید به دنبال ارتقای این اعتماد باشیم. در مجموع سیاست همسایگی در تداوم همکاریهای عینی و عملی بین ما و کشورهای همسایه جواب داده است.
رئیسی به دیدارهای دوجانبه در حاشیه اجلاس شانگهای با سران ۱۰ کشور اشاره و تاکید کرد که عمده موضوعات مطرح شده در این دیدارها، توسعه فعالیتهای اقتصادی و تجاری بین ایران و کشورهای منطقه بود.
تلاش کردیم صدای مظلومیت و اقتدار ملت ایران را در مجمع عمومی به گوش جهان برسانیم
رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه در مجمع عمومی سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا حضور نیافتم اما به صورت مجازی در این اجلاس سخنرانی کردم و مواضع جمهوری اسلامی را بیان کردم، اظهار داشت: سفر امسال، نخستین سفرم به نیوریورک بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی «رضوانالله تعالی علیه» بود. استنباط ما این بود که باید آنجا صدای ملت ایران میبودم و مواضع بهحق جمهوری اسلامی و ملت ایران و صدای مظلومیت و اقتدار ملت را آنجا در نطق و بیانات و ارتباطات خودم بیان میکردم و صدای ملت میبودم.
رئیس دولت سیزدهم گفت: ملت ایران در اجلاس عمومی سازمان ملل شاهد بودند که تلاش شد تا مواضع به حق جمهوری اسلامی در مسائل هستهای و آنچه که از مظلومیت و اقتدار ملت ایران و مظلومیت سایر ملتها و ضرورت اجتناب از سیاستهای یکجانبهگرایی در عالم و اعمال استانداردهای دوگانه در مسائلی نظیر حقوق بشر، تروریسم، مسئله هستهای از سوی کشورهای غربی شاهد هستیم و ملتهای مستقل را تحت فشار قرار میدهند، بیان کنم.
رئیسی به بیان مواضع تعلیم و تربیتی جمهوری اسلامی ایران و مواضع آموزشی در اجلاس یونسکو نیز اشاره و تصریح کرد: در این اجلاس به طور مختصر درباره مواضع جمهوری اسلامی، از توجه به اسناد داخلی نظیر سند بنیادین آموزش و پرورش و نیز تعامل و گفتگو با همه کشورها و استفاده از تجربیات آنها سخن گفتم و اعلام کردم که ما، هم مبانی و اصولی داریم و در عین حال اعلام آمادگی کردیم تا با همه کسانی که در این رابطه صاحب نظر هستند، نشست و گفتگو و تعامل داشته باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به دیدارهای دوجانبه خود با سران برخی از کشورها و شرکت در نشستهای علمی و تخصصی با مدیران ارشد رسانهها و رهبران ادیان در آمریکا در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت: در همه این نشستها مسائل مربوط به مواضع جمهوری اسلامی ایران مطرح بود. در این نشستها حتی به آنها مجال نقد کردن نیز دادم تا اگر نکتهای هست و یا اشکالی دارند پاسخ دهم تا معلوم شود کدام یک از مواضع منطقی است.
رئیسی در پاسخ به این پرسش که آیا در حواشی این سفر و یا ملاقاتهایی که شکل گرفته نکاتی مطرح شده که کمتر در خبرها منتشر شده باشد؟ اظهار داشت: در نشستی که با آقای مکرون داشتیم مباحث هستهای و دوجانبه مطرح و مروری بر آنچه که موضع جمهوری اسلامی بود و قبلا اعلام شده بود، داشتیم. اعلام کردیم که توافق عادلانه و خوب کاملا قابل دستیابی است و ما برای یک توافق خوب آمادگی داریم، لکن توافق باید عادلانه باشد.
به رئیس جمهور فرانسه گفتم چرا با این همه قدمت تا این حد از آمریکا دنبالهروی میکنید!
رئیس جمهور در مورد جزئیات دیدار خود با رئیس جمهور فرانسه در نیویورک افزود: نکته محوری مورد تاکید ما این بود که آمریکاییها از این توافق خارج شدند و اروپاییها نیز به تعهدات خود عمل نکردند. آقای مکرون قبول داشتند که اروپاییها به تعهدات خودشان عمل نکردند. من گفتم این بار ما باید پایبندی به تعهدات را محور قرار دهیم. مواضع ما به نحوی بود که ایشان گفتند که میروم با آمریکاییها و اروپاییها صحبت میکنم و مواضع شما را برای آنها بیان خواهم کرد و خبر آن را به شما خواهم داد.
رئیسی با تاکید بر ضمانت طرفهای غربی به جمهوری اسلامی برای رسیدن به یک توافق خوب، تصریح کرد: یک بار شاهد بودیم که آنها از برجام خارج شدند و به تعهدات خود عمل نکردند لذا نباید دوباره خودمان را گرفتار کنیم.
رئیس جمهور در تشریح دیگر جزئیات دیدار خود با آقای مکرون، گفت: به ایشان گفتم از یک طرف مذاکره میکنید و از طرف دیگر قطعنامه به شورای حکام پیشنهاد میدهید، این موضوعات با هم نمیسازد و نکتهای که به آقای مکرون تاکید کردم این بود که شما به عنوان اروپا چقدر از آمریکاییها دنبالهروی میکنید؟ یک مثالی برای ایشان زدم و گفتم در سفری که به منظور شرکت در اجلاسی به فرانسه داشتم، یک فرانسوی میگفت عمر این ساختمانی که در آن نشستم از کل عمر آمریکا بیشتر است، لذا حالا شما با این قدمت چرا از آمریکا دنبالهروی میکنید؟ البته ایشان گفت موضع ما مستقل است.
تاکید کردم سازمان ملل تحت تاثیر قدرتهای بزرگ نباشد
رئیسی در ادامه با اشاره به جزئیات نشست خود با آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل افزود: در این نشست آقای دبیرکل، به ظرفیت بسیار بالای جمهوی اسلامی ایران برای حل بسیاری از مسائل بین المللی و منطقه ای معترف بود و ما هم در این زمینه اعلام آمادگی کردیم.
رئیس جمهور گفت: در این دیدار همچنین به ایشان گفتم اگر چه سازمان ملل در نیویورک قرار دارد اما این بدان معنا نیست که شما حتما باید تحت تاثیر قدرتهای بزرگ و آمریکا باشید و در نهایت تاکید کردم که آقای دبیرکل سعی کنید این سازمان، سازمان ملل باشد نه سازمان تحت تاثیر قدرتهای بزرگ.
رئیسی در ادامه در پاسخ به سوال دیگر مجری درباره اینکه در نشست با رئیس جمهور فرانسه، آیا مکرون درباره مسائل داخلی ایران اظهار نظر کرده بود؟ تصریح کرد: خیر، در این نشست بحثی در این مورد نشد و صرفا به شکل کلی درباره حقوق بشر اظهار نظری صورت گرفت که بنده در پاسخ به ایشان گفتم شما خوب میدانید که امروز در موضوع حقوق بشر ما در جایگاه مدعی قرار داریم و توجه به مسائل حقوق بشری نه به خاطر مواضع یا مطالبه شما بلکه در ذات جمهوری اسلامی است.
رئیس جمهور ادامه داد: به آقای مکرون گفتم از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره توجه به حقوق انسانها چه در داخل کشور و شهروندان خودمان و چه اقصی نقاط دنیا مورد تاکید بوده و بعد مثالی زدم از موارد نقض حقوق بشر در اروپا و آمریکا و گفتم در همین جایی که من و شما حضور داریم (نیویورک) چقدر نقض حقوق بشر اتفاق می افتد؟ چرا نسبت به آنها اعتراضی صورت نمیگیرد؟ این استانداردهای دوگانه شما حتما محل اشکال است و باعث میشود دنیا بویژه در این مسائل حرف شما را باور نکند.
چرا غربیها نسبت به ۱۵ گزارش آژانس درباره عدم انحراف فعالیتهای هستهای ایران توجه ندارند
رئیسی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین وضعیت پرونده مذاکرات هسته ای نیز گفت: جمهوری اسلامی در آخرین متنی که ارائه کرده بر تضمین قابل اعتماد و حل و فصل مسائل پادمانی به منظور جلوگیری از تقض عهد مجدد طرف غربی و صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی به بهانه های سیاسی پادمانی تاکید داشته است.
رئیس جمهور ادامه داد: در دیدار رئیس جمهور فرانسه نیز برغم تلاش آقای مکرون برای توجیه رویکرد سیاسی آژانس انرژی اتمی، به او گفتم مصادیق متعددی از سیاسی کاری آژانس وجود دارد. اول اینکه گاها روسای آژانس به تهران می آیند و پس از بازید از صنعت هسته ای ما رسما اعلام می کنند که انحرافی در فعالیت های هسته ای ایران صورت نگرفته اما به محض اینکه به اروپا باز می گردند یا از سوی رژیم صهیونیستی با آنها تماسی گرفته می شود لحن و ادبیاتشان تغییر می کند که این تغییر موضع نشان از رویکرد سیاسی به مسئله است.
رئیسی تصریح کرد: از ایشان پرسیدم چرا شما شبهاتی را که امروز علیه فعالیت هسته ای ایران ایجاد کرده اند مورد توجه قرار می دهید اما زمانی که از سوی همین آژانس ۱۵ بار عدم انحراف در فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران مورد تایید قرار گرفت به آن توجه نداشتید؟ برغم این رویکرد سیاسی بر اساس ادعاهای آنها به بازرسان اجازه دسترسی به دوربین ها و بازبینی آنها داده شد تا غیر واقعی بودن ادعاها علیه صنعت هسته ای ما روشن شود.
ارائه تضمین برای رفع پایدار تحریمها و حل و فصل مسائل پادمانی شرط توافق عادلانه است
رئیس جمهور گفت: بر این اساس در این دیدار بر دو اصل حل و فصل مسائل پادمانی است و رفع پایدار تحریمها با امکان انتفاع اقتصادی ملت ایران تاکید شد.
رئیسجمهور ادامه داد: به ملت عزیز ایران بگویم در تمام مذاکراتی که در شانگهای و نیویورک داشتم رغبت بسیار برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران وجود داشت. تمامی سران کشورهایی که با آنها ملاقات کردم، تأکید بر کار با جمهوری اسلامی و افزایش صادرات ایران به کشورشان داشتند.
رئیسی افزود: همه آنها تأکید داشتند که امروز بهرغم فضای تحریمی که برای جمهوری اسلامی ایران وجود دارد میخواهیم با ایران کار کنیم. این برای ما خیلی مهم است، هم کشورهای همسایه تأکید داشتند، هم کشورهای دیگری که با آنها ملاقات داشتیم این را میگفتند. قصد ما برای تعامل و ارتباط اقتصادی و تجاری با همه کشورها است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: شرق یا غرب برای ما فرقی نمیکند. منتها کشورهایی که بخواهند بهتر کار کنند زمینه برای کار خیلی زیاد است. باید تمام فعالان اقتصادی برای استفاده از این فرصت که همه آمادگی و رغبت کار اقتصادی و فعالیت اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی را دارند تلاش کنند تا سهم خودمان را در تجارت منطقه و ترانزیت منطقه افزایش دهیم. این زمینهها کاملاً امروز برای جمهوری اسلامی فراهم است.
اگر عاملان ترور حاج قاسم محاکمه نشوند، بیعدالتی و ظلم در جهان رواج خواهد یافت
رئیسی درباره ابتکارش در نشان دادن تصویر حاج قاسم سلیمانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که بسیار مورد توجه محافل سیاسی و رسانهها قرار گرفت و پیام و هدف این ابتکار، گفت: میخواستم عرض کنم که مؤسس داعش آمریکاییها بودند، طبق اعتراف خودشان و آنچه که برخلاف همه موازین حقوق بشری بود به دست داعش و حامیان داعش اتفاق افتاد. قهرمان مبارزه با داعش و تروریسم حاج قاسم سلیمانی بود و کسی که قهرمان مبارزه با تروریسم بود، به دست آمریکاییها، به دست رئیس جمهور سابق آمریکا به شهادت رسید.
رئیسجمهور ادامه داد: میخواستم آنجا بگویم شما که به غلط مدعی حقوق بشر شدهاید، تشکیل دهنده داعش هستید و کسی که حقیقتاً برای حقوق انسانها، برای امنیت منطقه تلاش کرد او به دست شما به شهادت میرسد و نکته دوم اینکه پیام مظلومیت و اقتدار جمهوری اسلامی ایران را و حاج قاسم سلیمانی را برسانم. مسأله دیگر خواست جدی ما برای محاکمه عامران و مباشران این جنایت هولناک بود. اینجا یک تروریسم دولتی اتفاق افتاده است. یعنی عالماً، عامداً، قاصداً کسی که میهمان کشور ثالث بود را به شهادت رساندند.
رئیسی افزود: اگر این مسئله در دنیا رسیدگی نشود، اگر اینها به مجازات نرسند بیعدالتی و ظلم در دنیا رواج پیدا خواهد کرد و هر کسی دست به جنایت میزند. لذا مصرانه از مجمع عمومی و سازمانهای بینالمللی خواستم که تلاش کنند برای اینکه قاتلان حاج قاسم سلیمانی به مجازات برسند و عدالت در مورد آنها اجرا شود.
بدخواهان تصور نمیکردند با توجه به تجمعات آنها پیاده از سازمان ملل به هتل بازگردم
رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که همزمان با سخنرانی شما در مجمع عمومی سازمان ملل که البته در ادوار گذشته سابقه داشته است، فراخوانهایی توسط ضدانقلاب و معاندان در برگزاری تجمعات مختلفی ارائه می شد، آیا شما از این موضوع مطلع بودید، گفت: بله. فراخوانهای زیادی سرداده شد که هیچ اثربخشی در آن وجود نداشت که بخواهد تردیدی در ما یا مخاطبان ما ایجاد کنند. زمانی که سخنرانی من در مجمع عمومی سازمان ملل پایان یافت، برخی گفتند که بعد از سخنرانی ۲ رئیس جمهور دیگر، نوبت سخنرانی جو بایدن رئیس جمهور آمریکاست که به طور طبیعی وقتی سخنرانی من در صحن سازمان ملل تمام می شد باید به محل استقرارمان باز میگشتیم.
رئیسی ادامه داد: ما پس از سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل پیاده به طرف هتل محل استقرار حرکت کردیم. برخی فکر میکردند ما این کار را نخواهیم کرد که برای ما اقدام راحتی بود و آنها هم فکر میکردند که با توجه به فراخوانها تحت تأثیر قرار میگیریم، اما معلوم شد اقدامات آنها مانند همیشه بیاثر و بیرمق است.
رئیس جمهور تصریح کرد: جریان منافقان همواره در طول سالهایی که روسای جمهوری ایران به نیوریورک سفر می کردند از این اجتماعات داشتند، اما به نظرم امسال در مقایسه با سال های گذشته اجتماعاتشان بیرمقتر از همیشه بود و تنها با سر دادن وعده های واهی به صحنه آمدند.
در همه دیدارهای خارجی که داشتم با استقبال مقامات کشورها برای همکاری با ایران مواجه شدهام
رئیسی تاکید کرد که بحمدالله هیأت جمهوری اسلامی توانست به همه اهدافی که داشت با موفقیت دست یابد و امیدوارم توانسته باشیم پیام رسان ملت ایران باشیم. با وجود همه تلاشهایی که کردند تا پیام ملت ایران به دنیا مخابره نشود اما به مخاطبان مخابره شد و با وجود این تلاشها این کار انجام گرفت و توانستیم مواضع جمهوری اسلامی و هم پیام مظلومیت و اقتدار جمهوری اسلامی را بیان کنیم و درعین حال با روسای کشورها از قارههای مختلف ملاقات داشتم که همه اعلام آمادگی می کردند تا مشتاقانه با جمهوری اسلامی ایران همکاری داشته باشند.
رئیس جمهور در ادامه درباره نشستهایی که در نیویورک با خبرنگاران و اندیشمندان سیاسی این کشور داشت، گفت: در این نشست ها پرسش هایی در مورد مواضع جمهوری اسلامی ایران مطرح شد که از جمله می توان به اینکه چرا آمریکاییها از برجام خارج شدند و یا چرا اروپاییها به تعهداتشان عمل نکردند، اشاره کرد.
رئیسی اظهار داشت: محور دیگر صحبت های خبرنگاران و اندیشمندان سیاسی آمریکایی به موضوع پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در زمان تحریم ها باز می گشت که به آنها تاکید کردم که بیشترین تحریم در حوزه هستهای و صنعت نظامی اعمال شده اما امروز دنیا معترف است که ایران در صنایع نظامی و هسته ای خود بسیار پیشرفت کرده است.
رئیسی تاکید کرد: در این جلسات متذکر شدم با اینکه محدودیتها و تحریمها، به ایران فشارهایی وارد کرده، اما امروز ملت ایران میتواند با عزت اعلام کند که فشار حداکثری آمریکاییها را شکست داده است.
رئیس جمهور با بیان اینکه خود آمریکاییها نیز به شکست تحریم ها معترفند، اظهار داشت: پیشرفتهایی که جمهوری اسلامی داشته بسیار مهم است. در جلسهای که با ایرانیان مقیم نیویورک داشتم یک خانم پزشک شیرازی در سخنانی به استناد آمارهای بانک جهانی پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران را با بعضی از کشورهای اروپایی مقایسه کرد.
رئیسی با تاکید بر اینکه امروز کسی منکر پیشرفتهای جمهوری اسلامی نیست، تاکید کرد: دلیل اینکه علیه ما توطئه میکنند این است که می بینند با وجود تحریمها توانستیم در حوزههای اقتصادی دچار توقف و ایستایی نشویم و یک حرکت مقتدرانه داشته باشیم.
رئیس دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: غرب امروز این را فهمیده است که کشور با وجود تحریم ها و زحمتهایی که برای جمهوری اسلامی ایجاد شد، متوقف نشد.
رئیسی تصریح کرد: تحریم ها به هیچوجه ما را متوقف نخواهد کرد و زندگی مردم را به این قرارداد (برجام) بند نمیکنیم بلکه در مذاکرات شرکت کردیم و توافق عزتمندانه و توافق خوب و عادلانه را پیگیری میکنیم.
رئیسی با تاکید بر اینکه پیشرفت جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف بویژه اقتصادی ادامه دارد، افزود: قبل از اینکه به دولت بیایم این نگاه سران کشورهای همسایه و خارجی را از نزدیک ندیده بودم، اما امروز بعد از حدود ۱۳۰ نشستی که با کشورهای خارجی از آغاز دولت داشتم می بینم که در هر کدام از این نشستها اعتراف می کنند که ایران با وجود تحریمها، پیشرفت کرده است.
توطئهها و فتنهانگیزیهای دشمن برای متوقف کردن رشد و پیشرفت کشور است
رئیسی افزود: توطئههایی که علیه کشور میشود دقیقاً برای این است که میخواهند کشور را متوقف کنند چون شاهد هستند علیرغم فشارها و تحریمها توانستیم گامهای بلندی در زمینه رشد و پیشرفت کشور برداریم.
رئیسی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره حادثه رخ داده برای خانم مهسا امینی که همزمان با سفر وی به سمرقند در ازبکستان رخ داد و اقدامات انجام شده برای روشن شدن این موضوع اظهار داشت: اولین خبری که شنیدم در سمرقند بود. به من خبر دادند که این حادثه اتفاق افتاده و من همانجا با مسئولین تماس گرفتم و به وزیر کشور و بخشهای دیگر گفتم که با حساسیت این موضوع را دنبال کنید به نحوی که مشکلی ایجاد نکند.
رئیس جمهوری با بیان اینکه پس از فوت خانم امینی با خانواده ایشان تماس گرفتم و با آنان همدردی کردم، افزود: به خانواده ایشان گفتم که این خبر نه برای من، برای هر ایرانی به دلیل اینکه ایران ما خانوادهمحور است و عاطفه در بین خانوادههای ایرانی و مردم ما امر محوری است، متاثر کننده است.
رئیسی با بیان این نکته که همه از اینکه یک خانمی اینگونه فوت کرده است، متاثر می شوند و این نقطه مشترک همه است، افزود:
به خانواده ایشان گفتم که من این موضوع را حتماً دنبال میکنم؛ اگر قصوری و تقصیری در این قضیه شده باشد بدانید مورد پیگیری قرار میگیرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه پدر خانم امینی و عموی ایشان تلفنی به بنده ابراز محبت کردند و این اقدام را قوت قلبی دانستند، ادامه داد: پدر خانم امینی بعداً هم در مصاحبه اعلام کرد که این قولی که به من داده شد، باعث شد که مطمئن شویم که این موضوع پیگیری میشود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه موضوع فوت خانم امینی در بخش های مختلف دولت و مجلس در دست بررسی است و پزشکی قانونی نیز کار را دنبال کرده است، تاکید کرد: مسأله فوت این خانم همه را متأثر کرد و در تأثر این واقعه هیچ تردیدی نیست؛ آنچه وظیفه دولت و وظیفه انسانی ماست اینکه موضوع را پیگیری کنیم.
رئیس جمهور تاکید کرد: همانطور که به خانواده خانم امینی گفتم اصل ما در این قضیه شفافیت و اجرای عدالت است.
پزشکی قانونی سازمانی حرفهای است
رئیسی پزشکی قانونی را یک سازمان حرفه ای دانست و افزود: ما منتظر میمانیم تا این سازمان نظر قطعی خود را اعلام کند.
رئیس جمهور درباره آخرین گزارش هایی که در این خصوص دریافت شده است، اظهار داشت: گزارش های مقدماتی را داده اند اما قرار است گزارش نهایی را پزشکی قانونی اعلام کند.
رئیسی با بیان اینکه در این قضیه باید نظر نهایی را دستگاه قضایی بدهد و اظهارنظر آنها از نظر حقوقی معتبر است، اطمینان داد: موضوع را پیگیری می کند تا مساله کاملا روشن شود.
رئیسی در مورد زمان اعلام نظر پزشکی قانونی گفت: در جلسه دیروز در این باره از دوستان سوال کردم و گفتند ظرف چند روز آینده پزشکی قانونی نظر قطعی را اعلام میکند. ما هم دنبال آن هستیم که نظر اعلام شود. نکته اول اینکه پیگیر هستیم که این مسأله روشن شود. نکته دوم آن است که اظهارنظرها، پیشنهادات و انتقاداتی ظرف این مدت در رسانهها، روزنامهها، فضای حقیقی و مجازی نسبت به روش اجرای قانون شده است. اصولاً نسبت به روش اجرای قانون یا نحوه انجام یک تصمیم یا یک فعل یا ترک فعل؛ نگاهها، نظرات و دیدگاهها مخالف و موافق مطرح می شود که نباید از آن وحشت داشت.
رئیسی با تاکید بر اینکه اشکالی ندارد که نسبت به روش اجرای قانون، افراد یا مؤسساتی نظرات مختلفی داشته باشند، تصریح کرد: بیان دیدگاهها در این رابطه میتواند به ارتقای کار کمک کند. به نظرم مسئولین نسبت به این دیدگاهها برای اصلاح امور حتماً با نگاه مثبت توجه و ابراز دیدگاهها را محدود نکنند.
رئیس جمهور افزود: این روشی که به عنوان اجرای قانون وجود دارد، ۱۰، ۱۵ سال است که دارد اجرا میشود و برای پارسال و سال قبلتر یا چند سال قبل نیست. اما چه اشکالی دارد که در این رابطه نظرات و دیدگاههای اصلاحی وجود داشته باشد؟ طبیعتاً باید از این نظرات و دیدگاهها کمک گرفته شود.
رئیسی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در ارتباط با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و نظریهپردازی در دانشگاهها و محافل علمی، تصریح کرد: چه اشکالی دارد که برای گفتگو، نقد و حتی اعتراض نسبت به یک تصمیم مراکزی در دانشگاهها، موسسات علمی و محافل قرار دهیم. معتقدم این اتفاق میتواند به سلامت و ارتقای کار کمک جدی کند.
نقد، گفتگو و اعتراض زمینهای برای اصلاح است
رئیسی با بیان اینکه نقد و گفتگو در مسائل مختلف در قانون اساسی دارای جایگاه است و میتواند به مسئولین در حوزههای تصمیمسازی و تصمیمگیری کمک کند، اظهار داشت: نکته دوم این است که از اینگونه گفتگوها و نقدها می توان به عنوان زمینهای برای اصلاح استفاده کرد. نکته سوم اینکه باید حد فاصل بین اعتراض و اغتشاش مشخص شود.
رئیسی اضافه کرد: یک وقت اعتراض، نقد و سخن مخالفی وجود دارد، هیچ اشکالی ندارد، آنها باید شنیده شود و شنیدن آن هم به اصلاح امور کمک میکند. اما اغتشاش، بهم ریختن امنیت کشور، ایجاد هرج و مرج و تعدی به مال و جان مردم به هیچ عنوان در هیچ کجای این عالم نمیتواند قابل قبول باشد. تعرض به مال، جان، کسب و کار مردم و ایجاد اختلال در زندگی مردم اصلاً قابل قبول نیست.
رئیسی در ادامه گفت: امروز مدافع امنیت این کشور از نیروی انتظامی گرفته تا نیروهای بسیج و سپاه شیرینترین و عزیزترین سرمایه را که جانشان باشد، برای ایجاد امنیت، دفاع از جان و مال مردم، مقابله با قاچاقچیان در مرزها و تبهکاران کف دستشان گذاشتند و در این مسیر جانفشانی میکنند. اینها جدای از مردم نیستند، بلکه جزو مردم و حافظ امنیت جامعه هستند و مردم هرگز نمیتوانند تعرض و تعدی به اینها را تحمل کنند.
رئیس جمهور امنیت، جان و مال مردم را خط قرمز جمهوری اسلامی عنوان کرد و افزود: به هیچ عنوان نمیشود اجازه داد و هیچ کس از آحاد مردم نیز این اجازه را نمیدهد که افرادی بخواهند با اغتشاش جامعه را بهم بزنند و امنیت جامعه را مختل کنند.
دولتی که کودکان بومی کشورش را کشته، مدافع حقوق بشر شده و مردم را به اغتشاش دعوت میکند
رئیسی ادامه داد: نکته حائز اهمیت آن است که ببینیم چه کسانی امروز به اغتشاش دامن میزنند؟ کشوری که دولتش کودکان بومی آنجا را زنده بگور کرده، امروز مدافع حقوق بشر شده و مردم را به ایجاد اغتشاش در خیابانها دعوت می کند. کشوری که در ۲۸ هفته ۸۱ زن به دست پلیساش کشته شدهاند، هیچ فردی ولو در حد یک کارشناس هم دلیل تضییع حقوق این زنان و چرایی کشته شدن آنها را بررسی نمی کند!
رئیس جمهور اضافه کرد: آمریکائی که از سال ۲۰۱۵ هر ساله بیش از هزار نفر به دست پلیس آن کشته میشوند، امروز مدعی حقوق بشر شده و افراد گولخوردهای از میان مردم را تحریک می کند که امنیت جامعه را به خطر بیندازند، یا در رسانه هایشان رسما ایجاد ناامنی و اغتشاش و چگونگی ساخت مواد منفجره را تعلیم میدهند که در هیج جای دنیا چنین اقداماتی پذیرفتنی نیست.
"تحریم" و "آشوب" دو روی یک سکه هستند
رئیسی در ادامه با اشاره به شکست همه تلاشهای دشمنان در طول ۴۳ سال گذشته برای نابودی جمهوری اسلامی تصریح کرد: دشمنان ازهمان ابتدای شکل گیری جمهوری اسلامی اعلام می کردند که این نظام تا ۶ ماه دیگر از بین خواهد رفت، امروز قریب ۹۰ تا از آن ۶ ماهها می گذرد، اما جمهوری اسلامی همچنان باقی است و کسانی که بدنبال نابودی این نظام بودند امروز کجا هستند؟
رئیسی گفت: امروز جمهوری اسلامی با پرچمی برافراشته، جزو قدرتمندترین کشورها است که در منطقه حرف اول را می زند و در جهان به جایگاه عزت و اقتدار ایران اذعان دارند.
رئیسی در ادامه "تحریم" و "آشوب" را دو روی یک سکه عنوان کرد و گفت: مسئله فوت خانم امینی حتما از سوی دستگاه های مسئول رسیدگی خواهد شد اما قابل قبول نیست که عده ای به این بهانه در کشور آشوب و اغتشاش ایجاد کنند و امنیت مردم را به خطر بیاندازند.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه مردم در این قضیه ضد انقلاب و معاندان را ناکام گذاشتند، اظهار داشت: آنها می خواستند همچون فتنه های گذشته در کشور بلوا ایجاد کنند.
همه با هر نگاه سیاسی تاکید داریم که باید ابعاد فوت خانم امینی شفاف و عادلانه پیگیری شود
رئیسی با بیان اینکه دشمنان هر بار یک موضوع را بهانه می کنند تا بلوا به راه بیندازند، افزود: آنها دلسوز ملت ایران نیستند و ملت ایران هم آنها را میشناسند.
رئیسی با یادآوری اینکه مردم مناطق کردنشین بمباران شیمیایی این مناطق و حلبچه توسط صدام را فراموش نمی کنند، اظهار داشت: کشورهایی که سلاح شیمیایی در اختیار صدام گذاشت، امروز رسانههایشان را در اختیار اغتشاشگران گذاشته اند و می خواهند در دل مردم تردید ایجاد کرده و آنها را تحریک کنند.
رئیسی با تاکید بر اینکه مردم بلندگوهای دشمن را می شناسند، خاطر نشان کرد: این کشورها صدام را ۸ سال مسلح کردند که بتواند به مردم کشور خود و نیز مردم ایران ظلم روا بدارد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مسأله اغتشاش از طرف هیچکس و با هیچ سلیقهای قابل قبول نیست، تاکید کرد: مسأله مرحومه خانم امینی همه را متأثر کرد و همه معتقدند ابعاد این قضیه باید معلوم و روشن شود؛ همه ما با هر سلیقه و هر نگاه سیاسی تاکید داریم که باید این قضیه به صورت شفاف و عادلانه پیگیری شود.
ملت ایران متفق هستند که آشوب و اغتشاش موجب سلب امنیت و تعدی به جان و مال مردم است
رئیسی افزود: همه ملت ایران بر این نکته متفق هستند که امروز هرگونه آشوب و اغتشاش در کشور موجب سلب امنیت و تعدی به جان و مال مردم میشود. همه معتقدند امروز دشمنان انقلاب اسلامی میخواهند بر این موج سوار شوند و از موضوع سوء استفاده و اهداف خود را دنبال کرده و در کشور ناامنی ایجاد کنند.
رئیس جمهور افزود: همه به این قضیه معتقدند که امروز هم گفتگو، هم نقد و هم اعتراض موضوعی است که در هر امری ممکن است در کشور وجود داشته باشد؛ اینها نکاتی است که توجه به آنها میتواند به سلامت امور در کشور کمک کند.
رئیسی تاکید کرد: امروز ملت ما و فرهیختگان کشور خوب میدانند که دشمنان سعادت ملت ایران را نمیخواهند؛ آنها بلوا و ناامنی را در کشور میخواهند.
رئیس جمهور ادامه داد: در این شرایط وظیفه ما این است که مسایل را خوب بشناسیم و بدانیم که دشمن دنبال چیست؟ دشمن دنبال این است که تولید در کشور نباشد. درس و بحث، ارتقاء علم در کشور وجود نداشته باشد و کشور دچار توقف شود در حالی که ما رونق تولید را میخواهیم.
رئیسی ادامه داد: همه اساتید محترم دانشگاه، معلمان، همه دانشآموزان، دانشجویان، همه والدین عزیز، همه کارگران و کشاورزان، همه کسانی که فعال اقتصادی هستند، بدانند، امروز آنچه که دشمن را ناامید میکند حضور بانشاط در همه حوزه های کاری و مشارکت کردن و پیش بردن کشور است و این آن چیزی است که دشمن را ناامید میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: این به معنای توجه نکردن به مسایل نیست؛ حساسیت روی بعضی از مسایل داشتن امر ناپسندی نیست. شنیدن سخنی که حتی مخالف باشد، حتی نقد و اعتراض باشد، اشکالی ندارد.
رئیسی با تاکید بر اینکه باید آستانه تحمل را بالا برد، اظهار داشت: معتقدم امروز، جامعه ما جامعه بانشاط و فهیمی است و نسبت به مسایل حساسیت دارد و این حساسیتها در جهت پیشرفت و ارتقای کشور است.
انقلاب اسلامی ریشههای بسیار محکمی دارد و این حرکتها تزلزلی در نظام و مردم ایجاد نمیکند
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر اینکه امروز آنچه دشمن را ناامید میکند، حضور فعالانه در همه عرصههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه است که بحمدالله زنان و مردان ما این حضور بامعنا را دارند و دشمن را در همه عرصهها ناامید میکنند، گفت: به نظرم امروز خواست ملت ایران این است کسانی که در این اغتشاسات، در جامعه ناامنی ایجاد کردند و به جان و مال مردم صدمه زدند، اینها به دست عدالت سپرده شوند.
رئیسی افزود: خواست مردم این است که چه کسانی که اغتشاشگران را تحریک کردند و چه کسانی که مباشرت کردند به این کارها مجازات شوند. البته افرادی هستند که تحت تاثیر قرار گرفتند، اما غافل و بیاطلاع بودند که موضوع آنها بحث دیگری است، اما افرادی که در اغتشاشات شریک و سهیم بودند، حتما باید با آنها به صورت قاطع برخورد شود.
رئیس جمهور اظهار داشت: بحمدالله به برکت نام امام حسین(ع)، به برکت حضور مردم و به برکت خون شهدا، انقلاب اسلامی ریشههای بسیار محکمی دارد و اینگونه حرکتها کوچکترین تزلزلی نه در مردم ایجاد میکند و نه در انقلاب، اما ایجاد وحشت در دل زن و بچه مردم جرم است. آنچه که بعضیها انجام میدهند و افراد را تحریک میکنند، اینها مسائلی است که به نظر من باید مورد توجه باشد.
همواره تاکید کردهام مسئولان آستانه تحمل خود را برای شنیدن نظر مخالف بالا ببرند
رئیسی در پاسخ به این سوال که شما اشاره کردید به بحث قانون و شیوه اجرای آن که البته منتقدین سرسخت و مدافعان بسیار جدی دارد، آیا متصور هست که در آینده اصلاحی در قانون یا شیوه اجرای آن اتفاق بیفتد؟ تصریح کرد: در هر موضوعی، چه در محافل علمی، چه در محافل پژوهشی و تحقیقاتی و در همه مراکز سیاسی، بحث نسبت به تصمیمات یا عدم تصمیمگیری کاملا امکان پذیر است. اینکه مخالف و موافق نظرشان را بدهند، کاملا امکان پذیر است. اینکه پیشنهاد بدهند در اصلاح یک روش و انجام یک روش، نه هیچ اشکالی ندارد، بلکه باید کاملا مسئولانه و با آستانه تحمل باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: بنده همیشه در جلسات، نه الان، بلکه بارها در دستگاه قضایی هم که بودم، در جاهای دیگر هم که بودم، میگفتم مسئولین لازمه کارشان این است که آستانه تحمل خود را برای شنیدن سخن مخالف خودشان بالا ببرند. سخنی که با ذهنیت و دیدگاههای آنها سازگاری نداشته باشد اینها به انسان رشد میدهد، اشکالی ندارد. بحث میشود، گفتگو هست، لذا هرگونه گفتگو در این رابطه و مباحثی که در این رابطه در جهت اصلاح روشها هست، هیچ اشکالی ندارد.
رئیسی اضافه کرد: این مباحث صورت بگیرد و مورد توجه مسئولان قرار گیرد تا روشی که بهترین برای اجرای قانون است، پیگیری شود. ما باید بهترین روشها را برای اجرای قانون و هر قانونی دنبال کنیم و این هیچ اشکالی ندارد کاملا راه باز است برای اینکه روشها را مورد بررسی قرار بدهند.
از نقد و اعتراض استقبال و با اغتشاش مقابله میکنیم
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه آنچه که قابل تغییر نیست، ارزشها است والا روشها قابل تغییر است، خاطرنشان کرد: عدالت یک ارزش است، این قابل تغییر نیست. عدالت در همه جا خوب است، ظلم در همه جا بد است. اصلاح روشها به حسب زمان و مکان و مقاطع مختلف، قابل بحث است و اشکالی ندارد. در اصلاح روش اجرای قانون بحثی نیست و مدیران باید برای انجام وظیفه قانونی خودشان بهترین روشها را به کار بگیرند. لذا این بحث کاملا جای گفتگو دارد و هیچ اشکالی از این جهت ندارد.
رئیس جمهور در ادامه به حمایت و تاکید رهبر انقلاب بر استقرار کرسی های آزاد اندیشی اشاره کرد و گفت: اگر کسی نظر مخالف در جایی دارد، اشکالی ندارد نظرش را بیان کند اما بیان کردن نظر غیر از اغتشاش است.
رئیسی با تاکید بر اینکه اعتراض و نقد یک خط فاصلی با اغتشاش دارد، اظهار داشت: ما باید زمینه هرگونه نظر مخالف، نقد، اعتراض را کاملا در مباحث باز بگذاریم، دولت هم حتما اعتماد میکند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با اعلام حمایت از فعالیت مراکز آزاداندیشی، مراکز گفتگو، مراکز نقد و اعتراض افزود: موضوعی که باید حتما از آن پرهیز داشت و باید همه نسبت به آن حساس باشند، این است که باید جلوی اغتشاش را گرفت.
دشمن میخواهد اقشار مختلف مردم را رو در روی هم قرار دهد
رئیسی متذکر شد: اعتراض در جامعه هیچ اشکالی ندارد و حتی ممکن است در بخشی موجب ارتقا شود.
رئیس جمهور تاکید کرد: آن چیزی که در جامعه به شدت نیازمندیم، وحدت و انسجام ملی است، زیرا دشمن انسجام ملی ما را هدف قرار داده و میخواهد فوتبالیست را در مقابل فوتبالیست، دانشجو را در مقابل دانشجو، کاسب را در مقابل کاسب، این روستا را در مقابل آن روستا، این شهر را در مقابل آن شهر قرار دهد.
رئیسی با تاکید براینکه ترفند دشمن ایجاد اختلاف و به هم زدن انسجام ملی است، افزود: امروز همه مردم ایران آگاه هستند که مهمترین مسئله راهبردی ما حفظ انسجام و وحدت ملی است و به هیچ عنوان نباید به دشمن اجازه داد که انسجام و وحدت ملی ما را مخدوش کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: اینکه بخواهند یکی را تحریک کنند، هنرمند را در مقابل هنرمند قرار دهند، یک رسانه را در مقابل یک رسانه قرار دهند، یک فوتبالیست را در مقابل فوتبالیست قرار دهند، یک دانشجو را در مقابل یک طلبه قرار دهند، یک طلبه را در مقابل یک دانشجو قرار دهند، این ترفند دشمن از قدیم هم بوده و امروز میخواهند این کار را بکنند.
باید بابت حضور میلیونی و خیرهکننده مردم بصیر شاکر خدا و سپاسگزار مردم بود
رئیسی افزود: میخواهند درون خانوادهها اختلاف ایجاد کنند، میخواهند در مجموعه سازمانها و ادارات این اختلاف را ایجاد کنند. ما باید به هوش باشیم که الحمدالله همه ملت ما در این قضیه آگاه هستند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با قدردانی از مردم برای حضور در اجتماعات عظیم میلیونی در شهرها و روستاهای مختلف اظهار داشت: حضور مردم حضور بسیار خیرهکننده و عجیبی بود که باید خداوند متعال را شاکر بود و باید از مردم بابت آگاهی و این حضور سپاسگزاری کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: امروز انسجام ملی برای ما مهم است. انسجام در دانشگاه، انسجام در حوزه، انسجام در مدارس، انسجام در بازار، انسجام در همه اقشار و در همه حوزهها؛ از مسائل مهم ما ایجاد و حفظ این انسجام و وحدت ملی است و دشمن دقیقا این وحدت و انسجام ملی را هدف قرار داده است.
کشتهسازیهای دشمن با هدف برهم زدن وحدت و انسجام ملی است
رئیسی ادامه داد: بعضی از کشته سازیهایی که دشمن انجام می دهد در راستای به هم زدن این وحدت و انسجام ملی است. بنابراین امروز مسئله انسجام و وحدت ملی از مسائل بسیار مهم و پایهای کشور است که باید بر آن تاکید کرد تا دشمن مثل همیشه ناکام باشد.
رئیسی در پاسخ به این سوال که چه ظرفیت و بستری برای اعتراض قانونی وجود دارد، تصریح کرد: سوال خیلی خوبی است. عرض کردم در دانشگاه، حوزه، مراکز فرهنگی و علمی و دستگاههای اجرایی این موضوع میتواند صورت بگیرد، اما پیشنهادم این است که با الهام گرفتن از قانون اساسی و فرمایشات رهبری معظم انقلاب اسلامی که خودشان اصلا کرسیهای آزاداندیشی را در دانشگاهها مورد تاکید قرار دادند این محلها برای شنیدن سخن افرادی که نقد و اعتراض دارند ایجاد شود و در کنار آن صفشان از کسانی که میخواهند بلوا و آشوب ایجاد کنند و میخواهند امنیت جامعه را به خطر بیندازند جدا شود.
طرح اعتراضات در فضای غیرهیجانی حتما برای کشور مفید است
رئیس جمهور افزود: شخصی در دانشگاهی، حوزهای، مرکز علمی یا در یک مرکزی به عنوان مرکز گفتگو و نقد و اعتراض، حرف خود را مطرح میکند و عیبی هم ندارد که در یک یا چند رسانه نیز این مسائل بدور از فضای آلوده و جنجالی مطرح شود، نه اینکه فرض کنید زمانی که فضا هیجانی شده بحث صورت گیرد.
رئیسی خاطرنشان کرد: باورم این است وقتی فضا هیجانی نیست این کار میتواند به ثبات و آرامش کشور بسیار کمک کند.
دولت به دنبال حل مسائل و راهاندازی امور اصلی اقتصادی و تجاری مردم است
رئیس جمهور در پایان این گفتگوی تلویزیونی درباره فعالیت های دولت در حوزه اقتصادی نیز اظهار داشت: دولت برای حل مسائل اقتصادی مردم شب و روز تلاش میکند و در تمام سفرها به دنبال فعال شدن حوزه های مختلفی است که در ارتباط با فعالیت اقتصادی و تجاری مردم است.
رئیسی حل مسئله آب و مشکل شبکه آبرسانی در خوزستان، همدان، یزد و دیگر استانها را از جمله اقداماتی برشمرد که در دستور کار دولت قرار دارد.
وی فعال شدن نیروگاهها برای تامین برق مورد نیاز کشور، توسعه میدان های مشترک نفت و گاز و رونق تولید را از مسایل محوری برشمرد که دولت دنبال می کند.
رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی از استادان دانشگاهها به عنوان سرمایه کشور یاد کرد و اظهار داشت: امروز در کشور بیش ۱۰۰ هزار عضو هیات علمی داریم که عدد کمی نیست، اینها سرمایه کشور و اتاق فکر دولت هستند و اندیشه و فکر اینها بسیار میتواند برای پیشرفت کار به دولت کمک کند.
رئیس جمهور آمادگی دولت را برای کمک گرفتن از مراکز علمی و دانشگاهی برای حل مسائل کشور اعلام کرد.
رئیسی فعال شدن واحدهای تولیدی و معادن را از دیگر برنامه های دولت برشمرد و افزود: در بعضی از استانها آمارهای مربوط به ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بسیار خوشحال کننده است.
رئیس جمهور بنای دولت را کار در عرصههای مختلف بویژه با مشارکت شرکتهای دانشبنیان دانست و اظهار داشت: ما شرکتهای دانشبنیان را به همه دستگاههای کشور نزدیک میکنیم تا با هم کار کنند. یعنی شرکت دانش بنیان با معدن، صنعت، کشاورزی کار کند و کنار سفره مردم بیاید.
دشمن میخواهد با فتنهگری کشور را دچار اختلال کند که این اتفاق نخواهد افتاد
رئیسی فضای کشور را فضای کار و تلاش و فعالیت و تولید توصیف کرد و گفت: دشمن هم این را میبیند و میبیند ما به دشمنیهای او توجه نداریم و کارمان را میکنیم، لذا فتنهگری میکند و میخواهد کشور را دچار اختلال کند که این اتفاق نخواهد افتاد.
رئیس جمهور تاکید کرد: مردم مصمم هستند با تکیه بر ارزشهای اسلامی کارشان را تا آنجا که بدانند امروز استقلال کشور در حوزههای مختلفی تامین شده، ادامه دهند و دشمن را ناامید کنند.
وی ادامه داد: هر کسی، هر سخنی و هر قلمی در جهت ایجاد امید در مردم حرکت و تلاش کند، بداند در جهت راهبرد نظام و انقلاب و جمهوری اسلامی است. هر کسی بداند یا نداند، بخواهد یا نخواهد گامی بردارد، قلمی بزند و یا سخنی در جهت ناامید کردن و ایجاد یأس در مردم بگوید، بداند در جهت راهبرد دشمن حرکت کرده است.
رئیسی اظهار داشت: امروز کشور ما در عرصههای مختلف نشان داده که دشمن را ناکام گذاشته و انشاءالله این حرکت عظیمی که در کشور هست به حول و قوه الهی به رغم خواست دشمن کشور را به پیش میبرد