کمترین ویژگی این دو کلمه «جوانی کنید» ایجاد فرصتی بود برای جوانان ایرانی تا حرف دلشان را به هر زبان و بیان که می پسندند بگویند و حقوق از دست رفته شان را به راحتی مطالبه کنند.

پایگاه خبری جماران: ​روز دانشجو گذشت و هر کس از منظر خودش درباره آن سخنی گفت اما در این میان، توصیه دو کلمه ای وزیر جوان با عنوان «جوانی کنید» بیش هر پیام و اظهار نظری بازخورد داشت و میلیونها نفر آن را دیدند، عده ای آن را پسندیدند و عده ای نیز به نقد آن پرداختند.

اما یک نکته اساسی در میان همه اظهارنظرهای موافق و منتقد و حتی طنز و ناسزا مغفول ماند و آن اینکه تا کنون کمتر در مراوده دولتمردی با توده مردم و طیف هم نسلانش چنین کنش و واکنشی دیده شده بود. در برابر این دو کلمه، هزاران نفر بدون اغماض و هراس، سفرهٔ دلشان را باز کردند و از محرومیت ها و محدودیت هایشان در کوران گرفتاری های سیاسی اجتماعی و اقتصادی گفتند؛ از حسرت های دوران جوانی، از دسترسی نداشتن به حداقل های زندگیِ پر امید و شاد چون اشتغال و ازدواج و تحصیل و تفریح، از بر باد رفتن آرزوها و آرمان های دوران جوانی، از دندان بر جگر گذاشتن ها و خون دل خوردن ها، از غصه پر قصه مادران و پدران مظلومی که هر روز به قامتِ جوانانِ شاخ شمشادشان می نگرند و آه و افسوس می خورند، از دوران طراوت جوانان ایرانی که در حال خزان است و فریادرسی نیست، از انتقادهای فروخورده و حقوق ضایع شده، از وعده های بی سرانجام و دعواهای سیاسی چ جناحی صد من یک غاز که روز به روز وضعیت معیشت همه مردم و البته جوانان را وخیم تر کرده است و هزاران درد خفته و زخم نهفته که جوانان ایرانی را رنجانده است.

در حقیقت کمترین ویژگی این دو کلمه «جوانی کنید» ایجاد فرصتی بود برای جوانان ایرانی تا حرف دلشان را به هر زبان و بیان که می پسندند بگویند و حقوق از دست رفته شان را به راحتی مطالبه کنند. 

اگر موج سواری گروهی از معاندان و براندازان و مغرضان همیشگی را کنار بگذاریم و از پنجره انصاف و عدالت به این دو کلمه حرف حسابِ وزیر جوان بنگریم خواهیم دریافت که این دو کلمهٔ هوشمندانه بسیار ارزشمندتر از ساعت ها سخنرانی و منبرهای مفصل و موعظه بود که معمولا آنقدر تکراری شده اند که یا دیده نمی شوند یا کمتر دیده می‌شوند. این پیام کوتاه در بطن خود سه تا نکته مشخص داشت:

اول آنکه، جوانان ایرانی با دولتمردی از جنس خودشان احساس نزدیکی و با او درد دل و سفره دلشان را بی هیچ هراسی باز کردند، حتی با انتقادهای تند و تیز و تردید و ناراحتی شان را بروز دادند، پدیده ای که بعید به نظر می رسد با هیچ پیمایش و نظرسنجی ای قابل مشاهده و رویت و تحلیل بود.

دوم آنکه، پیامی بود که به دیگر دولتمردان داشت: وقتی نمی توانی موانع بزرگ پیش چشم مردمت را کنار بزنی حداقل حرفشان را بشنو، کنارشان و همدل و همراهشان باش، نشان بده که تافته جدابافته نیستی و وسط میدان با آنها شمشیر می زنی.

سوم اینکه، باید به این واقعیت اعتراف کنیم که شبکه های اجتماعی محمل کم نظیری برای تعامل و گفتگوی ساده و پرسرعت و کم هزینه با مردم است. چه بخواهیم و چه نخواهیم انکار چنین ظرفیتی راه به جایی نخواهد برد بلکه باید پذیرفت و از آن برای گفتگو با مردم سود جُست. همین دو کلمه حرف حساب را چندین میلیون نفر دیدند و هزاران نفر درباره آن گفتگو کردند و به مسائل و چالش های امروز جامعه پرداختند یعنی همین دو کلمه از ساعت ها سخنرانی یکطرفه ارزشمندتر و موثرتر بود. 

شاید همین جاست که تفاوت جوان با دیگران مشخص می شود؛ وقتی می تواند افق های تازه ای در نگاه به جامعه بگشاید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
7 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.