گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

علی بیگدلی: جلسه شورای امنیت به نفع ما تمام شد

یک کارشناس مسائل بین المللی گفت: جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل به نفع ما تمام شد ولی معلوم نیست آمریکایی ها بعد از این دست به چه اقدامی می زنند.

یک کارشناس مسائل بین المللی با اشاره به اینکه جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل به نفع ایران تمام شد، گفت: دکتر ظریف یکی دو مقطع اسم دکتر مصدق را آورد که نشان دهد ما کشور مستقلی هستیم و از سال 1951 نخست وزیر ما در اینجا نسبت به رفتارهای آمریکا اظهارنظرهای قاطعی داشته و شورای امنیت را محکوم به این کرده که رسالت واقعی خود را عمل نمی کند.

علی بیگدلی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل، اظهار داشت: آنچه که دیشب اتفاق افتاد دو وجه داشت؛ وجه ظاهری آن این بود که به نفع ایران تمام شد. برای اینکه آمریکایی ها نتوانستند دوستانشان را در شورای امنیت هم رأی و همراه خودشان کنند. اما جبهه پنهانش این بود که اختلافات شدیدی بین روسیه و آمریکا و مخصوصا چین و آمریکا وجود داشت که کار را به اینجا رساند.

این کارشناس مسائل بین المللی با بیان اینکه برخوردهای خصمانه بین اعضای صاحب وتو شورای امنیت به نفع ما تمام شد، افزود: اینکه آمریکا بعدا چه اقداماتی را انجام خواهد داد و به چه سمت و سویی خواهد رفت موضوعی است که هنوز مشخص نیست. یعنی ممکن است آمریکا دست به اقدامات دیگری بزند و یا اینکه در فروش اسلحه به ایران دخالت کند و اجازه ندهد که کشورهای روسیه، چین و حتی اتحادیه اروپا سلاح های پیشرفته ای را در اختیار ما بگذارند.

وی ادامه داد: اگرچه قطعنامه 2231 گفته که ایران می تواند همه نوع تسلیحات را از بازار خریداری کند، به نظرم نمی رسد که روسیه و چین تمایل داشته باشند به اینکه ایرانی ها سلاح های پیشرفته آنها را در اختیار بگیرند. به دلیل اینکه ایران هم اخیرا تابع مهندسی معکوس شده و ممکن است که از روی آن بسازند. از طرف دیگر در این کار قطعا آمریکایی ها با روسیه و چین وارد مذاکره خواهند شد که اگر هم می خواهند به ایران سلاح بفروشند، سلاح های استراتژیک فروخته نشود.

بیگدلی در پاسخ به سؤالی در خصوص رفتار اروپایی ها در قبال پرونده ایران گفت: اتحادیه اروپا، مخصوصا بعد از خروج انگلیس، دارد نوعی مقاومت در برابر آمریکا از خودش نشان می دهد که واکنشی نسبت به رفتارهای زورمدارانه آمریکایی ها است. اتحادیه اروپا و مخصوصا فرانسوی ها میل ندارند که آمریکا در همه صحنه های بین المللی به پیروزی برسد. در مسائل دیگر هم دوست ندارند مثل شاگرد دنبال آمریکا بیفتند. چند روز پیش مرکل گفته بود که آمریکا دیگر رهبری جهان را از دست داده و ما باید به فکر این باشیم که اتحادیه اروپا را بیشتر تقویت کنیم.

وی با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا بازی دوگانه ای را در شورای حکام و شورای امنیت داشته، افزود: این امر بستگی به این دارد که نوع رابطه آنها با ما چگونه خواهد بود. البته جنس این دو شورا مقداری با هم تفاوت داشت. به دلیل اینکه اروپایی ها فکر می کنم ما بخش عمده ای از تعهدات برجامی را در پنج مرحله رها کرده ایم. ولی آنچه که دیشب اتفاق افتاد در ارتباط با نادیده گرفته قطعنامه 2231 بود که خود اروپایی ها هم آن را امضا کرده بود و نمی توانست نادیده بگیرد و بر اساس تصمیمات آمریکا عمل کند.

این کارشناس مسائل بین المللی در خصوص تأثیر مواضع دکتر ظریف در ادامه روند پرونده ایران نیز گفت: صحبت های آقای ظریف در پاسخ و یا واکنش به صحبت های همه اعضای شرکت کننده در شورای امنیت نبود و بلکه ایشان مجموعه ای از نارضایی های ایران را در آنجا مطرح کرد. فقط یکی دو مقطع هم اسم دکتر مصدق را آورد که نشان دهد ما کشور مستقلی هستیم و از سال 1951 نخست وزیر ما در اینجا نسبت به رفتارهای آمریکا اظهارنظرهای قاطعی داشته و شورای امنیت را محکوم به این کرده که رسالت واقعی خود را عمل نمی کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.