پایگاه خبری جماران، سعید گیتیآرا: شامگاه پنجشنبه، شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در ایران اعلام کرد که از آغاز روز جمعه ۲۴ آبان سهمیهبندی بنزین آغاز شده و قیمت هر لیتر بنزین سهمیهبندی ۱۵۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان است.
در پی این تصمیم، اعتراضاتی در گوشه و کنار جامعه اتفاق افتاد که حوادث تلخی برای کشور رقم زد. در همین راستا، یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است اگر واقعا عزم مسئولین بر این است که اعتراض از اغتشاش تفکیک شود، باید حق اعتراض مردم را به رسمیت بشناسند و مکان هایی را برای اعتراض مردم تعبیه کنند.
طیبه سیاوشی در گفت و گو با خبرنگار جماران گفت: به تدریج همه مسئولین روی این مسأله تاکید میکنند که مردم حق اعتراض دارند و تنها باید کسانی را که وارد این اعتراضات میشوند و دست به تخریب میزنند، محکوم کرد. از اینرو، ما روز دوشنبه در مجمع 51 نفره امید بحثی داشتیم در این رابطه که باید محلهایی را برای تجمع و اعتراض مردم به رسمیت بشناسیم و قطعا باید برای این مسأله تصمیم عاجلی گرفته شود.
مسئولین باید حق اعتراض مردم را به رسمیت بشناسند
وی افزود: اگر واقعا عزم مسئولین بر این است که اعتراض از اغتشاش تفکیک شود، باید حق اعتراض مردم را به رسمیت بشناسند و مکانهایی را برای اعتراض مردم تعبیه کنند. بحث مهم دیگر اینکه نزدیک به پنج سال است این اجازه به دولت داده شده تا بر اساس مصوبه، سالانه حدود 15 درصد به قیمت بنزین اضافه کند. حتی با توجه به اینکه من در سال 96 عضو کمیسیون تلفیق بودم، در آنجا نیز بحث بر سر این بود که مجلس در لایحه بودجه این افزایش قیمت را لحاظ کند. اما اکثریت مجلس این را نپذیرفت و قرار شد خود دولت، تدبیری در اینباره به کار بندد که متاسفانه این تدبیر اتخاذ نشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: اما بعد از گذشت 5سال، این تصمیم به یکباره گرفته شد و با اینکه مجلس در دو جلسه غیرعلنی به افزایش قیمت بنزین رای منفی داده بود، ولی به هرحال این تصمیم توسط سران قوا گرفته و اجرا شد. حالا باید دید تا چه اندازه در روند اجرای این تصمیم و جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت کالاها نظارت وجود دارد؟ زیرا از هم اکنون مردم گزارشاتی درباره افزایش قیمت برخی کالاها ارائه میدهند.
هفته آینده «سران قوا» به مجلس میآیند
سیاوشی گفت: به دلیل مشکلاتی که به ویژه در یک سال و نیم اخیر بر مردم تحمیل شده، دهکهای پایین جامعه تحت فشارهستند و باید چاره ای برای حل مشکلات آنها دیده شود. قرار بر این شد که هفته آینده، در 4 جلسه طی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه شنبه با توجه به درخواستی که آقای عارف به عنوان «رئیس فراکسیون امید» از آقای لاریجانی داشته و در رسانهها نیز منتشر شده، از سران قوا دعوت به عمل آید تا در مجلس حضور پیدا کنند.
وی افزود: قرار است در این جلسات از «وزیر ارتباطات» هم خواسته شود تا درباره محدودیت اینترنت صحبت کند. زیرا عده کثیری از مردم، کسب و کارشان وابسته به اینترنت بوده و امیدوارم که این اتفاق در اولین جلسه کاری بیفتد. در مورد بحث تعیین محل تجمعات نیز، شورای شهر تهران طرحی را ارائه داده بود که توسط کمیسیون تطبیق قوانین رد شد، ولی گفتند که دوباره با قید دوفوریت آن را تصویب خواهند کرد. این طرح هم میتواند خلاء های قانونی را پوشش دهد هم احیاگر اصل 27 قانون اساسی باشد.