در بخشی از خاطرات آیت الله هاشمی از وقایع جنجالی سال 1377 در نوزدهم آذر می خوانیم: حسنآقا خمینى آمد. وضع درسخواندن خود و حوزه [علمیه قم] را گفت و از نکات منفى نشست رییسجمهور با دانشجویان در دانشگاه شریف و تأثیر سوء آن بر مسلمانان متعهد و بروز اختلافات در داخل جریان چپ علیه سازندگى در دوران من، براى توجیه عدم توفیق دولت آقاى [سیدمحمد] خاتمى در مسایل اقتصادى و از این رهگذر، بروز اختلاف بینکارگزاران و چپها و براى جلوگیرى از این وضع، توصیه داشت.
پایگاه خبری جماران: «در جستجوی مصلحت»، عنوان جدیدترین کتاب خاطرات روزنوشت اکبر هاشمی رفسنجانی است که امسال منتشر می شود.
این کتاب شامل خاطرات هاشمی از وقایع جنجالی سال 1377 است. روزنوشت های این سال از آن روز اهمیت دارد که ناگفته هایی را از دولت نوپای سیدمحمد خاتمی و وقایعی همچون دستگیری غلامحسین کرباسچی، کتک زدن وزرای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت، استیضاح وزیر کشور و قتل های زنجیره ای را روایت می کند؛ وقایعی که هنوز پرونده آنها باز است.
جماران برای نخستین بار و به صورت اختصاصی روزنوشت های برهه ای حساس از این سال یعنی آذرماه 1377 را منتشر می کند.
بخش نوزدهم این روزنوشت ها در پی می آید:
پنجشنبه 19 آذر 1377 - 20 شعبان 1419- 10 دسامبر 1998
در منزل بودم. بیشتر وقت به مطالعه بولتنها گذشت که در ایام مسافرت جمع شده بود. حسنآقا خمینى آمد. وضع درسخواندن خود و حوزه [علمیه قم] را گفت و از نکات منفى نشست رییسجمهور با دانشجویان در دانشگاه شریف و تأثیر سوء آن بر مسلمانان متعهد و بروز اختلافات در داخل جریان چپ علیه سازندگى در دوران من، براى توجیه عدم توفیق دولت آقاى [سیدمحمد] خاتمى در مسایل اقتصادى و از این رهگذر، بروز اختلاف بینکارگزاران و چپها و براى جلوگیرى از این وضع، توصیه داشت.
از قول آقاى نجفقلى حبیبى نقل کرد و خبر داد که در اعضاى حزب جدیدالتأسیس مشارکت مردمى، اختلاف شدیدى بر سر ذکر کلمه اسلامى در اسم جبهه بوده و در میان 70 نفر حاضر در جلسه، فقط 14 نفر، رأى به اضافهکردن اسلام دادهاند که در اثر تهدید به خروج این عده از حزب، دیگران بالاجبار پذیرفتهاند. پیشبینى مىکرد، این اختلاف جدى، باعث تفرقه جدیدى شود.
در گزارشها، بازتاب منفى پیدا شدن جسد آقای [محمد] مختارى و شُبهه قتل او، توسط گروههاى افراطى اسلامى وسیع است و شروع شایعه گم شدن فردى دیگر به نام آقای [محمدجعفر] پوینده، [مترجم و جامعهشناس]. این حوادث، فشارهاى زیادى بر آقاى خاتمى دارد و به عنوان دلیل ضعف و فقدان قدرت و تصمیم دولت به حساب مىآورند.
در اخبار جهانى، تصویب کمیته قضایىکنگره آمریکا، در مورد طرح چهار مورد خلاف رییسجمهورآمریکا براى بحث در پارلمان، مسأله مهمى است که ممکن است به سقوط رییسجمهور منتهى شود و خبر دیگر، جلوگیرى دولت عراق از بازرسى مرکز حزب بعث توسط بازرسان سازمان ملل و به دنبال آن، تهدید به اقدام نظامى توسط وزیر امورخارجه آمریکا است.