حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در افتتاحیه نشست « دهه چهارم، ضرورت تعامل و تحول» که از سوی جمعیت توحید و تعاون برگزار شد، با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، خاطرنشان کرد: وقایع غزه نشانگر این ضرورت است که نظام بین الملل محتاج تحول است. نظم بی بنیان ظلم مداری که در دنیا حاکم است نمی تواند، نتوانسته و نخواهد توانست گوشه ای از عدالت پیامبران عظیم الشأن را برقرار کند.
به گزارش واحد خبر جماران ، یادگار امام راحل(س) با گرامیداشت یاد شهدای غزه ملت فلسطین را پاره تن امت اسلامی خواند و تاکید کرد : اخبار این روزها را نمی شود دید و شنید و خون گریه نکرد و بر این دنیای ظلم مدار تاسف نخورد. روزگار بسیار تلخی است. حاکمان جهان امروز ، بویژه حکام بزدل جهان عرب که جز برای خودشان گام برنمی دارند نه بویی از شرافت برده اند و نه از انسانیت.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، حاضران در این نشست را بزرگان دیروز و امروز و فردای نظام و از یاران، مدیران انقلاب اسلامی در سه دهه گذشته که آمیزه تجربه و دانش هستند، دانست و با تجلیل از شخصیت حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی و مهندس میرحسین موسوی و سایر حضرات آیات و اساتید و صاحب نظران حاضر در جلسه گفت: شاید سخن گفتن من در جمع چنین بزرگانی از نگاه برگزار کنندگان جلسه تمرینی باشد برای اینکه در دهه چهارم بزرگترها به حرف کوچکترها هم گوش کنند و تجربه ای باشد که نوع دیگری هم بتوانیم صحبت کنیم ، بیاندیشیم و گوش دهیم.
یادگار امام با گرامیداشت یاد و نام شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و امام شهیدان، بررسی ماهیت و چیستی تحول را مقدمه ضروری طرح مساله دانست و گفت: اگر ندانیم به دنبال چه چیزی هستیم ضرورت آن، غیر قابل باور و تصور خواهد بود. باید قبل از ضرورت تحول جایگاه دو مفهوم واکاوی شود اول بررسی وضع موجود و دیگری شناخت وضع مطلوب.
وی با بیان اینکه حرکت از وضع موجود به وضع مطلوب به دو صورت انقلابی با شیب تند و یا اصلاحی با شیب کند، صورت می گیرد، خاطرنشان ساخت: این حرکت به هر سرعتی صورت گیرد مهم نیست، مهم آن است که این دو موقعیت به درستی شناخته شود. همانطور که چشم بستن به واقعیت ها و ندیدن عیوب بسیار غلط است، نگاه بی انصافانه و سیاه نمایی، همه چیز را به نابودی می کشاند.
یادگار امام با بیان اینکه وصع موجود کشورمان در کلیه سطوح فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی از روزگار گذشته بهتر است، خاطرنشان ساخت: وضع موجود چون ملموس است کمتر به آن پرداخته می شود بسیاری از ما درک درستی از وضع موجود نداریم.
سید حسن خمینی در ادامه به تشریح شرایط وضع مطلوب پرداخت و شرط طرح آن را برداشتن سه گام بزرگ دانست و گفت: گام نخست تعریف وضع مطلوب از دیدگاه خودمان و تبیین مصداق آن است. در پاسخ به این سوال هر گروهی سعی می کند جواب خود را بصورت کلی بیان کرده و بواسطه آن بخش وسیعی از توده مردم را به طرف خود بکشاند.
یادگار امام تبیین مولفه های وضع مطلوب را گام دوم تحول دانست و اظهار داشت: باید اجزای وضع مطلوب بازکاوی و معرفی شوند. اگر به دنبال عدالت هستیم باید مقصود خود را از آن بیان و تبیین کنیم. اسلام و عدالت چیزی است که هم امام و هم اقران امام در مورد آن سخن می گفتند.
وی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی هر دو وجه بیان کلی مفاهیم و تبیین مولفه های آن در کوتاهترین زمان ممکن ارائه شد ، اظهار داشت: این از افتخارات امام و انقلاب اسلامی است که با وجود بیشترین طرفدار به واژه های کلی تن در نداد و امام قبل از انقلاب مقصود خود را ازحکومت اسلامی در کتاب ولایت فقیه تبیین کرد و بعد از انقلاب نیز مولفه های حکومت را بلافاصله در قانون اساسی به رای مردم گذاشت.
یادگار امام با بیان اینکه مولفه های وضع مطلوب باید شکافته شود حتی اگر موجب انشقاق شود، گفت: اگر این مولفه بصورت دقیق واکاوی نشود بعدا موجب اختلاف، جدایی و مشکلات بیشتر خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی گام سوم را پیدا کردن راه رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب دانست و خاطرنشان ساخت: راه بیرون رفتن از انسدادهای موجود، راه بقا و ماندگاری نظام وحفظ خط امام و انقلاب، اجتهاد در مبانی انقلاب و اندیشه های بنیانگذار نظام است.
وی به ظهور سه نحله فکری در صدر اسلام بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد و گفت: اتکای صرف به حدیث از سوی اهل حدیث، اتکا به عقل و کنار گذاشتن متون مقدس و اجتهاد در متون، سه روشی بود که برای فهم اسلام ارائه شد که البته اجتهاد در متون راهی بود که ائمه اطهار (ع) پیش روی ما گشودند.
یادگار امام در ادامه با اشاره به تاکید امام خمینی(س) بر اجتهاد در متون مقدس گفت: باید در مواجهه با سوالات جدید به دنبال پاسخهای جدید مبتنی بر اصول باشیم. روشنفکری به معنای حرف نو زدن نیست، روشنفکری به معنای پاسخ دادن به سوالهای جدید است.
وی با بیان اینکه ما در انقلاب اسلامی با یک متن مقدس روبرو هستیم، اظهار داشت: جامعه ما در دوره های مختلف وفاداری خود را به متون مقدس امام نشان داده است. و راه آینده ما در این متون نهفته است. اجتهاد در این متون برداشتن گام سوم تحول و راه رسیدن به وضع مطلوب است.
سید حسن خمینی در پایان اظهار داشت: امام پس از 11 سال حکومت، برای اولین بار در تاریخ از تاثیر زمان و مکان در اجتهاد سخن گفت و تاکید ایشان به در نظر گرفتن عنصر زمان و مکان در اجتهاد و حکومت نباید به فراموشی سپرده شود.
انتهای پیام