رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم در واکنش به تصویب کلیات طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» در مجلس شورای اسلامی، گفت: در شرایطی که روح برجام در حال احیاء است و اروپایی ها و حتی آمریکا دنبال احیای برجام هستند، این طرح تا حد زیادی بهانه دست مثلث پمپئو، نتانیاهو و بن سلمان می دهد تا از بین دو مسیری که در آینده وجود دارد مسیر دلخواهشان را تقویت کنند.
حشمت الله فلاحت پیشه در گفت وگو با خبرنگار جماران، در خصوص مصوبه مجلس با عنوان «اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها» اظهار داشت: به نظر من باید کارشناسی بیشتری روی این طرح صورت بگیرد. چون این طرح نه تنها تحریم ها را از بین نمی برد بلکه زمینه کاهش تحریم ها را از بین می برد.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نتیجه این طرح از بین بردن زمینه های دیپلماسی و ضربه زدن به برجام است؛ برجامی که ایرانی ها تحریم ها را تحمل کردند و پای آن ماندند. من به حسن نیت خیلی از نمایندگان برای رفع مشکلات مردم را اعتقاد دارم ولی متأسفانه پشت این طرح بیشتر یک روح جناحی می بینم تا اینکه روح ملی باشد.
وی یادآور شد: مهلت یک ماهه برای پایان دادن به پروتکل الحاقی یعنی کمک کردن به اینکه از همین امروز «پی ام دی» یا ابعاد نظامی احتمالی را فعال کنند و پرونده ایران را ذیل فصل هفتم ببرند.
روح برجام در حال احیاء است
فلاحت پیشه ادامه داد: متأسفانه در زمان دولت هایی که نگاه مثبتی به دیپلماسی دارند معمولا ایران فرصت سوزی کرده است. نمونه آن فرصت سوزی هایی است که در زمان اوباما صورت گرفت. مثلا آقای احمدی نژاد ابتدای دولت اوباما یک سری سخنرانی داشت که عملا دنیا را علیه دیپلماسی ایران شوراند ولی سال آخر دولتش چند نامه به اوباما نوشت که هیچ کدام از آنها جواب نگرفت. الآن هم به نظر من یک فرصت سوزی در این طرح وجود دارد.
وی تصریح کرد: در شرایطی که روح برجام در حال احیاء است و اروپایی ها و حتی آمریکا دنبال احیای برجام هستند، این طرح تا حد زیادی بهانه دست مثلث پمپئو، نتانیاهو و بن سلمان می دهد تا از بین دو مسیری که در آینده وجود دارد مسیر دلخواهشان را تقویت کنند.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با روی کار آمدن بایدن دو مسیر پیش روی برنامه هسته ای ایران هست. یکی مسیر وین و برجام است. به نظر من با برجام تحریم ها از بین می رود؛ نه با زدن برجام. مسیری هم که دشمنان ایران دنبال می کنند مسیر نیویورک و قطعنامه های ضد ایرانی است که لابی های آنها آنجا فعال است.
خروج از برجام در شورای عالی امنیت ملی رای نمی آورد
وی تأکید کرد: بعضی از نمایندگان مجلس هم می دانند که مقوله هسته ای جزو موارد کلان سیاست خارجی است که در شورای عالی امنیت ملی راجع به آن تصمیم گیری می شود. من معتقدم خروج از برجام در شورای عالی امنیت ملی رای نمی آورد. یعنی این موضوع اثر زیادی بر تصمیم گیری در ایران ندارد ولی حتما دشمنان ما برای ایجاد یک فضای منفی علیه ما از آن استفاده می کنند.
حتما انتقام خون شهید فخری زاده گرفته خواهد شد ولی پرونده هسته ای ایران باید جدا از آن دیده شود
فلاحت پیشه اظهار داشت: الآن زمان محکومیت رژیم صهیونیستی است و مجلس می تواند دیپلماسی پارلمانی را برای محکوم کردن اقدام رژیم صهیونیستی به کار بگیرد و وزارت خارجه را نیز به پیگیری حقوقی این موضوع ملزم کند. من معتقدم حتما انتقام خون شهید فخری زاده در مسیر خودش گرفته خواهد شد ولی پرونده هسته ای ایران باید جدا از آن دیده شود.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، تأکید کرد: من معتقدم ریشه مشکلات در ضعف مدیریت داخلی است. ولی باید بپذیریم که وقت مشکل در مدیریت است مجلس می تواند در حوزه اقتصادی کارهای اساسی انجام دهد؛ نه اینکه اقدامی در حوزه سیاست خارجی انجام دهد که به ضرر کشور تمام شود.