پایگاه خبری جماران: دولت سیزدهم در حالی وارد دو سالگی خود میشود که تا امروز نتوانسته به بسیاری از وعدههای خود جامه عمل بپوشاند؛ به خصوص در حوزه اقتصاد. اما در این میان بسیاری کارشناسان یکی از نقاط مثبت دولت را در سفرهای استانی میدانند و این در حالی است که باید زمان داد تا نتیجه این سفرهای استانی را ببینیم.
در ادامه بررسی عملکرد دولت سیزدهم در یک سالکی و هفته دولت عبدالله ایزدپناه نماینده ایذه و باغملک و عضو کمیسیون اجتماعی به خبرنگار جماران گفت: در طول یک سال اخیر عملکرد رییسی هم قابل تقدیر و در جاهایی مورد انتقاد است. در طول این یک سال تلاشهایی صورت گرفت، از جمله سفر به ۳۱ استان که در طول این سالها بی سابقه است که یک دولت تازه کار به ۳۱ استان سفر داشته باشد. این نشان از عزم جدی دولت برای شناسایی مشکلات مردم است اما در نقد شاید هنوز قضاوت زود باشد.
وی با بیان اینکه امروز لازم است به نقاط مثبت دولت بپردازیم، یادآور شد: در بخش ورود واکسن کرونا، ارتباط با کشورهای همسایه، عضویت در سازمان شانگهای و.. دولت نقطه مثبت داشته است. از سویی دیگر، دولت گرفتاریهای خود را نیز داشته است؛ سررسید اوراق مشارکت به مبلغ ۵۳۰ هزار میلیارد که یک فشار مضاعفی را بر دولت وارد کرده است و هر ماه ۱۵ هزار میلیار از سررسیدها را پرداخت می کند.
این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه ما باید دولت را کمک کنیم، ادامه داد: انتقادهایی هم بر دولت مثل ضعف در مدیریت وارد. است. در بخشهایی هم انتصابات خوبی صورت نگرفته و در برخی وزارتخانهها ایراداتی وجود دارد. مدیران دولت که در ردههای میانی انتخاب میشوند، باید در میان مردم باشند پروژهها و کارهای عقب مانده را پیش ببرند. در آن صورت خیلی راحتتر میتواند مشکلات را حل کنند، اما در مجموع عملکرد دولت را میتوان مثبت ارزیابی کرد و امیدواریم برجام هم از خطوط قرمز عبور نکند و برجامی که به نفع مردم ایران است به سرانجام برسد. البته شاید برجام تا حدودی مشکلات ما را حل کند اما بسیاری از این مشکلات در داخل کشور است.
برجام در زندگی مردم بسیار تاثیر دارد
وی اظهار داشت: گره نزدن برجام به زندگی مردم به این معنا نیست که تأثیری ندارد؛ اتفاقا در زندگی مردم بسیار هم تاثیر دارد. اما تا زمانی که برجام امضاء شود و از بیرون کشور اتفاقاتی بیفتد، ما در داخل کشور با ظرفیتهای فراوانی که داریم کشور را مدیریت کنیم و در عین حال میتوانیم مذاکرات را همزمان ادامه دهیم. اما در داخل به جای اینکه آب را هم به برجام گره بزنیم به کارهای اقتصادی بپردازیم و از ظرفیتهای بالقوه کشور در زمینه صنعت، معدن، کشاورزی، نفت، گاز، بخش خصوصی و اصل ۴۴ اجرا و عملی کنیم در واقع هر کدام سرجای خودش است.
سفر استانی دولت به استان خوزستان بدون برنامهریزی بود
نماینده ایذه و باغملک در خصوص سفرای استانی دولت سیزدهم گفت: حضرت آقا میفرمایند مسئولان باید در دل ملت باشند. دولت قبلی هم خواست سفرهای استانی را پیش ببرد، اما نتوانست. سفرهای استانی باید روی حساب و برنامه ریزی شده باشد و میبینیم که در برخی از این سفرها نتیجه خوبی به همراه نداشت. نمونهاش در سفر دولت به استان خوزستان بدون برنامهریزی بود.
وی یادآور شد: استان ما جزو استانهای فقیر و محروم است، بیکاری مردم را کلافه کرده، هزاران جوان بیکار وجود دارد که در خوشبینانهترین حالت نرخ بیکاری بالای ۴۰ درصد است؛ چون نه صنعتی، شغل پایداری و کارخانهای وجود ندارد و تنها دامداری و کشاورزی سنتی وجود دارد و اشتغال در این حد است که دولت بخواهد ۴ نفر معلم استخدام کند و نهادهای نظامی نیرو نیاز داشته باشند؛ این نمیتواند مردم راضی کند.
این نماینده مجلس در پایان گفت: آزادسازی نرخ ارز فشار بسیاری بر مردم وارد کرده که بی سابقه است. وقتی به میان مردم میرویم، همه نگران هستند. اما با این حال باید به دولت وقت داد زیرا فشار زیادی را تحمل میکنند و البته من هم به عنوان نماینده شهرستان با کمک دولت توانستم پروژههایی از جمله راه و گاز را پیش ببریم.