سید ابراهیم رئیسی دیشب وارد عشق آباد پایتخت ترکمنستان شد و با ایرانیان مقیم این کشور دیدار کرد. رئیسی همچنین با رئیس جمهور ترکمنستان رایزنی کرد.
به گزارش جماران؛ رئیس جمهور با بیان اینکه دولت نسبت به ایرانیان خارج از کشور احساس مسئولیت میکند، اظهار داشت: ایرانیان مقیم خارج از کشور شهروند جمهوری اسلامی ایران هستند و سفارتخانه های کشورمان در سراسر جهان، باید زمینه رفت و آمد، اشتغال و سرمایهگذاری آنان را در ایران تسهیل کنند.
سید ابراهیم رئیسی شنبه شب در دیدار ایرانیان مقیم ترکمنستان در سفارت کشورمان در عشق آباد با تاکید بر اینکه باید ارتباط ایرانیان مقیم خارج از کشور با فرهنگ، آداب، رسوم و تمدن کهن ایرانی اسلامی حفظ شود، افزود: باید شرایط مناسبی برای ارتباط مستمر و همیشگی ایرانیان مقیم خارج با داخل کشور فراهم شود و زمینه جذب، اشتغال و سرمایه گذاری آنان در کشور وجود داشته باشد و چنانچه کسی خواهان سرمایهگذاری در ایران بود مطمئن باشد که سرمایه او تضمین شده است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ایرانیان مقیم خارج از کشور سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند و از فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و ملت بزرگی نمایندگی میکنند که بیش از چهل سال است که در مقابل زیاده خواهی ها و سلطه طلبی ها ایستادگی و مقاومت کرده است و این افتخار بزرگی برای هر ایرانی است.
رئیس جمهور با اشاره به اشتراکات فرهنگی، تاریخی، دینی و قلبی دو ملت ایران و ترکمنستان، گفت: ایران و ترکمنستان فراتر از رابطه دوستی و برادری، رابطه خویشاوندی و ارتباط قلبی، عقیدتی، فرهنگی و تمدنی با یکدیگر دارند.
رئیس جمهور با اشاره به ارادت و اعتقاد مردم ترکمنستان به امام رضا علیه السلام و دلدادگی این مردم به اسلام و تمدن اسلامی، گفت: ایرانیان مقیم ترکمنستان نیز فرهنگ، تمدن و دین مداری ملت ایران را نمایندگی میکنند و لازم است رایزنان فرهنگی کشورمان فرهنگ و تمدن ایرانی و پیوندهای عمیق دو ملت ایران و ترکمنستان را معرفی کنند.
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه دولت به دنبال گسترش روابط با همه کشورها به ویژه کشورهای همسایه و منطقه است، گفت: معتقدیم سطح روابط و همکاری های کنونی کشورمان با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان در بخشهای مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کافی نیست و می توان سطح این مناسبات و همکاریها را در همه حوزه ها افزایش داد.
رئیسی افزود: کشورهای همسایه و منطقه به خدمات و تولیدات ایرانی علاقه و اعتماد دارند و باید از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم.
رئیسجمهور با اشاره به زمینههای گسترش و ارتقای سطح روابط ایران و ترکمنستان اظهار داشت: دو کشور در زمینه های گوناگون به ویژه نفت و گاز، انرژی و ترانزیت از ظرفیتهای زیادی برای توسعه روابط برخوردار هستند و مصمم هستیم سطح همکاری های خود را در همه این عرصه ها هر چه بیشتر افزایش دهیم.
رئیسی با اشاره به گفتگو های نسبتا مفصل خود با رئیس جمهور ترکمنستان در فرودگاه عشق آباد، گفت: در این گفت و گوی طولانی بر تصمیم و اراده دو طرف مبنی بر گسترش و توسعه هر چه بیشتر روابط تاکید کردیم و مصمم هستیم با رفع موانع، سطح همکاریها و تبادلات دو کشور به حد قابل قبول برسد.
رئیس جمهور گفت: با نگاه جدیدی که امروز در کشورمان به وجود آمده است، امیدوارم بتوانیم اقداماتی در جهت رشد و توسعه ارتباطات و روابط کشورمان با کشورهای منطقه و همسایه و نیز شکوفا شدن ظرفیت های موجود در ایران عزیز انجام دهیم.
رئیسی خاطرنشان کرد: به راحتی می توان سهم صادرات کشورمان در بازار اقتصادی منطقه را به دو برابر و حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار افزایش داد و باید از همه ظرفیت ها برای رسیدن به این هدف استفاده شود.
رئیسی و قربان قلی بردی محمداف در عشق آباد دیدار و گفتگو کردند
سید ابراهیم رئیسی شنبه شب در بدو ورود به عشقآباد از سوی قربانقلی بردیمحمداف رئیس جمهور ترکمنستان مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
روسای جمهور ایران و ترکمنستان بلافاصله پس از استقبال رسمی با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
گسترش روابط دو جانبه و افزایش سطح تجارت میان دو کشور از موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.
بازدید رئیسجمهور از رایزنی فرهنگی ایران در ترکمنستان
رئیسجمهور از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان بازدید کرد.
سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در جریان سفر به ترکمنستان به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی اکو، ضمن بازدید از بخشهای مختلف رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، در جریان فعالیتهای متنوع این مرکز قرار گرفت.
در این بازدید مسئولان رایزنی فرهنگی کشورمان، گزارش از فعالیتهای فرهنگی که در این مجموعه انجام می شود، ارایه کردند.
رئیسی همچنین با حضور در کلاسهای آموزش زبان فارسی از نزدیک با زبان آموزان و اساتید گفتوگو کرد.
در این مرکز، آموزش زبان فارسی با استقبال خوب مردم ترکمنستان رو به رو شده و تعداد زیادی علاقه مند در کلاسهای مرکز فرهنگی ایران در عشق آباد شرکت میکنند.
رئیسی در دیدار تجار و بازرگانان ایرانی در ترکمنستان: عضویت ایران در پیمان شانگهای بستر مناسبی برای توسعه روابط منطقه ای فراهم کرده است/ قرارداد گاز با ترکمنستان حتما احیا خواهد شد
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تسهیل فعالیت تجار و صادرکنندگان کشور به منظور رونق و توسعه صادرات، گفت: با حضور در تاجیکستان و اجلاس شانگهای بستر مناسبی برای توسعه روابط منطقهای کشور ایجاد شده است.
رئیسی صبح امروز یکشنبه در دیدار تجار، بازرگانان و فعالان بخش خصوصی کشورمان در ترکمنستان، ایجاد تحول در همه حوزهها به ویژه بخش اقتصادی، تجاری و بازرگانی را از اولویتهای اقتصادی دولت دانست و گفت: لازمه دستیابی به رونق اقتصادی و افزایش صادرات این است که شرایط موجود به خوبی بررسی شده و راهکارهای های مناسبی برای رفع موانع و مشکلات، اتخاذ شود.
رئیس جمهور با تاکید بر رویکرد دولت سیزدهم برای توسعه همکاری با کشورهای همسایه و منطقه گفت: زیر ساخت های اقتصادی و تجاری مناسبی برای توسعه و ارتقای سطح همکاریهای دوجانبه و منطقه ای کشورمان وجود دارد و باید با تسهیل فعالیت تجار و صادر کنندگان در این مسیر گام برداریم.
رئیسی خاطرنشان کرد: با حضور در تاجیکستان و اجلاس شانگهای بستر مناسبی برای توسعه روابط منطقهای کشور ایجاد شده است و شاهد گشایش های خوبی در زمینه ارتقای سطح روابط تهران و دوشنبه هستیم.
رئیسی گفت: مشکل جدی و خاصی در توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه وجود ندارد و با پیگیری و تعامل دوسویه و درک متقابل می توان ضمن رفع مشکلات موجود، گام های موثری در مسیر تقویت و تحکیم روابط برداشت.
رئیس جمهور با اشاره به گفت و گو با همتای ترکمنستانی خود در زمینه توسعه روابط دوجانبه در بخش های مختلف از جمله در بخش گاز و ترانزیت، اظهار داشت: امروز با پیگیری های انجام شده، ترکمنستان اطمینان یافته که دولت جمهوری اسلامی ایران برای رفع مشکلات و موانع موجود اراده جدی دارد.
رئیس جمهور تصریح کرد: قرارداد گاز ایران و ترکمنستان حتماً احیا خواهد شد.
رییسی گفت: کشورهای منطقه و همسایه به خاطر اشتراکات عمیق فرهنگی و تاریخی، ترجیح میدهند با جمهوری اسلامی ایران همکاری و رابطه داشته باشند و در این زمینه باید موانع فعالیت تجار و صادرکنندگان برطرف شود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بازرگانان و صادرکنندگان کشورمان نباید در مسیر فعالیت های خود با مشکل اداری و بروکراسی، مواجه باشند لذا دولت مصمم است تحولی در ساختارهای اداری کشور ایجاد کند تا تسهیل کننده فعالیت صادرکننده باشد.
رئیس جمهور همچنین بر تلاش برای اجرای موافقتنامه های همکاری سازمان اکو تاکید کرد و گفت: با جدیت موضوع اجرای موافقتنامه های همکاری را پیگیری خواهیم کرد.
رییسجمهور با تأکید بر لزوم بازگشت ارز صادراتی به کشور گفت: در این زمینه باید باز نگاهی در روند امور انجام شود تا رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و تجار، خسارتی برای آنان نداشته باشد.
رئیس جمهور گفت: متاسفانه برخی از مسائل با کشورهای همسایه به خاطر عدم پیگیری به موقع، به مشکل تبدیل شده است و مصمم هستیم ضمن حل این مشکلات، از تکرار چنین مواردی جلوگیری کنیم.
در این دیدار مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه در سخنانی با اشاره به دستاوردهای اقتصادی سفر رئیسی به تاجیکستان و دیدار و گفتوگو با رئیس جمهور این کشور، اظهار داشت: پس از این سفر گشایش های اقتصادی قابل توجهی در مناسبات و همکاری های اقتصادی تهران و دوشنبه ایجاد شده است و ضمن رفع موانع و مشکلاتی که در روابط دو کشور ایجاد شده بود، شاهد ارتقاء حجم تبادلات اقتصادی دو کشور هستیم.
همچنین تعدادی از تجار و بازرگانان کشورمان در سخنانی مشکلات، دغدغهها و پیشنهادات خود را برای تقویت فعالیتهای تجاری خود بیان کردند و رییس جمهور دستور داد بلافاصله پس از سفر، مشکلات مطرح شده بررسی و برطرف شود.
رئیسی در دیدار رئیس جمهور پاکستان: اراده جمهوری اسلامی ایران توسعه و تعمیق روابط همه جانبه با پاکستان است/ ظرفیت گسترده تجارت مرزی و مبادلات بازرگانی دو کشور به سرعت فعال خواهد شد
روسای جمهور ایران و پاکستان بر ضرورت توسعه و ارتقای سطح روابط و هماهنگی های دو کشور در عرصه های دوجانبه و منطقهای تاکید کردند.
رئیسی روز یکشنبه در جریان سفر به ترکمنستان در دیدار عارف علوی رئیس جمهور پاکستان با اشاره به اشتراکات و ظرفیتهای گسترده توسعه همکاری های تهران - اسلام آباد، اظهارداشت: دو کشور نه تنها از رابطه همسایگی بلکه از ارتباط عمیق قلبی، تاریخی و فرهنگی برخوردار هستند و استفاده از این ظرفیت ها در مسیر توسعه روابط، به نفع دو ملت و پیشرفت و آبادانی منطقه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه اراده جمهوری اسلامی ایران توسعه و تعمیق روابط همه جانبه با پاکستان است، گفت: روابط و مناسبات دو کشور را با توجه به ظرفیتهای گسترده موجود، ناکافی میدانیم و مصمم هستیم همه ظرفیتها را در راستای منافع دو ملت و ملتهای منطقه فعال کنیم.
رئیسی با اشاره به زمینهها و ظرفیت های همکاری تهران اسلام آباد در توسعه بازارچههای مرزی، ترانزیت، حمل و نقل، انرژی و گردشگری گفت: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای توسعه روابط با پاکستان ندارد.
رئیس جمهور در ادامه بر لزوم حمایت از ملت های مظلوم به ویژه مردم افغانستان تاکید کرد و گفت: بیست سال حضور بیگانگان در افغانستان نه تنها مشکلات افغانستان را برطرف نکرده است بلکه نتیجهای جز ظلم،کشتار غارت و ناامنی نداشته است.
رئیسی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان که همه مردم، اقوام و گروههای سیاسی افغان را نمایندگی کند، حمایت میکند و در این زمینه آماده همکاری با پاکستان هستیم.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم کمک های بشردوستانه به مردم افغانستان اظهار داشت: حضور حدود ۴ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران را ثمره ظلم آمریکاییها به این مردم مظلوم میدانیم و علیرغم مشکلات و محدودیت ها همانند ایرانیان از آنها پذیرایی کردهایم.
رئیس جمهور افزود: داعش دست ساخته آمریکاییها است و با استفاده از آن به دنبال ایجاد ناامنی در افغانستان و منطقه هستند لذا باید در مقابل آن ایستادگی کنیم.
عارف علوی رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه پاکستان به دنبال توسعه روابط اقتصادی تجاری با ایران است گفت: اسلام آباد برای افزایش سطح مناسبات و همکاری با جمهوری اسلامی ایران اهمیت قائل است.
عارف علوی رئیس جمهور پاکستان در ادامه به اهمیت ٣ بازارچه مرزی در گسترش تبادلات دو کشور اشاره کرد و گفت: وزیر تجارت دولت پاکستان برای رونق این بازارچه ها به این مناطق سفر کرده و اماده ایم با همکاری ایران، ارزش مبادلات بین ایران و پاکستان را چند برابر افزایش دهیم.
عارف علوی گفت: پاکستان نیز همانند جمهوری اسلامی ایران خواهان تشکیل دولت فراگیر در افغانستان است و همکاری برای برقراری صلح در این کشور را ضروری میدانیم.
رئیسی در دیدار رئیس جمهور تاجیکستان: روابط رو به گسترش ایران و تاجیکستان با قوت ادامه خواهد یافت/ از تشکیل دولت فراگیر در افغانستان استقبال می کنیم
رئیس جمهور با تاکید بر روابط رو به گسترش ایران و تاجیکستان گفت: روابط بسیار خوب دو کشور در زمینههای تجاری، فرهنگی و اقتصادی با قوت ادامه خواهد یافت.
رئیسی که به منظور شرکت در اجلاس همکاری اقتصادی (اکو) به ترکمنستان سفر کرده است صبح یکشنبه با امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان دیدار و گفتوگو کرد.
رئیسی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از تجدید دیدار با رئیس جمهور تاجیکستان پس از اجلاس شانگهای گفت: اولین سفر خارجی من به عنوان رئیس جمهور ایران به تاجیکستان بود و این سفر منشا تحول در روابط دو کشور شد.
رئیسی افزود: نشست امروز از دو جهت مهم است؛ اولاً اقدامات گذشته را مرور کنیم ثانیاً برای روابط آینده تصمیم بگیریم.
رئیس جمهور با اشاره به دیدار با همتای تاجیکستانی خود در شهر دوشنبه و در حاشیه اجلاس شانگهای گفت: آن دیدار بسیار ارزشمند و تاثیرگذار بود و موجب شد تفاوت معناداری در سطح روابط ایجاد شود و این افزایش سطح روابط دو کشور به نفع منطقه خواهد بود.
رئیسی افزود: روابط بسیار خوب ایران و تاجیکستان در زمینههای تجاری، فرهنگی و اقتصادی با قوت ادامه خواهد یافت.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تردیدی نداریم که روابط رو به توسعه خواهد بود چراکه سطح فعلی مبادلات قانعکننده نیست و با احیاء ظرفیتها بین دوکشور میتوان سطح روابط را چند برابر ارتقا داد.
رئیسی با دعوت از امامعلی رحمان برای حضور در تهران گفت: ما به دلیل روابط عمیق فرهنگی و همزبانی و سابقه دیرینه مودت و دوستی احساس میکنیم بیش از دیگران باید با هم همکاری و همفکری کنیم.
رئیسی در مورد مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره افغانستان گفت: مواضع ما در قبال کشور افغانستان روشن است. جمهوری اسلامی ایران از تشکیل دولت فراگیر واقعی در افغانستان که همه مردم، اقوام و گروههای سیاسی افغانستانی را نمایندگی کند استقبال میکند.
رئیس جمهور تاکید کرد: آمریکاییها ۲دهه در افغانستان حضور داشتند و جز قتل و غارت چیزی برای این کشور باقی نگذاشتند. در ایران از حدود ۴ میلیون افغانستانی با افتخار پذیرایی میکنیم. ما میزبان افغانستانیها هستیم و امیدواریم مردم این کشور برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند.
رئیسی با تروریستی خواندن گروه داعش گفت: داعش برای منطقه ناامنی ایجاد میکند؛ این گروه دست پرورده آمریکاییها است. داعش به نمایندگی از آمریکاییها در منطقه کشتار میکند. همکاری ما و شما به نفع امنیت منطقه و افغانستان است و از این نظر حایز اهمیت است.
امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان نیز در این دیدار گفت: همه اقوام و گروهها باید در دولت افغانستان حضور داشته باشند و دولت این کشور نماینده تمامی اقوام و طوائف این کشور باشد.
رئیس جمهور تاجیکستان با اشاره به تحولات اخیر افغانستان تاکید کرد: ناامنی در این کشور به ضرر منطقه و کشورهای همسایه افغانستان است به همین دلیل نگران آینده این کشور هستیم و همه باید تلاش کنیم اقوام و گروههای مختلف مردم در آسایش در این کشور زندگی کنند.
امامعلی رحمان با اشاره به دیدار گذشته خود با رئیسی بیان داشت: پس از آن دیدار سطح روابط دو کشور توسعه پیدا کرده و رشد مبادلات تجاری در آینده چند برابر خواهد شد.
رئیسی در دیدار رئیس جمهور ترکیه: توسعه روابط تهران آنکارا به نفع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه است/ مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود
روسای جمهور ایران و ترکیه با بیان اینکه توسعه همکاری و هماهنگی دو کشور در موضوعات دوجانبه و منطقهای به نفع دو ملت و صلح و ثبات در منطقه است بر استفاده از همه ظرفیت ها برای توسعه همه جانبه روابط تهران، آنکارا تاکید کردند.
رئیسی در ادامه دیدار و گفتوگو با سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس همکاری های اقتصادی اکو، در دیدار رجب طیب اردوغان با اشاره به اینکه ظرفیت های توسعه روابط و تبادلات تجاری و اقتصادی تهران آنکارا فراتر از سطح کنونی است، اظهار داشت: ایران و ترکیه می توانند با ارتقای سطح تجارت و مبادلات کنونی، روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور را به سطح راهبردی نزدیک کنند.
رئیسی با اشاره به زمینههای گسترده و متنوع همکاری ایران و ترکیه در بخشهای مختلف از جمله انرژی، موضوعات بانکی و پولی و تبادلات تجاری و بازرگانی گفت: باید مسیر توسعه روابط اقتصادی را تسهیل کنیم و در این زمینه می توان تعرفه های ترجیحی را بازنگری کرد.
رئیسجمهور در ادامه همکاری و ارتباط نزدیک ایران، جمهوری آذربایجان و ترکیه را حائز اهمیت دانست و گفت: سه کشور از اشتراکات فراوان فرهنگی، دینی و اعتقادی برخوردار هستیم و ضمن اینکه نباید اجازه داد اخلالی در این روابط ایجاد شود بلکه با نزدیکی هر چه بیشتر روابط، دشمنان مشترک خود را ناامید کنیم.
رئیسجمهور در ادامه با ابراز نگرانی از حضور داعش در افغانستان و افزایش ناامنی در این کشور اظهار داشت:گروههای تروریستی نهتنها باعث ناامنی در افغانستان بوده بلکه امنیت منطقه را تهدید میکند لذا نباید اجازه دهیم گروههای تروریستی همانند داعش و پ ک ک امنیت کشورهای منطقه را به خطر بیندازند.
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران از تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان حمایت میکند و بر این باور هستیم که باید همه گروهها، اقوام و اقشار مختلف مردم افغانستان در آینده افغانستان نقش و مشارکت داشته باشند.
رئیسی با اشاره به برقراری ثبات و امنیت در سوریه گفت: باید از ظرفیتهای خود برای ایجاد آرامش، صلح و امنیت در سوریه استفاده کنیم.
رئیسی تصریح کرد: مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل و فصل شود و حضور و دخالت بیگانگان نه تنها کمکی به حل مشکلات نمی کند بلکه اوضاع را پیچیده تر خواهد کرد.
رئیسی همچنین بر ثبات و آرامش و احترام به تمامیت ارضی عراق تاکید و خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از روی کار آمدن دولت قوی و مورد قبول مردم عراق حمایت کرده و بر آن تاکید دارد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این دیدار با بیان اینکه کشورش توسعه و تقویت همکاری های دوجانبه و منطقهای را با جمهوری اسلامی ایران ضروری میداند، گفت: میتوانیم در سطح روابط و مناسبات دو کشور به ویژه در بخشهای اقتصادی جهش ایجاد کنیم.
رئیس جمهور ترکیه در ادامه تحولات افغانستان را نگران کننده دانست و خاطرنشان کرد: کاخ سفید همه گروههای تروریستی منطقه از جمله داعش و پ ک ک را آموزش داده و مسلح میکند و برای ایحاد ناامنی، تجهیزات و ابزارهای تروریستی در اختیار این گروه ها قرار میدهد، لذا همکاری مشترک برای برقراری صلح در منطقه را ضروری میدانیم.
اردوغان با اشاره به ضرورت ترتیبات امنیتی مبتنی بر حضور فعال کشورهای منطقه ای، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه می توانند با همکاری سایر کشورهای منطقه امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند.
رئیسی در دیدار رئیس جمهور ازبکستان: اولویت سیاست خارجی ایران گسترش مبادلات با کشورهای منطقه است/ از توافق نامههای جدید همکاری استقبال میکنیم
رئیس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در همه زمینهها از جمله اقتصادی، حملونقل، انرژی و مبارزه با تروریسم سطح روابط و همکاریهای خود را با ازبکستان ارتقا دهد.
سید ابراهیم رئیسی در حاشیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی اکو در دیدار «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان، ظرفیتهای کشورهای منطقه برای تعمیق روابط را فرصتی مناسب برای این کشورها دانست و تاکید کرد: در شرایط کنونی جهان، همکاری کشورهای منطقه بسیاری از تهدیدها را به فرصت تبدیل میکند و با حضور فعال کشورهای منطقه دیگر جایی برای دخالت کشورهای بیگانه نیست.
رئیسی توسعه روابط با ازبکستان را دارای اهمیت دانست و با اشاره به حجم مبادلات اقتصادی دو کشور تاکید کرد: وزرای خارجه ایران و ازبکستان باید نقشه راه همکاریهای بلندمدت را ترسیم کنند.
افغانستان یکی دیگر از موضوعات گفتوگوی روسای جمهور دو کشور بود که در آن بر استقرار دولت فراگیر با حضور همه مردم، اقوام و گروههای افغانستانی و نیز برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور تاکید شد.
شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز در این دیدار با تقدیر از رویکرد فعال ایران در منطقه گفت: صلح و ثبات در این منطقه با مشارکت کشورهای بومی محقق میشود و ازبکستان از هر نوع همکاری با ایران استقبال میکند.
رئیس جمهور ازبکستان ظرفیتهای اقتصادی و مبادلات دو کشور را بستر مناسبی برای توسعه روابط دانست و خواهان افزایش سطح حجم تبادلات تجاری دو کشور شد.
رئیسی در دیدار رئیس جمهور آذربایجان: اجازه ایجاد ناامنی و دخالت بیگانگان را در منطقه نمیدهیم/ علی اف: به تامین منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، پایبندیم
الهام علی اف رییس جمهور آذربایجان با حضور در محل اقامت سید ابراهیم رییسی با رییس جمهور کشورمان دیدار و پیرامون موضوعات مهم منطقه ای و مناسبات دوجانبه گفت و گو کرد.
رئیسی با اشاره به ریشههای عمیق تمدنی، فرهنگی و دینی بین دو ملت ایران و جمهوری آذربایجان گفت: دو کشور از رابطه دیرینه و عمیق برخوردار هستند و هرگز اجازه نمی دهیم این روابط تحت تاثیر دشمنان قرار بگیرد.
رییس جمهور با یادآوری سابقه حمایتهای ایران از استقلال و تمامیت ارضی آذربایجان گفت: ما اجازه ایجاد ناامنی و دخالت بیگانگان در امور کشورهای منطقه را نمیدهیم و تجربه نشان داده که هر کجا کشورهای منطقه از راه تفاهم و مذاکره مسائل خود را حل و فصل کردند راه فتنه انگیزی و دخالت بیگانگان بسته شده است.
رئیس جمهور با ابراز نگرانی از ناامنی و حضور بیگانگان در منطقه تصریح کرد: تروریسم داعشی و صهیونیستی دو عامل تهدید در منطقه است و باید با آن مقابله کرد.
رئیسی با اشاره به اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد اخلال در روابط ایران و جمهوری آذربایجان، تاکید کرد: دخالت بیگانگان به زیان کشورهای منطقه است و باید در مقابل توطئه آنان هوشیار بود.
رئیسی از درخواست رییس جمهور آذربایجان مبنی برتقویت مناسبات اقتصادی دو کشور و توسعه مسیرهای ترانزیتی با حضور شرکتهای ایرانی، استقبال کرد.
رییس جمهور آذربایجان گفت: کارگروه ویژه ای باحضور مقامات عالی دولت برای پیگیری و اجرایی شدن توافقات مطرح شده تشکیل خواهد داد.
الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان در این دیدار با تجلیل از حمایت بیسابقه ایران از استقلال جمهوری آذربایجان گفت: باکو برای روابط برادرانه خود با تهران اهمیت ویژهای قائل است و اجازه نخواهیم داد هیچ خدشه ای به آن وارد شود.
رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به گفتگو و تماس مقامات دو کشور برای رفع برخی سوء تفاهم های موجود بین دو کشور تصریح کرد: به امنیت مناطق مرزی متعهدیم و اجازه اخلال در روابط دوجانبه از سوی هیچ کشوری را نمی دهیم.
رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به اهمیت ترانزیت و حمل و نقل جاده ای، اظهارداشت: مصمم هستیم مشکل ترانزیت را حل کرده و زمینه حضور و فعالیت شرکت های ایرانی را در آذربایجان فراهم کنیم.
علی اف همچنین گفت: این دیدار نقطه عطفی در روابط دو کشور خواهد بود و ما خود را نسبت به تامین منافع منطقه ای جمهوری اسلامی ایران، پایبند میدانیم.
در پایان این دیدار، قرارداد سوآپ گاز ترکمنستان به آذربایجان از طریق ایران، به امضا رسید.
با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان امضا شد
امضای قرارداد سه جانبه سوآپ گاز بین ایران، ترکمنستان و آذربایجان از خاک کشورمان
قرارداد سه جانبه سوآپ گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران با حضور آیتالله رئیسی و الهام علی اف، روسای جمهور ایران و آذربایجان به امضا رسید.
بر اساس این قرارداد که یکشنبه شب پس از پایان دیدار دوجانبه سید ابراهیم رئیسی و الهام علی اف، توسط وزرای نفت دو کشور به امضا رسید، قرار است سالانه یک و نیم تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز از ترکمنستان به جمهوری آذربایجان از خاک جمهوری اسلامی ایران انتقال یابد.
رئیسی وارد تهران شد
رئیس جمهور که روز گذشته به منظور شرکت و سخنرانی در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی اکو به ترکمنستان سفر کرده بود دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد شد.
رئیسی که به منظور شرکت و سخنرانی در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی اکو به ترکمنستان سفر کرده بود دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد شد و مورد استقبال محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت.
رئیسجمهور در این سفر علاوه بر حضور و سخنرانی در اجلاس اکو با ایرانیان مقیم ترکمنستان، تجار و بازرگانان و فعالان بخش خصوصی کشورمان و روسای جمهور ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان دیدار و گفتوگو کرد.
رئیس جمهور پس از بازگشت از سفر به ترکمنستان: باید گام های بلندتری در تقویت همکاری های اقتصادی کشورهای عضو اکو برداشته شود/ مشکل ترانزیت و گاز با ترکمنستان حل و فصل شد/ افزایش ۳ برابری سطح روابط با تاجیکستان
رئیسجمهور با تشریح برنامهها و دستاوردهای سفر به ترکمنستان اظهار امیدواری کرد نتایج این سفر در عرصه عمل موجب ارتقاء سطح روابط و همکاریهای کشورمان با کشورهای همسایه باشد.
رئیسی یکشنبه شب پس از بازگشت از سفر به ترکمنستان به منظور شرکت در اجلاس سران اکو گفت: حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از موسسین سازمان اکو پیام های مختلفی داشت و در این نشست همه اعضای این سازمان منطقهای بر افزایش روابط اقتصادی کشورهای عضو تاکید داشتند.
رئیسجمهور گفت: دستاوردها و موفقیت هایی که سازمان همکاری اقتصادی تاکنون داشته، کافی نیست و باید گام های بلندتری در مسیر توسعه همکاریهای اقتصادی برداشته شود.
رئیس جمهور با اشاره به دیدارهای دو جانبه با سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس اکواظهار داشت: مهمترین محور گفتوگو با روسای جمهور استفاده از ظرفیتهای موجود برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری بود.
رئیسی تحولات افغانستان را از دیگر محورهای گفتوگو با سران کشورها دانست و گفت: در گفتگوهای خود بر استقرار حکومت فراگیری که بتواند همه اقوام و گروه های سیاسی افغانستان را نمایندگی کند، تاکید کردیم چرا که استقرار چنین حکومتی، می تواند هم برای افغانستان امنیت ساز باشد و هم نگرانی کشورهای همسایه افغانستان را برطرف کند.
رئیس جمهور با اشاره به دیدار و گفتوگو با رئیس جمهور ترکمنستان اظهار داشت: موضوع محوری در این دیدار توسعه روابط اقتصادی و رفع مشکل ترانزیت و گاز بود که این موضوعات حل و فصل شد و قرار شد مسئله ترانزیت به گونه ای حل شود که ارتباط با کشورهای مختلف تسهیل شود.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: موضوع گاز هم که دچار وقفه شده بود مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به انعقاد قرارداد منتهی شد و امیدواریم پس از این هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود نداشته باشد.
رئیسی خاطرنشان کرد: احساس ما در نشست با سران کشورها این بود که بین جمهوری اسلامی ایران و برخی از کشورها مسائلی وجود دارد که در جریان دیدار و گفتوگوها بسیاری از این مسائل به راحتی حل و فصل شد.
رئیسجمهور افزود: به عنوان مثال پس از سفر به تاجیکستان و دیدار و گفت و گو با رئیس جمهور این کشور، سطح تبادلات و روابط تجاری و اقتصادی ایران با تاجیکستان حدود سه برابر افزایش یافته است.
رئیسی تاکید کرد: سیاست همسایگی، دولت جواب داده است و باید همچنان بر تداوم توسعه روابط با کشورهای همسایه پافشاری کرده و زمینه فعالیت تجار و فعالان اقتصادی را با این کشورها از نظر سیاسی تسهیل کنیم.
رئیسی با اشاره به دیدار با بازرگانان و تجار و فعالان اقتصادی در ترکمنستان اظهار داشت: در این نشست فعالان اقتصادی مشکلات جدی خود را مطرح کردند و برای رفع این مشکلات انعقاد قرارداد گازی و رفع مشکل ترانزیت، می تواند شرایط مناسبی برای فعالیت تجار و بازرگانان در ترکمنستان فراهم کند و دستگاههای دیگر نیز باید مشکلات تجار بازرگانان را پیگیری و برطرف کنند.