پایگاه خبری جماران: توجه و بهره برداری بهره برداری بی نظیر امام حسین از امکانات رسانه ای زمان خود برای اطلاع رسانی از ستمی که بر او رفته و افشای یزید و اهدافی که دارد، و فاصله ای که دین خدا از قرائت اصلی اش پیدا کرده است، از معجزات تاریخ عاشورا و حرکت امام حسین است. این را ما فرزندان دوران انفجار اطلاعات میفهمیم. اما اینکه امام حسین در آن دورانها توجه به ابعاد رسانه ای فعالیتش داشته باشد مهم است و رمز جاودانگی حسین (ع) است.

به این چند مورد تاریخی دقت کنید:

۱-وقتی یزید پس از مرگ معاویه به فرماندار مدینه نامه نوشت که از امام حسین و دو نفر دیگر بیعت بگیرند، امام حسین از این بیعت امتناع کرد و در خطابه­ای تند اعلام کرد که باید فاتحه اسلام را خواند، وقتی این امت به رهبری مثل یزید مبتلا شده است.

در اولین گام تبلیغی در مدینه در کنار قبر پیامبر که مرکز تجمع مردم بود؛ خطاب به پروردگار و در حضور مردم گفت: خدایا این قبر پیامبر توست و من فرزند دختر او هستم. امر به معروف و نهی از منکر را دوست دارم. بیشترین توجه مردم بر علیه یزید جلب شد.

۲-  مراسم حج  این بزرگ­ترین امکان خبررسانی بود. امام حسین  اعلام کرد به مکه می رود و نه کربلا. با خانواده اش هم رفت برای جلب توجه بیشتر مردم. جوری برنامه ریزی کرد که آخرین روزهای ورود حجاج در مکه باشد. تمام حاجیان خود را تا روز هشتم ماه ذی­الحجه به مکه می­رسانند. روز نهم روز آغاز مراسم حج است. امام حسین صبح روز هفتم ذی­الحجه خطاب به حاجیان در خطابه­ای اعلام کرد برای من قتلگاهی اختیار شده که من آن را دیدار خواهم کرد و هر کس از بذل جان و مال در راه پیغمبر و فرزندش دریغ ندارد با ما همراه شود.

من فردا، هشتم ذی­الحجه مکه را به مقصد شهادت ترک می­کنم. این خبر مثل بمب در بین حاجیان که نماینده همه مسلمانان از نقاط مختلف بودند صدا کرد. و خبر به همه نقاط رسید.

۳-روز هفتم که آخرین افراد او نیز از دورترین راه­ها خودشان را به مکه رسانده بودند امام حسین عازم کوفه شد. کاروان حسین از محلی به نام بطن عقبه کوچ کردند و در محلی به نام اشراف اقامت گزید.

در این نقطه حربن یزید ریاحی از طرف دشمن راه را بر امام حسین بست و امام در دوم محرم همان سال وارد سرزمینی به نام کربلا شد خبر مسافرت امام حسین از مدینه به مکه و استفاده از مردم برای خبررسانی به همه نقاط دنیای اسلام کار بزرگ رسانه ای و ثبت در تاریخ شد. برای امام حسین ۴ روز اضافه ماندن در مکه حتماً کار سختی نبود ولی آن ماجرا خبر تلقی نمی­شد تا توسط مردم به همه نقاط خبررسانی شود. حالا مردم فهمیده بودند که امام حسین با یزید بیعت نخواهد کرد و عازم شهادت­گاه شده است.

۴- نقش برتر رسانه ای جهت ثبت در تاریخ را کاروان اسرا، امام زین العابدین وحضرت زینب کبری انجام دادند.به صورت اسیر و به نشانه پیروزی یزید در فضای تند رسانه ای که یزید درست کرده بود تا بگوید اینها شورشی علیه خلافت اسلامی هستند را از بین بردند. ابتدا در کوفه با سخنرانی حضرت زینب و سپس در مقر خلافت آن ایام، شام.واقعیت ظالمانه یزید علیه دین پیامبر را افشا کردند.

همه اینها اگر نبود تاریخ نمی توانست بداند که یزید کیست و امام حسین و خاندان مطهرش چه کردند و چه بسا تنها قرائت یزیدی، قرائت اسلام اصلی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.