رئیس جمهور با قدردانی از همه تلاشگران در عرصه مبارزه با مواد مخدر، نجات جامعه و جوانان از معضل اعتیاد را یک وظیفه ملی برشمرد و تاکید کرد: مبارزه با مواد مخدر یک موضوع بین بخشی است و همه دستگاهها و نهادها در این زمینه مسئول بوده و وظیفه مهم و سنگینی برعهده دارند.

به گزارش جماران، حجت الاسلام والسلمین دکتر حسن روحانی روز سه شنبه در جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیشگیری از قاچاق مواد مخدر و برخورد قاطع با باندهای قاچاق را بسیار با اهمیت خواند و با اشاره به نظرصریح رهبر معظم انقلاب در مصادره همه اموال و دارایی های قاچاقچیان حرفه ای مواد مخدر گفت: با وجود نظر صریح مقام معظم رهبری، نیازی به قانون جدید در این عرصه احساس نمی شود و با ابلاغ نظر ایشان به قضات از سوی قوه قضائیه، شاهد تحول خوبی در زمینه پیشگیری از قاچاق مواد مخدر خواهیم بود.

رئیس جمهور با اشاره به آمار 70 درصدی جمع آوری معتادان متجاهر در شهرهای بزرگ، ضرورت ارائه آموزش های لازم فرهنگی و فنی به معتادان جمع آوری شده از معابر را برای فراهم کردن زمینه بازگشت این افراد به جامعه،  مورد تاکید قرار داد.

دکتر روحانی بیکاری را یکی از مهمترین عوامل اعتیاد دانست و اظهارداشت: باید با ارائه آموزش های لازم فنی و حرفه ای و مهارت آموزی ، زمینه برای اشتغال افراد معتاد بعد از دوره بازپروری فراهم شود و لازم است مراکز نگهداری معتادان به مکانی برای اصلاح فرد معتاد و بازگرداندن او به جامعه با ارائه آموزش های مفید باشد.

رئیس جمهور همچنین تکدی گری را از دیگر معضلات جامعه عنوان کرد و با تاکید بر ضرورت جمع آوری متکدیان از سطح شهرها و معابر، گفت: تکدی گری و تجاهر به مواد مخدر به فرهنگ و هویت ملی ما ضربه می زند و ضروری است که صدا و سیما و سایر دستگاههای تبلیغاتی برای انجام کارهای فرهنگی در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

دکتر روحانی همچنین بهره گیری از فضای مجازی برای آگاهی بخشیدن به مردم و جامعه در زمینه اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر  را اقدامی مهم و ضروری خواند و گفت: باید با استفاده از افراد با ذوق و سلیقه در فضای مجازی از این ظرفیت بزرگ و مهم استفاده شود و در این راه گروه های اجتماعی مرجع  باید برای کمک به صحنه بیایند و توجه داشته باشند که اعتیاد برای امروز و آینده کشور خطرناک است.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه باید در این زمینه احساس وظیفه کنند و بار مبارزه با مواد مخدر نمی تواند تنها بر دوش قوه قضائیه و اقدامات تنبیهی باشد، نقش آموزش و پرورش را در این زمینه بسیار مهم توصیف کرد.

 دکتر روحانی با بیان اینکه یکی از نگرانی های بزرگ خانواده ها، آینده فرزندانشان است، تاکید کرد: آموزش و پرورش باید برای مصون ماندن فرزندان کشور از موضوع اعتیاد  در همکاری مستمر با ستاد مبارزه با مواد مخدر، با برنامه ریزی دقیق برای ارائه آموزش های لازم و هدایت دانش آموزان تلاش کند.

رئیس جمهور در ادامه، برخی آمارهای ارائه شده در زمینه روند رو به رشد اعتیاد در کشور را نگران کننده خواند و با تاکید بر اینکه در زمینه مبارزه با مواد مخدر به عنوان کاری بسیار مهم و سنگین، باید براساس اولویت ها حرکت کنیم، رسیدگی به وضعیت جوانان ، نوجوانان ، دانش آموزان ، زنان، جمع آوری متجاهرین، درمان دیگر بیماری های معتادان و همچنین آموزش و اشتغال معتادان بعد از دوره بازپروری را از اولویت ها در این راه عنوان کرد.

دکتر روحانی گفت: جلسه امروز ستاد مصوبات خوبی داشت که با عملیاتی شدن می تواند رشد اعتیاد را متوقف کرده و در آینده به کاهش اعتیاد منجر شود تا ستاد در پایان امسال و سال آینده اعلام کند که موفق به متوقف کردن رشد اعتیاد شده و آن را کاهش داده است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات خوب انجام شده از سوی وزارت خارجه درمورد کشورهای مبداء و مقصد قاچاق مواد مخدر، گفت: اینکه سفیران خارجی در جریان اقدامات انجام شده در مسیر مبارزه با مواد مخدر در کشور قرار می گیرند ، کار ارزشمندی است.

در ابتدای این جلسه پس از ارائه گزارشی کامل از اقدامات انجام شده از سوی دبیر ستاد مبارزه با قاچاق مواد مخدر، مصوباتی در زمینه مبارزه قاطع و جدی با مواد مخدر به تصویب رسید.

ضرورت تسریع در اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، استمرار جمع آوری معتادان متجاهر، رفع مشکلات درمانی معتادان با کمک و همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و تصویب طرح " یاری گران زندگی" با محوریت انجام اقدامات فرهنگی پیشگیرانه برای کاهش اعتیاد با اولویت وزارت آموزش و پرورش و با کمک خانواده ها از جمله مصوبات مهم این جلسه بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.