یک فعال سیاسی اصلاح طلب با تأکید بر اینکه مجلس آینده نسبت به مجلس گذشته توانمندتر و قوی تر ظاهر خواهد شد، افزود: اما به دلیل رد صلاحیت های گسترده مجلس آینده نمی تواند مجلس ایده آلی باشد.
مرتضی الویری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران، اظهار کرد: مجلس آینده یک مجلس ایده آل نخواهد بود، یعنی عدم حضور چهره های پر تلاش و متخصص در مجلس آینده که بنا به دلایل غیر روشن رد صلاحیت شده اند، به خودی خود مجلس را از حالت ایده آل خارج کرده و اجازه نداده است که وضعیت ایده آل در مجلس دهم شکل گیرد.
نماینده اسبق مجلس ادامه داد: بدون تردید مجلس آینده نسبت به مجلس گذشته توانمندتر و قوی تر ظاهر خواهد شد و فکر می کنم دولت، می تواند برنامه توسعه گرایی خود را در جهت رفع مشکلات مردم پیش ببرد.
وی با اشاره به اولویت های مجلس دهم گفت: به اعتقاد من این انتخابات باعث شد، مجلس تا حد زیادی از جریان های افراطی خالی شده و اکثریت به نفع جریان های اعتدالی و خرد گرا است. بنابراین در چنین مجلسی طبیعتا دولت می تواند کارهای توسعه ای و اصلاحی را راحت تر دنبال کند.
الویری افزود: مقابله با تنگنا های اقتصادی، خارج کردن اقتصاد از رکود و ایجاد رشد اقتصادی منطقی باید در این مقطع انجام شود و این کار برای اینکه حالت توازن داشته و از ثبات برخوردار باشد باید در قالب برنامه ششم توسعه دیده شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ادامه داد: به اعتقاد من در همان روزهای اولیه فعالیت مجلس جدید باید برنامه ششم توسعه به صورت جدی در دستور کار مجلس قرار گیرد؛ به خصوص اکنون که در آستانه اجرای برجام قرار داریم و رابطه ما با کشورهای مختلف وارد فصل جدیدی شده باید این فرصت را مغتنم شمرد و از آن برای هر نوع رونق بخشی برای اقتصاد کشور استفاده نمود.
وی در خصوص اولویت های بودجه سال 95 نیز یادآور شد: بودجه 95 را مجلس نهم تصویب می کند اما مجلس آینده می تواند در فضای روانی مطلوبی که با اجرای برجام و حضور نمایندگان سالم و درد آشنا به وجود می آید به اجرای مطلوب بودجه 95 کمک کند و ضمنا آن را متناسب با برنامه ششم بازنگری کند.
نماینده اسبق مجلس ادامه داد: مبارزه با فساد که در همه جا حتی مجلس فراگیر شده، اجرائی و عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی و شفاف سازی اقتصادی باید مورد اهتمام مجلس آینده باشد.
وی با بیان اینکه اگر ردصلاحیت های گسترده نبود، اصلاح طلبان می توانستند اکثریت قاطع مجلس را در اختیار بگیرند، گفت: برداشت من از شرایط موجود و اطلاعات به دست آمده از نتیجه انتخابات تا این لحظه این است که؛ اصلاح طلبان بتوانند یک فراکسیون قدرتمند و قوی در حد 80 نفر را در مجلس سامان دهی کنند.
الویری افزود: اما علاوه بر اصلاح طلبان، مجموعه دیگری در مجلس حضور خواهند داشت که عمدتا جریان های معتدل و اصول گرا های معتدل هستند و تفاوت عمده این مجلس با مجلس گذشته در این است که بسیاری از نیروهای قانون گریزی که مجلس را از مسیر اصلی خودش دور کرده اند دیگر در مجلس حضور چندانی ندارند.