گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

مجید انصاری: ردّ مذاکره تحت تحریم، استدلال حقوقی محکمی دارد/ واکنش به انتقادات از خنده‌های رئیس‌جمهور در نیویورک

متأسفانه برخی در داخل آنچنان از موضع حسادت یا برخوردهای جناحی کودکانه برخورد می کنند که هر اقدام مثبت جناح و دولت رقیب خودشان را بر نمی تابند و در برابر آن نطق سراسر افتخار نقطه ضعفی پیدا نکردند و به یک لبخند گیر داده اند.
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهور

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با افتخارآمیز دانستن سخنرانی رئیس جمهوری روحانی در سازمان ملل متحد، در خصوص پاره ای انتقادات از خنده های او در دیدارهای دیپلماتیک گفت: من نمی دانم کسانی که انتقاد کرده اند انتظار داشتند دکتر روحانی با چهره عبوس و غضب ناک آنجا وارد شود؟! ادب و تمدن مردم ایران چنین سابقه ای نداشته است. 

حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در گفت و گو با خبرنگار جماران ، سخنرانی رئیس جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل را «جامع»، «مستدل» و «افتخارآمیز» دانست و اظهار داشت: ایشان در بخش های مختلف به بیان مواضع حق جمهوری اسلامی پرداختند و در بخشی که مذاکره تحت فشار تحریم را رد کردند، در حقیقت بیان یک حقانیت و استدلال حقوقی محکمی هم پشت آن بود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برجام یک سند بین المللی بود و دولت آمریکا با هویت حقوقی خودش آن را امضا کرده بود و شخص اوباما یا ترامپ مطرح نیست،  یادآور شد: وقت یک دولت سندی حقوقی را امضا می کند و تعهدی می سپارد، در عرف حقوقی و موازین بین الملل باید به آن احترام قائل باشد. آقای روحانی تأکید کردند با آمریکایی که این را نقض کرده و حاصل یک مذاکره طولانی را بر هم زده، چطور وارد مذاکره شویم؟ آن هم بعد از اعمال سنگین ترین فشارهای تحریمی بر مردم ایران که حتی در حوزه های بشردوستانه ای مثل غذا و دارو مردم ایران را تحت فشار قرار داده اند و خودشان هم هر روز می گویند که ما بی سابقه ترین تحریم را بر مردم ایران تحمیل کرده ایم. کدام آدم عاقل در چنین شرایطی مذاکره می کند؟!

وی تأکید کرد: استدلال آقای روحانی کاملا حقوقی، دیپلماتیک و قابل فهم برای همه بود و در عین حال موضع عزت، اقتدار و پیروزی مردم ایران را به نمایش گذاشت. به نظر من در نطق آقای دکتر روحانی نمایشی از پیروزی حقوقی، دیپلماتیک و حقانیت مردم ایران از یک سو، و صحنه نمایش عهدشکنی و شکست اخلاق دیپلماتیک در دولت آمریکا بود.

انصاری با اشاره به طرح «صلح هرمز» در سخنرانی رئیس جمهور روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: این موضوع وجهه دیگر مردم ایران و انقلاب اسلامی را به نمایش گذاشت؛ یعنی همان وجهه ای که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ما با دنیا و به خصوص همسایگان پیگیر آن بوده ایم. ما همیشه دنبال صلح و آرامش برای همه مردم جهان، به خصوص مردم منطقه، بوده ایم. همین کشورهای استکباری و در رأس آنها آمریکا و با تحریکات رژیم صهیونیستی جنگی را بر ما تحمیل کردند و ما مظلومانه برای دفاع از صلح در منطقه جنگیدیم. هیچ گاه جمهوری اسلامی ایران نه تجاوز به کشوری کرده و ما قربانی تجاوز و جنگ افروزی استکبار و یا عوامل استکبار بوده ایم.

وی ادامه داد: امروز هم علی رغم مظلومیتی که بر مردم ما تحمیل شده، جمهوری اسلامی ایران با دست دوستی به میدان آمده و طرح صلح هرمز طرح صلح واقعی است که مردم این منطقه بر اساس منافع مشترک دست به دست هم دهند و تحت تأثیر تحریکات بیگانگان قرار نگیرند، به هر صورت، طرحی که بخواهد به وسیله دشمنان ما از بیرون بر منطقه تحمیل شود محکوم به شکست است. همچنان که معامله قرن آمریکا هم محکوم به شکست بود و پیمان هایی که آمریکا برای تأمین منافع خودشان، با استفاده از منابع مالی و انسانی منطقه دارند سازمان می دهند، یکی پس از دیگری شکست خورده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: دکتر روحانی چهره صلح طلب جمهوری اسلامی ایران را، نه در تبلیغات بلکه با یک طرح روشن و عملیاتی ارائه کرد. گرچه من فکر می کنم متأسفانه برخی از کشورهای منطقه که تحت نفوذ و فشار آمریکا هستند احتمالا از این طرح استقبال نکنند. اما به نظر من در دراز مدت این منطق جا خواهد افتاد و مردم منطقه و تمام جهان به حقانیت جمهوری اسلامی ایران و صلح طلب بودن ما واقف خواهند شد. طرح صلح هرمز چهره صلح طلب مردم ایران را در مقابل چهره مقاوم و عزتمندی که در بحث اول ایشان مطرح کردند، به نمایش گذاشت.

وی با اشاره به اینکه رئیس جمهور روحانی در یکی از مواضع اخیر خود اعلام کرده که ما آماده ایم اشتباهات گذشته همسایگان را ببخشیم، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه دنبال انتقام جویی با همسایگان و یا پاسخ بدی آنها را با تندی دادن نبوده است. این حقیقتی است که ما بعد از جنگ تحمیلی و پذیرش قطعنامه در پایان جنگ به نمایش گذاشتیم. کشورهای منطقه خودشان اذعان کردند که در طول هشت سال دهها میلیارد پول به صدام دادند و تمام اسکله ها، فرودگاه ها و بنادرشان را در اختیار صدام قرار دادند. حتی برخی از آنها مزدور در اختیار صدام گذاشتند که علیه ما جنگیدند. ما بعد از پایان جنگ به کدام یک از این کشورها تعرض کردیم؟!

انصاری افزود: این کارنامه عملی صادقانه جمهوری اسلامی ایران است؛ در اینکه دنبال انتقام جویی و ایجاد آشوب در منطقه نبوده است. در طول این سال ها همسایگان به ما جفاهایی کرده اند و اشتباهاتی در حوزه های مختلف داشته اند. از دشمنان ملت ایران حمایت کردند، به تروریست ها پناه دادند و همین الآن دارند کمک می کنند. در عین حال، جمهوری اسلامی ایران صادقانه آماده است که گذشته را نادیده بگیرد و برای ایجاد صلحی پایدار با همه همسایگان وارد یک تعامل سازنده و یک پیمان مستحکم صلح در دراز ملت شویم.

وی در واکنش به سخنان کسانی که به لبخند رئیس جمهور در دیدارهای دیپلماتیک ایراد گرفته اند، تأکید کرد: بیان چنین مطالبی خیلی مایه تعجب و تأسف است. نطق سراپا عزت، افتخار، استحکام، استدلال و اقتدار آقای دکتر روحانی، که در حقیقت ترجمان بزرگواری و اقتدار مردم ایران در سازمان ملل بود را نادیده گرفتن است. کارنامه سیاهی که دولت ترامپ در حمایت از تروریست و ایجاد گروه های تروریستی در منطقه داشته اند را آقای دکتر روحانی به خوبی نمایش داد. آن نطق جانانه و دفاع از مواضع حق جمهوری اسلامی در برابر آمریکا را نادیده می گیرند و به یک لبخند گیر می دهند که لبخند با عزتمندی سازگار نیست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: گشاده رویی در برخورد و انتخاب واژگان مناسب و جذاب منطق قرآنی، حتی در برابر فرعون، است. قرآن کریم می فرماید که وقتی حضرت موسی(ع) به پیامبری مبعوث می شود، خداوند به او دستور می دهد که با زبان نرم و روی گشاده با فرعون روبرو شود. این دستور قرآن و شیوه پیامبران است. من نمی دانم کسانی که انتقاد کرده اند انتظار داشتند دکتر روحانی با چهره عبوس و غضب ناک آنجا وارد شود؟! ادب و تمدن مردم ایران چنین سابقه ای نداشته است. حتی سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا تا آخرین لحظه ها با زبان نرم و روی گشاده و دعوت به خیر مواجهه کرده است.

وی گفت: من در این حرف ها خیراندیشی و صداقت نمی بینم. متأسفانه برخی در داخل آنچنان از موضع حسادت یا برخوردهای جناحی کودکانه برخورد می کنند که هر اقدام مثبت جناح و دولت رقیب خودشان را بر نمی تابند و در برابر آن نطق سراسر افتخار نقطه ضعفی پیدا نکردند و به یک لبخند گیر داده اند. اگر ایشان لبخند نمی زد می گفتند چرا شما این طور عبوس صحبت کردید و لبخند نزدید؟ ان شاء الله خداوند همه را طوری که مصلحت است هدایت کند و این بدبینی ها، کینه ها و نگاه های نادرست را به نگاه های صحیح و برادرانه تبدیل کند.

انصاری در اظهار داشت: مایه تأسف است در شرایطی که رئیس جمهور این مملکت و همراهانش به عنوان پیشتازان دفاع از اقتدار این کشور و منافع ملی در سرزمین بیگانه با بیگانگان مواجه هستند، در پشت جبهه این طور اظهارات در واقع باعث آزردگی خاطر مردم می شود. متأسفانه در طول سال های اخیر این قضیه را داشته ایم. من در مقام دفاع از دولت نیستم؛ هر دولتی نواقص و ایراداتی دارد. ولی اینکه هر اقدام مثبت دولت را با یک نگاه بدبینانه و نیشتر زخمی کنند، شرط عدالت و اخلاق اسلامی نیست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.