پایگاه خبری جماران: طبق سنوات هرساله، سیامین مراسم بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) قرار است روز سه شنبه 14 خرداد، در حرم مطهر ایشان برگزار شود. اقشار مختلف مردم و مسئولین کشوری و لشگری با حضور در این مراسم، بار دیگر با امام و آرمان های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کرده و یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب را گرامی خواهند داشت.
در همین رابطه، یک عضو مجلس خبرگان رهبری معتقد است هر مقدار که این مراسم را باشکوه تر برگزار کنیم انسجام بیشتری پیدا خواهیم کرد.
آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی در گفت و گو با خبرنگار جماران، با اشاره به سیامین مراسم بزرگداشت حضرت امامخمینی(س) گفت: یاد امام عامل و محور وحدت است. چرا که ایشان شخصیتی بودند که مورد وفاق است و جنبهای بینالمللی داشتند. در دنیا حضرت امام را به عنوان ایجاد کننده تحول در دنیا و شخصیت برجسته جهانی و اسلامی میشناسند.
مراسم بزرگداشت حضرت امام فرصت خوبی برای یادکردن ایشان است
وی با بیان اینکه امام خدمتگذار بشریت بودند، گفت: این شخصیت نه فقط در ایران، بلکه در دنیا ماندگار و همیشگی خواهد بود. در ایران نیز حضرت امام مورد وفاق همه است و ما اگر بخواهیم در این کشور که جنبههای ملی و اسلامی دارد، وحدت ایجاد کنیم باید ایشان را مدنظر قرار دهیم. لذا سخن از حضرت امام و مراسمی به نام ایشان، عاملی برای وحدت است. اگر بخواهیم به وحدت برسیم باید به امام بازگردیم و از ایشان و زحماتی که کشیدند، یاد کنیم.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: باید پیامهای امام را فرا بگیریم و هر مقدار که این مراسم را باشکوهتر برگزار کنیم انسجام بیشتری پیدا خواهیم کرد و هر چه بیشتر از امام بگوییم موجبات انسجام ملی فراهم شده و به نوعی به انقلاب و اصل خود یعنی به دوران طلایی انقلاب که شور و نشاطی در آن وجود داشت بازمیگردیم. بنابراین مراسم بزرگداشت حضرت امام فرصت خوبی برای یادکردن امام است، هرچند ما باید در مناسبتهای مختلف امام را یاد کنیم ولی نباید فراموش کنیم که مهمترین و بزرگترین مناسبت مربوط به رحلت امام است که ایران را تماماً عزادار کرد.
مهمترین اثر بزرگداشت امام این است که محور وحدت بوده و ایجاد انسجام میکند
وی بیان کرد: دغدغه فقدان امام، مردم را از مصلی تا بهشت زهرا(س) روانه خیابانها کرده بود و هرکس که دیده به خاطر دارد و هر کس هم که ندیده، روایت آن ایام را شنیده است. بنابراین ما باید از این فرصت حداکثر استفاده را کرده و مراسم را باشکوه تر برگزار کنیم. سالی یک بار است، از این رو هر چه در این راه تلاش کنیم، میارزد. مهمترین اثر مراسم بزرگداشت حضرت امام این است که محور وحدت بوده و در میان امت ایجاد انسجام میکند.
هاشم زاده هریسی گفت: با استفاده از فرصت مراسم بزرگداشت میتوان مروری بر زندگی امام و پیامها و نصایح ایشان داشته باشیم. با برگزاری این مراسم، دنیا بار دیگر متوجه ایران و انقلاب شکوهمندش خواهد شد. بنابراین نتیجه میگیریم همانطور که خود امام در دوران حیاتش برای ما نعمت و برکت بود، رحلت ایشان نیز همیشه برای ما برکت و نعمت است و حرمش هم نعمت و برکتی جداگانه دارد. زیرا آن منارههایی که بالا رفته پرچم اسلام و تشیع و انقلاب هستند که پیوسته برافراشته بوده و دیده میشوند.
بیشترین قسمتی که صدای امام در آن بلند است، مربوط به مردم است
وی بیان کرد: باید ببینیم که در این فرصت یک روزه میتوان کدام یک از مسائل مربوط به امام را بیشتر مطرح کنیم؟ مسائل زیادی را میتوان در پاسخ به این سوال مطرح کرد، اما مهمترین آن میتواند رهنمودهای امام در صحیفه باشد که متاسفانه گاهی به فراموشی سپرده شده و در رسانهها نیز کمتر به آن توجه میشود. به پیامها و سخنهای حضرت امام در صحیفه امام که در رابطه با مردم، مردمگرایی و محور قراردادن رای ملت و همچنین جلب رضایت آنهاست، کمتر توجه میشود درحالی که بیشترین قسمتی که صدای امام در آن بلند است، مربوط به همین بخش هاست.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: امام فریاد کشیده است که مردم را از دست ندهید! اگر میخواهید این نظام، انقلاب، اسلام، تشیع و این کشور بماند مردم را نگه دارید و رضایت آنها را فراهم کنید. وای از آن روز که رضایت مردم مخدوش شود، آن روز دیگر آخرین روز زندگی شما و انقلاب است. امام فریاد میکشد و اعلام خطر میکند؛ تن آدم از این هشدارهای ایشان میلرزد. چرا که ایشان از آینده سخن میگفتند و خطر را احساس میکردند. امام درواقع اشاره کردند که اگر مردم را نگه دارید همه چیز دارید و اگرنه بر باد میروید.
در رابطه با سخنان و رهنمودهای امام گزینشی عمل میشود
وی اظهار کرد: اگر مردم نباشند نه خدا راضی خواهد بود و نه اینکه دین میماند. برای رضایت خدا باید بندگان او راضی شوند و این مسألهای بسیار روشن است. عظمت و جذب انسانها برگرفته از رضایت در مردم است و رضایت مردم هم عبادت بوده و رضایت خدا محسوب میشود. خداوند با رضایت بندگانش راضی و با خشم آنها خشمگین خواهد شد. متاسفانه امروز در رابطه با سخنان و رهنمودهای امام گزینشی عمل میکنیم. به نحوی که هر آنچه احساس میکنیم به آن نیاز داریم را به صورت موردی از سخنان و رهنمودهای امام جدا کرده و به متشابهات روی میآوریم. اما آنچه محکمات بوده و حرف دائمی از مردم و جلب رضایت آنهاست را فراموش میکنیم.
هاشمزاده هریسی در پایان گفت: باید به حرفها و سخنان امام در رابطه با مردم به ویژه در رسانهها بیشتر توجه شود. امام در رابطه با مردم منشورها و فرمانهای بسیار برجسته دارد مانند منشور برادری، منشور روحانیت و فرمان هشت مادهای و فرمان 6 مادهای که همه آنها نیز به رضایت مردم و وحدت و انسجام بازمیگردد. ما باید در این مراسم از وحدت و انسجام بیشتر سخن بگوییم تا دنیا بداند امام چقدر نگران مردم بود و با اینکه نسبت به انقلاب و اسلام نیز نگرانیهایی داشتند اما همه آنها نیز به مردم بازمیگشت.