گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

دیدگاه دو فعال اصولگرا درباره انتخابات 1400/ مهاجری: ما وقتی پیروز می شویم که رقیب جدی در مقابل‌مان وجود نداشته باشد/ گمانه زنی غفوری فرد از احتمال کاندیداتوری قالیباف، جلیلی، باهنر، ضرغامی و...

دو فعال سیاسی اصولگرا در گفت وگو با جماران ارزیابی خود را از وضعیت فعلی اصولگرایان، شرایط موجود و انتخابات ریاست جمهوری 1400 بازگو کردند.

پایگاه خبری جماران، سعید گیتی آرا: هرچند زود به نظر می رسد، اما انگار تب گمانه زنی درباره کاندیداهای انتخاباتی به ویژه در میان اصولگرایان بالا رفته است. چرا که در روزهای اخیر، رسانه های زیادی نزدیک به این جریان با نام بردن از برخی شخصیت های اصولگرا، احتمال کاندیداتوری آنها را بالا ارزیابی کرده اند.

در همین رابطه، دو فعال سیاسی اصولگرا ارزیابی خود را از وضعیت فعلی اصولگرایان، شرایط موجود و انتخابات ریاست جمهوری 1400 بازگو کردند. 

 

محمد مهاجری

محمد مهاجری در گفت و گو با خبرنگار جماران، گفت: به نظر می رسد فضای ملتهبی که بعد از انتخابات مجلس به وجود آمده، نیاز به آرامشی دارد که نه تنها به وجود نیامده بلکه متأسفانه فضا دارد روز به روز پر تنش تر از قبل می شود. گمانه زنی درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 1400 نیز آن را ملتهب تر خواهد کرد.

 

ابتدا باید مشکلاتی که بر سر راه مشارکت در انتخابات وجود دارد، برطرف شود

وی افزود: انگار چاره ای وجود ندارد و خواسته یا ناخواسته این فضا در حال شکل گیری است. روز به روز اسامی جدیدی به عنوان کاندیداهای ریاست جمهوری مطرح می شوند. به نظرم قبل از اینکه موضوع به سمتی رود که چه کسانی در انتخابات شرکت می کنند، باید موانعی که تابه حال وجود داشته و باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیر شده، شناسایی شوند. بنابراین ابتدا باید مشکلاتی که بر سر راه مشارکت در انتخابات وجود دارد، برطرف شود.

این فعال رسانه ای اصولگرا ادامه داد: بعید نمی دانم که بخشی از جناح های سیاسی ما بی علاقه نباشند که حضور و مشارکت مردم در انتخابات به میزان انتخابات اخیر باشد. ولی به هر حال از آنجا که رئیس جمهور نفر دوم نظام تلقی می شود، هر چه مشارکت مردم در انتخابات بالاتر باشد و فردی که رای می آورد آرای بیشتری داشته باشد، از حیث اعتبار جهانی وضعیت کشور ما بهتر خواهد شد.

 

 ما اصولگرایان وقتی پیروز می شویم که رقیب جدی در مقابل‌مان وجود نداشته باشد

مهاجری گفت: با انتخابات مجلس یازدهم، بخشی از اعتبار جهانی ما مخدوش شد. بنابراین شاید تاکید بر این مساله بی فایده نباشد که قبل از اینکه بدانیم چه کسانی گزینه انتخابات ریاست جمهوری هستند، به سراغ برطرف ساختن موانع مشارکت مردم رویم.  

او در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان پایگاه رای بالاتری از جریان رقیب خود دارند، گفت: این گونه نیست. ما اصولگرایان وقتی پیروز می شویم که رقیب جدی در مقابل‌مان وجود نداشته باشد. هنگامی که اصلاح طلبان انگیزه حضور پیدا نمی کنند و پایگاه اجتماعی شان هم انگیزه حضور پای صندوق ندارد، اصولگرایان با حداقلی از رای پیروز انتخابات می شوند و این گونه نیست که بگوییم پایگاه رأی آنها زیاد است، بلکه پیروزی شان منوط به عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات است.

 

بخشی از اقبال به اصولگرایان در انتخابات 1400 به عملکرد نمایندگان مجلس یازدهم بازمی گردد

این فعال اصولگرا بیان کرد: پایگاه رای اصولگرایان همان قشر سنتی‌ای هستند که همیشه پای صندوق حاضر می شوند. و هیچ مساله ای از انگیزه حضورشان پای صندوق های رای نمی کاهد. بخشی از اقبال به اصولگرایان در انتخابات 1400 به عملکرد نمایندگان مجلس یازدهم بازمی گردد. اگر واقعا مجلس یازدهم بتواند طی یکسال آینده عملکردی مناسب از خود نشان داده و خودش را اثبات کند و نمایندگانش به مردم ثابت کنند که دنبال مطالبات آنها هستند، این موضوع در میزان مشارکت مردم و رای آوری گزینه اصولگرایان در انتخابات موثر خواهد بود.

او ادامه داد: امروز دورنمای روشنی از این مسأله نمی بینم. متأسفانه عملکرد قابل توجهی تا امروز از مجلس دیده نشده، ولی شواهد نشان می دهد که اغلب نمایندگان مجلس به دنبال کار سیاسی یا همان بازی سیاسی هستند. اگر این روش اصلاح شود و من امیدوارم که این اتفاق بیفتد، می توان به افزایش رای اصولگرایان در انتخابات 1400 نسبت به دوره قبل امیدوار بود.

 

اختلاف میان اصولگرایان کم نیست

مهاجری با اشاره به اینکه آنچه اصولگرایان را آزار می دهد تعدد رهبری در جریان اصولگرایی است، گفت: مشکل اصولگرایان فقدان رهبری واحد نیست، بلکه ادعای رهبری از سوی افراد مختلف است. متأسفانه آقایان حتی همدیگر را قبول ندارند و اختلاف میان آنها کم نیست. از این رو، مشکل اصلی اصولگرایان تعدد و تنوع کسانی است که مدعی رهبری این جریان هستند.

وی افزود: در همین انتخابات مجلس فردی از حزب موتلفه فکر می کرد که می تواند رهبری مجلس را برعهده بگیرد. جبهه پایداری نیز فکر می کرد می تواند رئیس مجلس تعیین کند. جریان احمدی نژاد هم گمان می بُرد، وزرای او می توانند بر کرسی ریاست مجلس تکیه بزنند. همچنین جریان سنتی اصولگرا ادعاهای دیگری داشت. اما در نهایت «قالیباف»از صندوق بیرون آمد.

 

اصلاح طلبان احمدی نژاد را مثل یک «لولو» در برابر اصولگرایان عَلَم می کنند

این فعال اصولگرا گفت: آقای قالیباف به هیچ وجه شاخصی برای یک جریان متفکر اصولگرا نیست. ایشان اصلا ریشه ای در جریان اصولگرایی ندارد. ولی دیدیم که چنین فردی به راحتی توانست ریاست مجلس را تصاحب کند. به این ترتیب می خواهم بگویم مشکل جریان اصولگرا نداشتن رهبری نیست، بلکه زیاد رهبرداشتن است.

او با بیان اینکه خبر ورود احمدی نژاد به عرصه انتخابات شیطنت رسانه های اصلاح طلب است، گفت: اصلاح طلبان خوب می دانند که آقای احمدی نژاد نه پایگاه رأی دارد و نه خودش به این عرصه ورود خواهد کرد. در واقع آنها آقای احمدی نژاد را مثل یک «لولو» در برابر اصولگرایان عَلَم می کنند، برای اینکه هرچه بیشتر میان اصولگرایان اختلاف و تشتت ایجاد کنند. جریان اصلاح طلب حالا که خودش نمی خواهد حضوری جدی در انتخابات داشته باشد، قصد دارد بازی را برهم بزند. برای برهم ریختن فضا چه بهتر از این که نام احمدی نژاد را به عنوان کاندیدای انتخابات 1400 مطرح کنند؟ هدف از این اقدام وارد کردن شوک به جریان اصولگرایی است. در حالی که خودشان هم می دانند که آقای احمدی نژاد عمرا تایید صلاحیت نخواهد شد!

 

بازدید حسن غفوری فرد از تحریریه جماران

گمانه زنی غفوری فرد از احتمال کاندیداتوری قالیباف، جلیلی، باهنر، ضرغامی و...

حسن غفوری فرد نیز در گفت و گو با خبرنگار جماران گفت: به نظرم بسیار زود است که بخواهیم درباره انتخابات 1400 گمانه زنی کنیم. چون مردم ما دقیقه نودی هستند و معمولا تصمیم خود را در روزهای آخر می گیرند. اما نام هایی که بر سر زبان ها افتاده، نام افرادی است که احتمال حضورشان به عنوان کاندیدا بالاست.

وی افزود: نام آقای قالیباف که چند دوره کاندیدا بوده، مطرح است. احتمال حضور آقای سعیدجلیلی هم وجود دارد. آقای حاجی بابایی همانطور که دفعه گذشته بودند، در این دوره نیز احتمال حضورش خواهد بود. همچنیم همیشه صحبت از حضور مهندس باهنر است. احتما حضور افرادی چون آقایان نیکزاد و ضرغامی هم وجود دارد. با اینکه این افراد مطرح هستند اما تا جایی که من اطلاع دارم، هنوز هیچ بحثی در بین اصولگرایان برای اینکه به کاندیدای مشخصی برسند، مطرح نشده است.

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: گمانه های زیادی در خصوص کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری 1400 مطرح می شود. بعضی از افراد با طرح نام شان از سوی رسانه ها نفعی نمی برند، اما برخی دیگر تمایلاتی برای انتشار این نوع اخبار نشان داده اند. آنچه مسلم است هنوز هیچ چیز مشخص نیست.

 

حضور مردم در انتخابات اخیر مجلس کمترین حضور در طی 40 سال اخیر بوده است

وی در پاسخ به این سوال که آیا پایگاه رأی اصولگرایان و اصلاح‌طلبان با ریزش مواجه شده است، گفت: علت این مساله به شرایط حاکم بر کشور برمی گردد و برخی مسائل اقتصادی باعث شده تا مردم نسبت به فعالیت احزاب و جناح های سیاسی کم امید و کم اعتماد شوند. مسلما سرمایه اجتماعی‌ای که برای افراد در هر دوجناح وجود دارد، در این شرایط تضعیف شده است. بخشی از دلیل حضور کمرنگ مردم در انتخابات مجلس گذشته نیز همین مساله بود.

غفوری فرد بیان کرد: متاسفانه حضور مردم در انتخابات اخیر مجلس کمترین حضور در طی 40 سال اخیر بوده است. اما دلایل مختلفی برای آن وجود دارد. مساله کرونا و نگرانی از ابتلا به این بلای عظیم در این خصوص بی‌تأثیر نبوده است. مقداری هم به این موضوع برمی‌گردد که تمایل مردم نسبت به احزاب و جریان های سیاسی کم شده است. یک مسأله دیگر هم مربوط به وعده هایی است که بعضا از سوی مسئولان داده شده و به آنها عمل نشده است. وقتی وعده ای داده می شود و به آن عمل نمی شود و هیچ توجیهی هم صورت نمی گیرد، اعتماد عمومی مردم کاهش پیدا می کند.

 

اگر اصولگرایان و اصلاح طلبان برنامه جدیدی اعلام نکنند، ریزش آراء شان قابل ملاحظه خواهد بود

این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: اگر اصولگرایان و اصلاح طلبان تحول جدیدی ایجاد نکنند و برنامه جدیدی اعلام نکنند، ریزش آراء شان قابل ملاحظه خواهد بود. امروز شرایط کشور با وجود کرونا نه فقط در ایران بلکه در دنیا بسیار حساس است. این موضوع اقتصاد را تحت تاثیر قرار داده و چنانچه بیان کردم منحصر به ایران نیست. بلکه باعث شده که قیمت نفت در آمریکا در مقطعی حتی به نرخی منفی برسد. این اتفاق در 200 سال اخیر بی سابقه بوده است. ضمن اینکه اقتصاد آمریکا در درگیری‌های اخیر نیز آسیب دیده و همچنین مردم کشورهای اروپایی در یک وضع استثنایی قرار گرفتند.

وی افزود : بنابراین مسأله کرونا در صدر مسائل دنیا قرار دارد. اقتصاد مردم تحت تأثیر کرونا باعث شده تا در آمریکا چند میلیون نفر بیکار شوند. در اروپا هم به همین ترتیب، اقتصاد ما نیز به شدت لطمه دیده است. البته به دلیل مدیریت مقام معظم رهبری و دیگران امروز شرایط ما بهتر از بسیاری از کشورهای جهان است. هم در مدیریت کرونا و هم وضعیت اقتصادی، در حالی که در برخی کشورها بر سر خرید دستمال توالت درگیری وجود دارد، ولی در کشور ما کمبود خاصی دیده نمی شود.

 

همیشه گفته ایم که مشارکت بالا باشد ولو اینکه کاندیدای ما رای نیاورد

این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: ایران قبل از شیوع موج جدید بیماری از لحاظ گستردگی کرونا جزو 10 کشور اول نبود، ولی با شیوع موج دوم مقداری شرایط تغییر کرده است. امروز کنترل و مهار کرونا مسأله اصلی کشور است. به نظر می رسد که درباره مسائل اقتصادی و انتخابات در مقاطع دیگر هم بتوان اظهارنظر کرد.

وی درباره این گفته که اصولگرایان تمایل چندانی به مشارکت بالای مردم در انتخابات ندارند، گفت: چنین حرف هایی کاملا باطل است. اصولگرایان همیشه تشویق مردم به شرکت گسترده در انتخابات را در اولویت خود قرار داده اند. ما همیشه گفته ایم که مشارکت بالا باشد ولو اینکه کاندیدای ما هم رای نیاورد. این روحیه هم برای انتخابات ریاست جمهوری وجود داشته هم  انتخابات های دیگر. با اینکه اگر مشارکت کمتر باشد ممکن است شانس اصولگرایان برای پیروزی بیشتر باشد، ولی آنها همیشه مصالح کلی مملکت را بسیار بالاتر از مسائل حزبی و جناحی می دانند.

 

قدرت یک انقلاب مردمی در حفظ پایگاه مردمی است

غفوری فرد گفت: نظر همه اصولگرایان و شخص رهبری این است که قدرت و اقتدار یک نظام در جهان به خصوص یک انقلاب مردمی در حفظ پایگاه مردمی است. یکی از جاهایی که می توان این پایگاه را شناسایی کرد، حضور مردم در انتخابات است. هر فردی که پای صندوق رأی حاضر می شود قبل از اینکه به این یا آن جناح رأی داده باشد، به اصل نظام رای می دهد. کسی که نظام را قبول نداشته باشد که در انتخاباتش شرکت نمی کند.

او در پایان در واکنش به شایعه حضور مجدد احمدی نژاد در انتخابات گفت: آقای احمدی نژاد هم علاقه و هم اصرار داشت که در انتخابات قبلی حضور پیدا کند. اما به دلیل نفی رهبری و اقداماتی که بعد از دوره رئیس جمهوری انجام داد و  همچنین حمایت از افرادی که خلاف هایی مرتکب شده بودند، مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت و به نظرم در این دوره از انتخابات نیز مورد تایید قرار نمی گیرد. احتمال اینکه شورای نگهبان او را ردصلاحیت کند، بسیار بالا خواهد بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
8 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.