آیین نامه سامانه مطالبات عمومی ایرانیان در جلسه اصلی کمیسیون امور اجتماعی و دولت الکترونیک هیئت دولت به تصویب رسید و برای تصویب نهایی آماده طرح در هیئت وزیران است.
به گزارش جماران، مرکز بررسی های استراتژیک نهاد ریاست جمهوری پیشنهاد سامانه مطالبات عمومی ایرانیان را به عنوان یک ضرورت در بهسازی حکمرانی و سازوکارهای تصمیم گیری و سیاستگذاری عمومی طراحی و ارایه نمود و طی بررسی های متعدد در کمیسیون امور اجتماعی در نهایت به تصویب اعضا رسید.
بر همین اساس، چگونگی طرح مطالبات در سامانه مطالبه گری عمومی ایرانیان (سمع)، معیارهای ارزیابی مطالبات و اختیارات و وظایف کمیته ارزیابی، در نسخه اصلاح شده آیین نامه اجرایی سامانه مطالبات ایرانیان اعمال و با لحاظ نظرات اعضای هیئت دولت مبنی بر اصلاح موانع ثبت مطالبات از حالت سلبی به ایجابی تصویب شد.
گفتنی است، این آیین نامه به منظور جلب مشارکت عمومی در فرایند سیاستگذاری و نظارت همگانی در حیطه اختیارات دستگاههای اجرایی و بهبود پاسخگویی دولت به انتظارات عمومی و همچنین، افزایش شفافیت عملکرد دولت، فعالیت خواهد نمود.
بر همین اساس، هر شهروند ایرانی بالای ۱۸ سال می تواند با درج شماره ملی خود، مطالبات عمومی از دولت را در این سامانه درخواست یا از آن حمایت کند.
تصویب آیین نامه اجرایی تعیین نحوه از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان
در ادامه این جلسه، آیین نامه اجرایی ماده (۱۸) اصلاحی قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، موضوع تعیین نحوه از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان با اصلاحاتی به تصویب رسید.
گفتنی است، طبق بند (ت) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه -مصوب ۱۳۹۶- ماده (۱۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، اصلاح و بر اساس آن مقرر شده است " بنیاد شهید و امور ایثارگران در چارچوب قوانین و به منظور تعیین، تدوین یا اصلاح معیارهای تشخیص درصد جانبازی، به عنوان مبنای ارایه خدمت به جانبازان و آزادگان، در مواردی که نیاز به رای کمیسیون باشد، نسبت به تشکیل کمیسیونهای پزشکی اقدام و جهت تعیین نحوه ازکارافتادگی کلی آنها با در نظر گرفتن وضعیت فعلی سلامت روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه و براساس آیین نامه ای که به پیشنهاد بنیاد شهید و امورایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان برنامه و بودجه تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسد، اقدام نماید.
برهمین اساس، بنیاد شهید و امور ایثارگران در اجرای این بند مبنی بر تعیین نحوه از کارافتادگی کلی جانبازان و آزادگان با در نظر گرفتن وضعیت فعلی سلامت روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصادی، شغلی و سابقه حضور در جبهه آنان، آیین نامه اجرایی مربوطه را که با مشارکت ستاد کل نیروهای مسلح و با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و جهت سیر مراحل تصویب ارسال نمود و پس از بررسی در کمیسیون اجتماعی با اصلاحاتی به تصویب رسید.