دومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) برگزار شد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی با اشاره به همزمانی برگزاری سی امین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) با روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که بزرگداشت امام باید در زمان و مکان خودش برگزار شود. بنابر این سی امین بزرگداشت حضرت امام عصر روز 14 خرداد با حضور مقام معظم رهبری در حرم مطهر امام برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری در دومین جلسه ستاد مرکزی سی امین بزرگداشت امام خمینی(س) گفت: در آستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان هستیم؛ ماه عزیز و عظیم و سراسر نوری که خداوند آن را ماه ضیافت خودش قرار داده است. فرصت هایی که در این ماه به وجود آمده است در طول در هیچ زمان دیگری یافت نمی شود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ادامه داد: این فرصت ها عبارت از انس با خدا، با پیامبر(ص)، قرآن، فرشتگان، ولی خدا، مردم و انس با خود است. چیزی که همه ما باید بدانیم این است که یکی از بال های ترقی انسان به کمال بال انس با مردم است. یعنی لازمه کمال و رسیدن به سعادت جاودانه انس با مردم و حل مشکلات مردم است. در ماه رمضان توصیه فراوان شده که روزه داران با انسان های دیگر در ارتباط باشد.
وی تأکید کرد: یکی از موهبت هایی که نصیب ما شده انس با امام است که به بهانه همزمان شدن برنامه های بزرگداشت حضرت امام با ماه مبارک رمضان، این فرصت پدید آمده که بیشتر با اماممان مأنوس باشیم؛ که ببینیم امام چه خواسته هایی داشته و عامل موفقیت امام چه بوده است. اولین چیزی که برای انس با امام پیدا می کنیم آثار امام مثل چهل حدیث است.
انصاری یادآور شد: امام خمینی(س) بستر یک حرکت تاریخی انسان ساز و انقلاب بزرگ جهانی را به وجود آورد. امام یک روزه دار واقعی بود و گوش و چشم و عمل امام همه رمضانی و برگرفته از روح وحی بود. ما باید این فرصت ماه رمضان را مغتنم بشماریم و به آثار امام توجه کنیم و بیشتر آنهارا به جامعه بشناسانیم. همه انسان ها در وجودشان اشکالاتی است که باعث می شود بخشی از جامعه از آنها رویگردان شوند؛ ولی امام و ولایت این ویژگی را دارد که در همه شرایط ممتاز و پیشرو هستند.
وی با اشاره به حساسیت سال جاری برای مردم کشور، گفت: از ماه مبارک رمضان در درجه اول برای تقرب به خدا و در درجه دوم برای اتحاد و انسجام بهره بگیریم. جامعه ما شدیدا به اتحاد و انسجام محتاج است. هرچه ما امروز از وحدت و یکپارچگی سخن بگوییم کم گفته ایم و این چیزی است که در سخنان رهبرمان هم بر آن تأکید شده و آثار آن را هزاران بار در کشور خودمان دیده ایم. مثلا در سیل اخیر چه چیزی باعث حیرت جهانیان شد؟
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی ادامه داد: وقتی مردم نگاه می کنند و می بینند همه مردم و دستگاه ها و رسانه ها در کنار آنها هستند، دردهای خود را فراموش می کنند. باید این را مفید بدانیم و با همین روحیه وحدت یکی از وظایف الهی خود را انجام دهیم. دشمنان ما از هیچ اقتداری بالاتر از اتحاد نمی ترسند؛ موشک ها و آمادگی جنگی ما به جای خودش ستودنی است اما چیزی که دشمن از آن واهمه دارد و به دنبال خراب کردن آن هست، اتحاد ما است.
وی افزود: ما با اتحاد پشت آمریکا را می شکنیم و اجازه نمی دهیم تصمیمات و تحریمات دشمن در اتحاد ما شکاف ایجاد کند و سپاه و ارتش را از بدنه اقتدار ما بگیرد. ما یک ملت یکپارچه و همصدا، پشت سر رهبری همه توطئه ها را خنثی می کنیم؛ به برکت روح امام و شهدایی که به فرمان امام رفتند و این عظمت را آفریدند.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص روز و نحوه برگزاری مراسم سی امین سالگرد بزرگداشت امام خمینی، گفت: در جلسه گذشته در ارتباط با روز و نحوه برگزاری مراسم بزرگداشت امام با نظرات مختلفی مواجه شدیم. بعد از آن ما جلسه ویژه ای را در دفتر مقام معظم رهبری داشتیم و این نظرات را مطرح کردیم و به این نتیجه رسیدیم که نظرات خدمت رهبری ارائه شود.
وی با اشاره به حساسیت بزرگداشت امام خمینی(س) برای مقام معظم رهبری، افزود: مقام معظم رهبری تأکید فرمودند که بزرگداشت امام باید در زمان و مکان خود برگزار شود. در نتیجه عصر روز 14 خرداد، مانند دو سال دیگر که در ماه رمضان برگزار می کردیم، این مراسم را حدود 3 ساعت مانده به اذان مغرب با حضور مقام معظم رهبری، شخصیت ها، اقشار مردم، سفرای کشورهای خارجی و بیت شریف امام برگزار می کنیم. بنابر این اگر 14 خرداد با عید فطر همزمان شد، نماز عید فطر صبح آن روز در مصلی امام خمینی(س) برگزار می شود و عصر همان روز مراسم بزرگداشت امام در حرم مطهر برگزار خواهد شد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی با بیان اینکه پیش بینی ما افزایش تعداد زائرین نسبت به سال های گذشته است، ادامه داد: اگر 14 خرداد روز عید فطر بود برنامه ریزی برای حضور زائرین از شهرستان های مختلف صورت می گیرد. بنای ما بر این است که حداقل 250 هزار نفر را پذیرایی کنیم. البته بسیج 300 هزار نفر را پیشنهاد داده، و ما این آمادگی را داریم. همچنین ما برای حضور اهل تسنن از شهرهای دور هم آمادگی داریم.
در این جلسه مسئولین کمیته ها و ستادهای مختلف از آمادگی و برنامه ریزی خود برای برگزاری با شکوه مراسم 14 خرداد گزارشی ارائه دادند.