پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

محسن هاشمی رفسنجانی در مراسم رونمایی از کتاب «سردار سازندگی»:

آیت الله اهل ریا کاری و اسراف و تبذیر نبود

مراسم رونمایی از شانزدهمین جلد کتاب خاطرات روزنوشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با عنوان سردار سازندگی، خاطرات سال ۱۳۷۵ با حضور جمعی از مسئولان و چهره های سیاسی از جمله محسن هاشمی رفسنجانی، اشرف بروجردی، عفت مرعشی، علی شکوری راد و... در تالار قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش جماران، محسن هاشمی رفسنجانی در مراسم رونمایی از شانزدهمین جلد خاطرات رونوشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با عنوان «سردار سازندگی» گفت: در دی ماه 1397 مشغول بازبینی نهایی برای چاپ کتاب خاطرات 1375 آیت الله بودم و به قصد نوشتن مقدمه، کتاب را ورق می زدم. واقعاً حضرت آیت الله هاشمی به عنوان یک بزرگمرد، یک مراد و مریدی عاشق برای من بود.

وی افزود: با توجه به اینکه ایشان در دوران جوانیش در زندان به سر می برد و در دوران پیروزی انقلاب نیز من برای تحصیل در خارج کشور بودم، به ایشان از دور نگاه می کردم و همیشه این احساس بهم دست می داد که ایشان در تلاشند تا کشور را بسازند و آرزوی دیرینشان این بود که ما کشوری آباد و آزاد و با رفاهی جدی برای مردم داشته باشیم.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: امروز که در شورای شهر هستم و گه گاه قدمی برای شهروندی برمی دارم چنین احساس می کنم که او زنده است و مرا نگاه می کند. آنچه مهم بوده راه هاشمی است، راهی که ایشان به عنوان یک حکمران موفق بر مبنای اعتدال اسلامی بنا نهاده است. ایشان معتقد بود که ما نباید از اعتدال فاصله بگیریم و اگر می بینیم که انقلاب اسلامی با مشکلاتی مواجه می شود و بعضاً نمی تواند رفاه مردم را فراهم کند، نباید دچار افراط و تفریط شد و من امیدوارم که کشور بتواند این مسیر را بازبینی کند و دوباره به مسیر اصلی خود بازگردد.

وی با بیان اینکه اگر به زندگی پرمشقت آیت الله هاشمی بنگریم متوجه می شویم که تمام آن برای یک هدف که همان رسیدن به کشوری آباد، آزاد، پیشرفته همراه با سعادت و بهروزی به منظور الگو قرار گرفتن برای دنیا بوده، گفت: این هدفی بود که ایشان دنبال می کرد و در این مسیر گام برمی داشت. در سال 1375 که من به ریاست دفتر رییس جمهوری رسیدم، تلاش بی وقفه ایشان را برای رسیدن به این هدف می دیدم. از این رو مداوم از پروژه های سراسر کشور بازدید کرده و افتتاح و کلنگ زنی می کردند و در پاسخ به منتقدین که می گفتند چرا در سال آخر دولت کلنگ زنی می کنند، گفتند بعضی از این پروژه ها اگر کلنگش را نزنیم امکان دارد که در دولت بعدی شروع نشود.

رئیس شورای شهر تهران گفت: یکی از مهم ترین ارکان موفقیت دولت سازندگی در همان زمان، هماهنگی و تفاهم با آیت الله خامنه ای به عنوان رهبر معظم انقلاب بود و آن رفاقت دیرینی که میان ایشان در طول مبارزه در رژیم ستم شاهی ایجاد شده بود، باعث شد تا این دو با همفکری بسیار زیاد در کنار هم قرار گیرند و در مسیر بالندگی انقلاب و دوران سازندگی در کنار هم حرکت کنند. من یادم است که آیت الله هاشمی علاقه و اعتماد زائدالوصف خود به آیت الله خامنه ای را همیشه بروز می داد و اوایل سال 76 بود که جمله معروف آیت الله خامنه ای بازگو شد که هیچکس برای من هاشمی نمی شود.

وی بیان کرد: این همکاری و اعتماد دیرینه در بسیاری از مسائل کمک کرد که همه چیز در دوران سازندگی خوب پیش رود و کار ها با موفقیت انجام شود. ولی بعضاً دیده می شد که عده ای به عنوان سخنگو یا شارح مواضع رهبری در اواخر سال 75 به میدان فضای سیاسی آمدند و حتی از بعضی تریبون ها نظیر نمازجمعه، مطبوعات، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یا بعضاً از شورای نگهبان مطالبی را در جهت تضعیف دولت سازندگی بیان کردند و حتی تجمعات غیرقانونی را شکل دادند و بدون اینکه مجوزی گرفته باشند اقداماتی را برای تضعیف مدیران اجرایی کشور انجام دادند. همچنین از برخی تریبون های رسمی، غیرمنصفانه خدمات دولت سازندگی به مناطق محروم و پروژه های عمرانی آن را مورد بی مهری قرار می دادند. این عامل باعث شد تا این احساس به وجود آید که اختلاف نظری میان آیت الله هاشمی و آیت الله خامنه ای به وجود آمده و رسانه های بیگانه نیز با سوءاستفاده از این وضعیت، موضوع را بزرگنمایی کردند.

هاشمی ادامه داد: آیت الله هاشمی عدالت واقعی را از نظر اسلام، در توزیع ثروت و نه توزیع فقر می دید و لازمه این توزیع ثروت را در رونق اقتصادی می دید و برای این بود که شان و منزلتی برای انسان قائل بود و تلاش می کرد تا همه بتوانند از نعمت های الهی به خوبی بهره مند شده و زندگی در شان خودشان داشته باشند و ایشان ضمن اینکه مخالفتی با استفاده از امکانات رفاهی توسط مردم نداشت، اما خودش در زندگی حدوسط را داشت. 

هاشمی با بیان اینکه آیت الله اهل ریا کاری و اسراف و تبذیر نبود، گفت: منزل مسکونی ایشان نیز در جماران که امروز تبدیل به خانه موزه شده، نشان می دهد ایشان اهل زهدفروشی نبوده است. بیشترین تخریب ها علیه او نیز در همین زمینه می شد و آیت الله را حامی اشرافی گری نشان می دادند. اما جای جای این کتاب نشان می دهد که چه حرکاتی انجام می شد و روش و منش ایشان چگونه بود.

وی افزود: ما نام این کتاب را که مربوط به آخرین سال دولت سازندگی است، سردار سازندگی گذاشتیم. هرچند می توانستیم نام کتاب های خاطرات سال های گذشته ایشان را نیز به این نام بگذاریم.

از آنجا که آیت الله در زمان حیات موافق این نامگذاری نبود، تصمیم گرفتیم که کتاب خاطرات سال آخر دولت سازندگی را به این نام بگذاریم. ما معمولاً در زمستان سال قبل از چاپ کتاب های خاطرات، آن را نزد رهبر معظم انقلاب می بریم و سعی می کنیم تا اگر ایشان نظراتی دارند در کتاب اعمال کنیم که تا به حال نظراتی ارائه نکردند و این خود نشان دهنده آن است که آیت الله هاشمی مطالب را با دقت نوشتند. در همین حال، ما هنوز 20 دفتر دست نوشته دیگر از ایشان برای انتشار داریم و همه آنها را به لوح فشرده منتقل کردیم تا در صورت آسیب دیدگی دست نوشته ها بتوان از آن لوح ها استفاده کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.