پایگاه خبری جماران: نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در خصوص پرونده مهسا امینی قوه قضائیه می تواند علیه نیروی انتظامی کیفرخواست صادر کند، گفت: این طور حوادث دو اثر بد دارد. یکی اثری است که در نگاه دنیا به ما می گذارد؛ که یک چهره ای مثل طالبان از ما در دنیا نشان می دهد. دیگری هم عکس العملی است که در جامعه ایجاد می کند و ممکن است به عنوان یک عکس العمل سیاسی و اجتماعی، بعضی خانم ها را تشویق به رعایت نکردن حجاب کند؛ و این خیلی بد است.
مشروح گفت و گوی خبرنگار جماران با علی مطهری را در ادامه می خوانید:
قطعا از حادثه ای که برای خانم مهسا امینی پیش آمده مطلع شده اید. به نظر شما در قضیه ترویج حجاب چه طور باید عمل کنیم که به اینجا منجر نشود؟
اینجا باید در درجه اول نیروی انتظامی به مردم توضیح بدهد؛ یعنی کاملا موضوع را روشن کند که چه اتفاقی افتاده تا از سوء استفاده ها هم جلوگیری شود. متأسفانه نیروی انتظامی توضیح کاملی نمی دهد و فقط یک مطلب سربسته و مجملی را بیان می کند که انسان نمی فهمد واقعیت قضیه چه چیزی بوده است.
در اینجا قطعا فرمانده نیروی انتظامی و وزیر کشور مسئولیت دارند، باید موضوع را پیگیری کنند و توضیح بدهند. نمایندگان مجلس وظیفه دارند موضوع را پیگیری کنند. قوه قضائیه هم اینجا وظیفه دارد؛ قوه قضائیه می تواند به عنوان مدعی العموم وارد این پرونده شود. یعنی به عنوان مدعی العموم می تواند علیه نیروی انتظامی کیفرخواست صادر و موضوع را پیگیری کند.
همه زن ها مورد احترام هستند و حق نداریم به آنها آسیبی برسانیم
ولی ما باید توجه داشته باشیم که به طور کلی زنان چه با حجاب، چه بد حجاب و چه بی حجاب مورد احترام باشند؛ یعنی این دستور اسلام است و اصلا ما نباید با زن تندی کنیم. همه زن ها مورد احترام هستند و حق نداریم به آنها آسیبی برسانیم. مسأله پوشش را هم در حد توصیه ها و با زبان نرم بهتر قبول می کنند تا اینکه بخواهد با اینها خشونت به کار برود.
به هر حال باید واقعیت موضوع کاملا روشن شود تا اینکه بتوان یک قضاوت درست انجام داد ولی ما امیدواریم دیگر شاهد این گونه حوادث نباشیم که واقعا دل انسان را به درد می آورد.
این دو ماه که شدت عمل ها صورت گرفته، اثر معکوس داشته است
اصلا حرمت موضوع حجاب یک مقداری از بین رفته است
به طور کلی چنین برخوردهایی چه تبعاتی متوجه نظام، نگاه مردم به اسلام و آینده این کشور خواهد کرد؟
این طور حوادث دو اثر بد دارد. یکی اثری است که در نگاه دنیا به ما می گذارد؛ که یک چهره ای مثل طالبان از ما در دنیا نشان می دهد. دیگری هم عکس العملی است که در جامعه ایجاد می کند و ممکن است به عنوان یک عکس العمل سیاسی و اجتماعی، بعضی خانم ها را تشویق به رعایت نکردن حجاب کند؛ و این خیلی بد است.
این دو ماه که شدت عمل ها صورت گرفته، اثر معکوس داشته است. یعنی اصلا حرمت موضوع حجاب یک مقداری از بین رفته و ممکن است عده ای برای نشان دادن مخالفتشان با این روش اقدامات منفی انجام بدهند؛ در حالی که قبلا این کارها را نمی کردند. بنابر این ما خیلی باید با این موضوع عفاف و حجاب با تدبیر و تفکر، آن طوری که اسلام دستور داده، عمل کنیم.
اصلا این موضوعی نیست که بخواهد رسانه ای شود و بگوییم از فردا چنان می کنیم. این طور اقدامات همیشه آثار منفی دارد. باید با تدبیر این موضوع حل شود و نیازی به سر و صدا و فعالیت های رسانه ای نیست.