سخنگوی شورای شهر تهران گفت: با توجه به رأی منفی کمیسیون اجتماعی مجلس به استفساریه، شورای شهر طبق زمان بندی قبلی روز سه شنبه (۱۵ آبان) فرآیند انتخاب شهردار را از سر خواهد گرفت. سهشنبه، ۱۵ آبان در صحن علنی از لیست بلندی که تهیه شده است، رأی گیری می شود و پنج گزینه تصدی پست شهرداری تهران معرفی خواهند شد تا جهت ارائه برنامه در صحن شورا حضور پیدا کنند.
جمشید انصاری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور دهم آبان ماه در نامه ای خطاب به محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران اسامی 12 نامزد غیر بازنشسته برای شهرداری تهران را اعلام کرد.
به گزارش جماران، سوابق تحصیلی و اجرایی این 12 نفر به شرح زیر است:
1) معصومه ابتکار
معصومه ابتکار متولد 1339 در تهران است. او که به خاطر ادامه تحصیل پدر از سه تا نه سالگی را در شهرهای فیلادلفیا و ماساچوست آمریکا گذراند، پس از بازگشت به کشور تحصیلات خود را در مدرسه بین المللی ایران زمین ادامه داد. ورود دکتر ابتکار به تحصیلات عالی در سال 1356 در رشته مهندسی پتروشیمی دانشگاه پلی تکنیک بود، اما در سال 60 تغییر رشته داده و لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی در رشته تکنولوژی پزشکی گرفت. دوره فوق لیسانس و دکترای وی نیز در رشته ایمنی شناسی (ایمونولوژی) دانشگاه تربیت مدرس طی شد.
اولین حضور او در عرصه سیاسی کشور این بود که در دوران دانشجویی سخنگوی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود و در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا نقش داشت. پس از آن به فعالیت های علمی پرداخت تا اینکه در سال 1376 به عنوان اولین زن عضو هیأت دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست انجام وظیفه کرد و از افتخارات او این است که در سال 1384 به دلیل تلاش هایش در سازمان حفاظت از محیط زیست ایران و نقشی که برای بهبود همکاری های منطقه ای و جهانی داشت به عنوان یکی از هفت «قهرمان زمین» سال 2006 سازمان ملل انتخاب شد.
دکتر ابتکار در سال 1385 از سوی مردم تهران به عنوان عضو سومین دوره شورای اسلامی شهر برگزیده شد. وی برای نخستین بار کمیته محیط زیست در این شورا را بیش از 20 کارگروه تخصصی به راه انداخت و مسئولیت این کمیته را بر عهده گرفت. اما با روی کار آمدن دولت یازدهم بار دیگر از طرف رئیس جمهور در رأس سازمان حفاظت از محیط زیست قرار گرفت و تا آغاز به کار دولت دوازدهم در این مسئولیت باقی ماند؛ تا اینکه در دولت دوازدهم به عنوان معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری به دولت برگشت و تا کنون در این سمت باقی مانده است.
2) غلامرضا انصاری
غلامرضا انصاری سال 1335 در فریمان به دنیا آمد. وی دارای مدارک دکتری علوم آزمایشگاهی، MPH سالمندی و دکترای مدیریت رفاه اجتماعی است. شاید بتوان آغاز حضور او در عرصه سیاسی را نمایندگی مردم مشهد و کلات در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی دانست. وی از سال 1376 تا 1380 رئیس سازمان بهزیستی کشور بوده طراحی و اجرای بیش از 30 طرح در حوزه سلامت اجتماعی از جمله اقدامات او در بهزیستی است. انصاری همچنین سال 2005 تا 2008 سفیر ایران در ترکمنستان بوده است.
حضور در چهارمین دوره شورای شهر تهران از دیگر سوابق این سیاستمدار اصلاح طلب و قائم مقام دبیر کل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی است که از کاندیداهای تصدی شهرداری مشهد نیز توسط شورای شهر پنجم معرفی شده بود.
3) پیروز حناچی
پیروز حناچی، متولد سال 1343 و دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران و دکترای تخصصی معماری - مرمت شهری و باز زنده سازی شهرهای تاریخی از دانشگاه تهران است. از سوابق اجرایی وی می توان به معاون نظام مهندسی و اجرای ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری کشو، عضو شورای عالی ترافیک، رئیس مرکز مطالعاتی و تحقیقاتی معماری و شهرسازی وزارت مسکن و شهرسازی، معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی ایران اشاره کرد. وی هم اکنون معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران است.
4) مصطفی سلیمی
سلیمی سابقه شهردار بودن در مناطق 6، 18 و 21 و همچنین مدیرعاملی سازمان پسماند و مدیر کلی حراست شهرداری تهران را در دوره مدیریت محمدباقر قالیباف در پرونده خود دارد. وی پیش از تأیید شهرداری محمدعلی نجفی توسط وزارت کشور، به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شده بود.
سلیمی در شهریور ۱۳۹۶ توسط محمدعلی نجفی به عنوان شهردار منطقه ۳ انتخاب شد و در مرداد ماه ۱۳۹۷ توسط سید محمدعلی افشانی به عنوان معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران جایگزین مجتبی یزدانی شد.
5) محسن پورسید آقایی
محسن پورسید آقایی سال 1340 در مشهد به دنیا آمد. او در سال ۱۳۶۶ مدرک کارشناسی مهندسی صنایع و در سال ۱۳۶۹ مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت و در سال ۱۳۷۸ مدرک دکترای مهندسی صنایع را از دانشگاه تربیت مدرس دریافت کرد.
وی از ۱۴ شهریور ۱۳۹۶ به سمت مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک تهران و معاون شهردار منصوب شده است. از سال ۱۳۹۲ تا آذر ۱۳۹۵ مدیرعامل راه آهن ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی بود و پس از فاجعه برخورد قطار در محور سمنان - دامغان در ۶ آذر ۱۳۹۵ در برنامه زنده اخبار سراسری از مردم ایران عذرخواهی کرد و گفت: استعفایش از سوی وزیر راه پذیرفته شده است.
6) نصرالله جهانگرد
جهانگرد بهمن ماه سال 1336 در تهران به دنیا آمد. وی معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات است و پیش از این رئیس سازمان فناوری اطلاعات و دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات کشور در دولت یازدهم بود. قبل از آن نیز مشاور و نماینده ویژه رئیس جمهور در فناوری اطلاعات و ارتباطات در دولت اصلاحات بوده است. همین طور مسئول تدوین برنامه توسعه کاربری فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران (تکفا)، مدیر هماهنگی ملی ایران در برنامه اجلاس جهانی سران جامعه اطلاعاتی، عضو کمیته ملی فناوری اطلاعات یونسکو، سرپرست (خرداد تا شهریور ۱۳۷۹) و معاون برنامه ریزی و توسعه (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۲) وزارت پست و تلگراف و تلفن (وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فعلی)، عضو شورای برنامه ریزی برنامه چهارم توسعه کشور و عضو کمیته فرابخشی علوم و فناوری اطلاعات در تدوین برنامه سوم توسعه بوده است.
7) مناف هاشمی
سید مناف هاشمی سال 1346 در نکا به دنیا آمد و تحصیلات خود را در انستیوی کارولینسکا سوئد در رشتهٔ شهرسازی به پایان رساند و موفق به اخذ گواهینامه دکتری از این دانشگاه شد.
وی در دوران مدیریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران مسئولیت هایی همچون معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری، قائم مقام معاونت خدمات شهری و مدیرکل تشخیص و وصول درآمد را بر دوش داشته است؛ و با روی کار آمدن حسن روحانی به معاونت وزارت ورزش و جوانان منصوب و بعد از استعفای محمود گودرزی، سرپرست وزارت ورزش و جوانان شد و جلسه هیأت دولت که در تاریخ نوزدهم مهر ماه ۹۶ برگزار گردید، به عنوان هشتمین استاندار استان گلستان تعیین شد.
8) ایرج معزی
ایرج معزی مدرک کارشناسی معماری خود را از دانشگاه شهید بهشتی گرفته و مدیرکل فنی استانداری زنجان، معاون امور عمرانی استانداری های قم و همدان و معاون فنی و عمرانی شرکت آتی ساز از جمله سوابق او است. وی در حال حاضر معاون فنی و عمرانی شهردار تهران است.
9) عباس آخوندی
آخوندی سال 1336 در نجف به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی را در مدرسه علوی ایرانیان در زادگاه خود گذراند و چندی بعد به همراه خانواده به ایران نقل مکان کرد. او سال 1356 وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و مدرک کارشناسی ارشد مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه تهران دریافت کرد و پس از آن به انگلستان رفت و در کالج رویال هالووی لندن در رشته اقتصاد سیاسی به ادامه تحصیل پرداخت و موفق شد مدرک دکترای خود را دریافت کند.
وی وزیر راه و شهرسازی دولت های یازدهم و دوازدهم بود. پیش از آن نیز در زمان وزارت علی اکبر ناطق نوری، معاون سیاسی وزارت کشور، و بین سال های 1372 تا 1376 در دولت دوم آیت الله هاشمی رفسنجانی وزیر مسکن و شهرسازی بوده است. قائم قام مدیر عامل صدا و سیما، عضو شورای عالی پول و اعتبار، عضو شورای رقابت از جمله سوابق او است و همچنین از بنیانگذاران جهاد سازندگی به شمار می رود.
10) سمیع الله حسینی مکارم
سمیع الله حسینی مکارم که پس از قبول استعفای محمدعلی نجفی از سوی اعضای شورای شهر به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد در معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران به عنوان معاون نجفی فعالیت می کرد.
وی دارای سابقه تحصیل در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری در حوزه اقتصاد نظری و اقتصاد برنامه ریزی است و پیش از این معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود و معاونت سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران و مدیر کلی بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه خود دارد.
11) علی اوسط هاشمی
علی اوسط هاشمی در سال 1337 در شهرستان سنقر به دنیا آمد. وی معاون پیشین وزیر جهاد کشاورزی و مدیر عامل سابق سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران است و در دولت یازدهم استاندار سیستان و بلوچستان بود. معاون سیاسی و امنیتی استانداری های کردستان و قزوین و همچنین فرمانداری تهران از جمله سوابق او به شمار می آید.
12) علی ربیعی
علی ربیعی در سال ۱۳۳۴ در جنوب شهر تهران به دنیا آمده و پیش از انقلاب تکنیسین کارخانه «جنرال موتورز» بوده است. در سال های اول انقلاب نماینده کارگران و عضو شورایعالی کار بود. ربیعی مسئول شاخه کارگری حزب جمهوری اسلامی در دهه شصت و عضو شورای مرکزی خانه کارگر از بدو تأسیس تا امروز است.
وی دارای مدرک دکترای تخصصی مدیریت استراتژیک و مدرس دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور است و مشاور اجتماعی رئیس جمهور در 8 سال دولت اصلاحات بوده است. ربیعی در دولت های یازدهم و دوازدهم وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود؛ تا اینکه 17 مرداد ماه سال 1397 توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی استیضاح شد.