گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

عضو کمیسیون فرهنگی: زمانی که با خانواده‌ام بیرون می روم و خانم یا آقایی هنجارشکنی می کند امنیت روانی ما را بر هم می‌زند/ مجلس قانون حجاب را تصویب کرد؛ فراجا باید در محدوده قانون برخورد کند/ باید بین «هنجارشکنان» و «آنان که دقت نکردند» تفکیک قائل شوند

سید علی یزدی‌خواه عضو کمیسیون فرهنگی به جماران گفت: مجلس قانون حجاب را تصویب کرد و فراجا باید در محدوده قانون با متخلف برخورد کند. البته این نکته قابل تامل است که ما در مراسم شهید سلیمانی، در برنامه‌های ۲۲ بهمن، روز قدس، شب‌های قدر و دعای عرفه هزاران خانم داریم که شاید حجاب‌شان کامل نباشد اما این دلیل بر بی‌اعتقادی آن‌ها نیست، اهل دعا، نماز و روزه هستند ما باید این‌ها را با هنجارشکنان تفکیک کنیم.

پایگاه خبری جماران: چند هفته‌ای است موضوع حجاب در فضای مجازی ترند شده و نوعی دودستگی میان کاربران ایجاد کرده است؛ اما این دودستگی تنها به فضای مجازی ختم نشد بلکه در فضای جامعه نیز مورد حساسیت و تبدیل به بحث داغ میان عده‌ای از افراد شده است.  شماری از خطیبان جمعه نیز بر تحکیم عفاف و حجاب در جامعه تأکید می کنند.

در این خصوص سیدعلی یزدی‌خواه نماینده تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به خبرنگار جماران گفت: بحث عفت و عفاف در وجود تک تک انسان‌ها نهانیده شده و بالطبع انسان‌ها از برهنگی خوششان نمی‌آید. ایرانیان با تمدن بیش از ۸ هزار سال ثابت کرده اند به این ارزش‌ها پایبند هستند. حجاب و عفاف برای خانواده‌ها امنیت روانی به وجود می‌آورد. کسی که هنجارشکنی می کند در خانه خود این کار را انجام نمی‌دهد؛ زمانی که با خانواده‌ام بیرون می روم و می بینم خانم یا آقایی هنجارشکنی می کند یعنی امنیت روانی ما را بر هم میزند.

وی یادآور شد: مجلس قانون حجاب را تصویب کرد و فراجا باید در محدوده قانون با متخلف برخورد کند. البته این نکته قابل تامل است که ما در مراسم شهید سلیمانی، در برنامه‌های ۲۲ بهمن، روز قدس، شب‌های قدر و دعای عرفه هزاران خانم داریم که شاید حجاب‌شان کامل نباشد اما این دلیل بر بی‌اعتقادی آن‌ها نیست، اهل دعا، نماز و روزه هستند ما باید این‌ها را با هنجارشکنان تفکیک کنیم.

به هیچ وجه حاضر به برخوردهای سلبی نیستیم

وی ادامه داد: بحث چرایی حجاب و عفاف جزو موضوعات دانشگاهی، حوزوی و پژوهشی است و باید علت‌های مشکلات این حوزه و نیز  برنامه‌های در دستور کار، بررسی شود. ما به هیچ وجه حاضر به برخوردهای سلبی نیستیم، زیرا اقناع ایجاد نمی کند؛ اما اگر گروه انگشت شماری باشند که بخواهند همه چیز را مورد هجمه قرار بدهند فراجا باید بین هنجارشکن که موضوع را به سخره گرفته و آنکه دقت نکرده اند تفکیک قائل شود.

سیاست ما عین دیانت ما است

ایزدی‌خواه در باب حجاب که با توجه به سخنان برخی خطیبان جمعه به امری سیاسی نیز تبدیل شده، گفت: گاهی اوقات افراد مطالبه و جهت‌ها را هدایت می‌کنند اصل کلی دین ما عین سیاست است؛ پیامبر ما مگر پیامبر خدا نبود، پس چرا حکومت تاسیس کرد؟! حکومت‌داری جزو سیاست است. دین ما با سیاست آمیخته است. نمی‌خواهم بگویم سیاست ما عین دیانت ما است، اما مرزهای مشترک دارد. وظیفه‌ خطیب جمعه است که در این زمینه ها سخن بگوید. اگر خطیب جمعه تذکر ندهد خطبه‌اش ناقص است او باید توصیه به تقوا کند؛ می‌گوید من خودم و شما را به تقوا توصیه میکنم. حال تقوا چیست؟! تقوا عبارت از خود نگهداری، خود کنترلی و توجه به واجبات است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.