درب حسینیه ارشاد برای برگزاری مراسم نماز میت مرحوم پوران شریعت رضوی باز نشد.

به گزارش خبرنگار جماران، در حالی که جمعیت زیادی از دوست‌داران دکتر شریعتی و پوران شریعت رضوی در مقابل حسینیه ارشاد جمع شدند، اما درب این حسینیه همچنان بسته است و این موضوع باعث شد تا احسان شریعتی نسبت به بسته ماندن درب ها لب به اعتراض بگشاید و از مردم بخواهد نماز میت را در خیابان بخوانند.

احسان شریعتی در این خصوص گفت: در خیابان شریعتی نماز می گزاریم و مراسم را برگزار خواهیم کرد.

از علت و مرجع ممانعت برگزاری مراسم تشییع همسر دکتر علی شریعتی اطلاعی در دسترس نیست. 

در همین خصوص فرماندار تهران اعلام کرد: مجوز تشییع پیکر پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی از حسینیه ارشاد صادر شده بود و نیروی انتظامی نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته است.

فرماندار تهران ادامه داد: برگزاری مراسم در حسینیه، بازشدن درها و سایر امور نیازمند هماهنگی با هیات امنای آن بود که باید از طرف متولیان مراسم یا خانواده متوفی انجام می شد اما ظاهرا این اقدامات انجام نشده است.

در پایان نیز، پس از اقامه نماز،  پیکر وی از حسینیه ارشاد تا تقاطع اتوبان شهید همت تشییع شد.

پیکر وی قرار است در امام زاده عبدالله در جوار مادر و برادرش به خاک سپرده شود.

مراسم تشییع پوران شریعت رضوی در حسینیه ارشاد >>> گزارش تصویری

مراسم خاکسپاری پوران شریعت رضوی در امامزاده عبدالله شهرری >>> گزارش تصویری

 

مراسم خاکسپاری در امامزاده عبدالله شهرری

به گزارش جماران، پیش از ظهر امروز یکشنبه 28 بهمن 1397 مراسم خاکسپاری پیکر پوران شریعت‌رضوی همسر دکتر علی شریعتی در امامزاده عبدالله شهرری برگزار شد. پیش از آغاز مراسم قسمت‌هایی از سخنرانی دکتر شریعتی برای حضار پخش شد و جمعیت به احترام ایشان یک دقیقه سکوت کردند. نکته قابل توجه این بود که در قسمتی از مسیر تشییع، بانوان زیر تابوت را گرفتند و ایشان در جوار برادر شهید خود مهدی شریعت‌رضوی از شهدای 16 آذر به خاک سپرده شد.

در این مراسم، محمد توسلی در سخنانی اظهار داشت‌: دکتر شریعتی و مرحوم «پوران شریعت رضوی» با کارهایی که انجام داده‌اند، مغفور خواهند بود. تمامی انسان‌ها دوران کوتاه زندگی را ترک خواهند گفت و آنچه که باقی می‌ماند ارزش‌های الهی و خدماتی هستند که انجام می دهند.

وی افزود: من در دهه ۳۰ با خانواده استاد شریعتی آشنا شدم و در کنگره لوزان در سال ۴۱ با مرحوم پوران شریعت رضوی از نزدیک دیدار کردم و با شخصیت وی آشنا شدم. مرحوم شریعتی نقش مؤثری در آگاهی بخشی در خارج از کشور ایفا کرد. همچنین از سال‌های ۴۳ تا ۵۶ در ایران فعالیت‌های بسیاری داشت و تا زمانی که درگذشت، این نقش موثر در آگاهی بخشی و گفتمان سازی داشت.

توسلی گفت: دکتر شریعتی یکی از روشنفکران مؤثر بعد از انقلاب مشروطه بود و در انقلاب ۵۷ نیز نقش چشمگیری داشت. از طرفی هم نقش خانم شریعت رضوی از سال ۵۶ به این سو بسیار پررنگ بود و می توان گفت که او زنی مسلمان و یک الگو در تاریخ معاصر ماست، چرا که در طول ۴۱ سال توانست با صبری که داشت شرایط سخت را تحمل کند. او همچنین دارای اراده‌ای قوی بود و با توکل به خدا گفتمان شریعتی و روشنفکری را توسعه می داد.

مراسم خاکسپاری پوران شریعت رضوی در امامزاده عبدالله شهرری

وی با بیان اینکه فعالیت‌های پوران شریعت رضوی را می توان در دو محور می‌توان بیان کرد، گفت:  نخست توجه ویژه به تربیت فرزندانش  و دیگری نقش آگاهی بخشی در عرصه عمومی بود. مرحوم پوران شریعت رضوی کارگروهی را رقم زد و توانست به این واسطه اسناد و مدارک مرتبط با مرحوم شریعتی را جمع‌آوری و منتشر کند و آن را در اختیار نسل امروز و فردا بگذارد.

توسلی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گفت: دکتر علی شریعتی و پوران شریعت رضوی در حال حاضر زندگی جاودانه خود را آغاز کردند و اینک مسئولیت نسل ما این است که گفتمان آنها را در سطح جامعه از طریق توسعه نهادهای عمومی به روزرسانی کنیم.

در ادامه این مراسم، ربابه مزینانی نیز در سخنانی گفت‌: پوران شریعت رضوی زنی دغدغه‌مند و پر مهر و مهربان بود و با صلابت به راه خود ادامه می‌داد. او بدون هیچ تکلفی زندگی کرد و زندگی‌اش همچون دریا پرتلاطم بود. وی همچنین زنی اهل سیاست، علم، آگاهی و احسان بود و ۴۰ سال نستوه و خستگی ناپذیر برای اعتلای فرهنگ آزادی و برقراری عدالت اجتماعی تلاش کرد و در حال حاضر در کنار مزار برادرش «آذر» آرام خواهد گرفت.

مراسم خاکسپاری پوران شریعت رضوی در امامزاده عبدالله شهرری

به گزارش ایسنا، روئین عطوفت، از فعالان سیاسی نیز در بخش دیگری از این مراسم،  گفت: ما در اینجا گرد هم آمده‌ایم تا پیکر یک زن مسلمان ایرانی را به خاک بسپاریم و روحش را از این زندان تنگ رها کنیم. نیامده‌ایم که بنالیم، بلکه می‌گرییم و خدا نیز صدای ما را خواهد شنید. یک دقیقه به احترام خانم پوران سکوت می‌کنیم که در این سکوت‌ها حرف‌هایی برای نگفتن این ملت رنج کشیده است. ما می‌فهمیم که کسانی به نام خدا از بیرون سخن می‌گویند و اعتقادی به آن ندارند. ما خواهان اصلاحات انقلابی و بنیادی با کمترین هزینه هستیم. طرف مقابل ما گوش دارد و این صحبت‌ها را که می‌گوئیم می‌شنود.

وی ادامه داد: پوران شریعت رضوی قبل از ازدواج با دکتر شریعتی طعم درگیری و مبارزه با بت‌پرستی را کشیده بود. یکی از برادرانش در مرزهای ایران و دیگری در جریان حضور نیکسون در دانشگاه تهران به شهادت نائل شده بود. شریعتی نیز درگیری با بت و بت پرستی را تجربه کرده بود و پوران متوجه می‌شود که این دو دارای یک قبله واحد به نام “کعبه” هستند. آنها یکدیگر را رقیب خود نمی‌دانند و همچون آیات خدا زندگی می‌کنند. پوران فرزندان خود را با چنگ و دندان بزرگ کرد. آنها دارای چهار فرزند ژنتیکی و هزاران میوه ایدئولوژیکی هستند و من یکی از شاگردان روفوزه شده شریعتی هستم که می‌خواهم این را بگویم پوران درود بر تو؛ به درود همه ما این را می‌دانیم که شریعتی چه می‌گفت و می‌دانیم که به نام شریعتی چه کارهایی انجام می‌دهند. او به غیر از رهایی و عدم سلطه انسان بر انسان چیز دیگری نمی‌خواست.

در بخش دیگری از این مراسم، رضا شریعت رضوی برادر مرحوم پوران شریعت رضوی گفت: خواهرم برای همه ما دلسوز بود. او از دکتر شریعتی پذیرایی می‌کرد، اما عظمت کاری که انجام می‌داد، همواره تحت تأثیر نام «شریعتی» قرار گرفت و همین موضوع یکی از مظلومیت‌های «پوران» است. دکتر یا در خانه حضور نداشت و یا عمرش را در زندان سپری می‌کرد و این پوران بود که توانست شریعتی را بازسازی کند. دکتر شریعتی به اروپا رفت و تصمیم داشت در رابطه با اقدامات «ساواک» روشنگری کند که دیگر مهلت زندگی نداشت. باید گفت که خواهرم مستقل زندگی کرد. وی افزود: «پوران» گل سر سبد خانواده ما بود. برادرم علی اصغر، ستوان یکم بود و در ارومیه خدمت می‌کرد. مقری که در آنجا حضور داشت، از سوی متفقین بمباران می‌شود. یکی از دوستانش تعریف می‌کند که به او گفتیم که بیا برویم و علی اصغر گفت من برای این روزها ساخته شده‌ام و زندگی کرده‌ام. حالا می‌خواهید که فرار کنم؟! برادر دیگرم «آذر» نیز در دانشگاه تهران ورودی دانشکده فنی مهندسی بود به شهادت رسید. هنگامی که پیکر او را مشاهده کردیم تیری به قلبش اصابت کرده بود جمجمه و پایش نیز شکسته بود. آن وقت‌ها دانشگاه سنگر اول مبارزه بود و بعد روشنفکران و بازاریان مبارزه می‌کردند.

شریعت رضوی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مرگ «علی» یک رمز و راز است، چرا که پیش از رفتن به ساوتهمپتون در بیمارستانی که در حال حاضر به نام آیت الله کاشانی است، چکاپ کامل شده بود. پس از سکته‌ای‌که کرد حسین زاده، بازجوی ساواکی او نزد پوران خانم آمد و گفت که شاه دستور داده تا جنازه را به تهران منتقل کنیم و مراسم درخوری برای او برگزار کنیم.

در ادامه این مراسم، مونا شریعتی نیز گفت: پوران عاشق سلام. تولد تو و علی مبارک باد. ای عاشق بزرگ بی‌آرام، قلبت را در روز عشاق آرام کردی تا با جان به سوی علی روی. مادر ایران؛ مادر ایران، مادر پوران تو عشقی هستی که مرگ را شکست می‌دهد. تند مزاج و مخملی نوازش، جنگیدن را ادامه می‌دهی. لذت بودنت رفت و ما نیز آن را با تفکر به حکمت بودنت عوض می‌کنیم و مانند تو برای ایران گرفتن رگ را یاد خواهیم گرفت.

امیر رضایی نیز از شاگردان دکتر علی شریعتی درباره خانم پوران شریعت رضوی گفت: وی انسانی دور اندیش و دور نگر بود. زمانی که احساس کرد ممکن است آثار و گفته‌های شریعتی دچار گزند و حوادث شوند دغدغه این را داشت که آنها را به درستی جمع‌آوری کند. ویژگی دوم شریعت رضوی مدیریت و سرپرستی‌اش است و در نهایت خانم «پوران شریعت رضوی» انسانی پیگیر، سخت‌کوش و خستگی‌ناپذیر بود و توانست مجموعه آثار مرحوم «دکتر علی شریعتی» را جمع‌آوری و منتشر کند تا برای نسل ما و سایر نسل‌ها سرمشق باشد.

مراسم خاکسپاری پوران شریعت رضوی در امامزاده عبدالله شهرری

در پایان دکتر سوسن شریعتی فرزند مرحوم و استاد دانشگاه علوم اجتماعی تهران نیز گفت‌: سال‌ها طول کشید که به جای عبارت بابا علی، بگوییم دکتر شریعتی در حال حاضر نیز تجربه‌ای جدید است که بخواهیم بگوییم مرحوم پوران شریعت رضوی.

در پایان این مراسم پیکر مرحوم «پوران شریعت رضوی» با قرائت فاتحه و سرود «ای ایران» به خاک سپرده و اعلام شد، در صورتی که اجازه دهند، روز پنجشنبه مراسم بزرگداشتی برای مرحوم پوران شریعت رضوی در حسینیه ارشاد برگزار خواهد شد.

 

WhatsApp-Image-2019-02-17-at-13.11.15

WhatsApp-Image-2019-02-17-at-13.12.20

WhatsApp-Image-2019-02-17-at-13.11.14

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.