پایگاه خبری جماران: یک فعال سیاسی اصلاح طلب معتقد است که از صداوسیما گرفته تا همه نهادهای انتخابی و انتصابی که به نوعی جزئی از ساختار قدرت درکشور تعریف میشوند و رفتار و کلامشان در تقویت و یا تضعیف مؤلفهها مؤثر است، باید رویکردهای خود را تغییر دهند.
آذر منصوری در گفت وگو با خبرنگار جماران ، درباره مهمترین اولویتهای امسال گفت: برای تعیین اولویت در سال ۹۸ باید دید کشور در سال ۹۷ با چه چالشها و دشواریهایی روبهرو بوده است. با این رویکرد به نظر میآید مهمترین چالش کشور در سال ۹۷، خروج دولت آمریکا از برجام و نقض همه تعهداتی بود که باید در قالب برجام، پایبندی خود را به آنها نشان میداد.
کشورهای اروپایی تاکنون موفق نشدهاند مانع اقدامات ترامپ شوند
وی افزود: هر چند هوشیاری ایران برای حفظ برجام و فشار بر اروپا به منظور راهاندازی امکانی که بتواند زیانهای ناشی از تحریمهای آمریکا را جبران کند، قابل تقدیر است اما کشورهای اروپایی تاکنون موفق نشدهاند مانعی جدی برای انجام اقدامات ترامپ و تسهیل مبادلات تجاری ایران ایجاد کنند.
منصوری اظهار داشت: ترامپ مجموعهای از تحریمها را در دو مرحله علیه ایران اجرایی کرده و در آخرین اقدام نیز یکی از نهادهای نظامی و قانونی ایران را تروریست اعلام کرده است. از طرف دیگر، ائتلاف ضدایرانی که او و متحد اصلیاش نتانیاهو علیه ایران در منطقه رهبری میکنند نیز حاکی از سیاستگذاری جدی او برای به آشوب کشیدن خاورمیانه با توسل به قدرت دادن بیشتر به همپیمانانش در منطقه است.
سال ۹۸، سال دشوار و بزنگاه سختی برای ایران خواهد بود
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه گفت: با این تحلیل سال ۹۸، سال دشوار و بزنگاه سختی برای ایران خواهد بود. سالی که به نظر میآید با تداوم اعمال سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران، بر سختیهای آن افزوده شود. با این حال نمیتوان گفت شرایطی که ایران امروز در حال سپریکردن آن است در طول ۴۰سال گذشته بیسابقه بوده است.
وی با اشاره به آنچه ایران در سال ۹۷سپری کرده و پیشبینیهایی که از سال ۹۸محتمل به نظر میرسند، گفت: ایران امروز بیش از هرزمان دیگری برای عبور از این بزنگاه سخت به انسجام، اعتماد و امید به آینده نیاز دارد. این نیز محقق نمیشود مگر آنکه مجموعه حاکمیت و جریانهای سیاسی با در نظر گرفتن همه عواملی که منافع ملی کشور را تهدید میکند. برای تقویت این مؤلفهها تلاش کنند.
نمیتوان چشم بر واقعیتهای موجود بست
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: از صداوسیما گرفته تا همه نهادهای انتخابی و انتصابی که به نوعی جزئی از ساختار قدرت درکشور تعریف میشوند و رفتار و کلامشان در تقویت و یا تضعیف این مؤلفهها میتواند مؤثر واقع شود، باید رویکردهای خود را تغییر دهند. نمیتوان بر واقعیتهای موجود چشم بست و چالشها را دید و بدون تغییر رویکردها انتظار داشت که هم اعتماد و امید اجتماعی و هم انسجام و وحدت ملی در کشور تقویت شود.
وی ادامه داد: به نظرم بدون توجه به عواملی که بر امید و اعتماد اثرگذار است و نیز بر شکافهای بین حاکمیت_ملت میافزاید، نمیتوان انتظار تقویت این شاخصها را داشت. به خصوص که در سال ۹۸ قرارست انتخاباتی مهم نیز برگزار شود.
حاکمیت باید همه توان خود را صرف رضایتمندی مردم، تقویت اعتماد و امید اجتماعی کند
منصوری با بیان اینکه حاکمیت باید برای عبور از این بزنگاه و دور کردن تهدیدها بیشترین توان خود را صرف رضایتمندی مردم و تقویت اعتماد و امید اجتماعی کند، گفت: این اصل بدون تغییر برخی رفتارها و رویکردها محقق نخواهد شد. نباید تردید داشت که تداوم وضع موجود بر حضور و همراهی مردم در عبور از این شرایط و یا به تعبیری مقاومت مردم در برابر مخالفین بدون تاثیر نیست.
وی در پایان گفت: اگر صدای مردم در حاکمیت به درستی شنیده شود و بر واقعیتها سرپوش گذاشته نشود و رویکردها و رفتارها از سرپوش گذاشتن و پاک کردن صورت مسئله به حل واقع بینانه مسائل تغییر پیدا کند، میتوان انتظار همدلی وهمراهی مردم را با حاکمیت داشت.در غیر اینصورت باید نگران بود.