عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر ضرورت توجه به منافع ملی گفت: روز گذشته فضای مجلس کاملا سیاه و سفید بود. یعنی گروهی کاملا سفید و گروه دیگر کاملا سیاه می دیدند؛ در حالی که هیچ کدام درست نیست.
محمد هاشمی رفسنجانی در گفت و گو با خبرنگار جماران، در خصوص اینکه گفته می شود موضوع FATF باعث ایجاد فضای دو قطبی شده است، اظهار داشت: در کشورهای مردم سالار و کشورهایی که دموکراسی وجود دارد، از جمله کشور ما، مسأله جناح بندی، گروه و تشکیلات خیلی مرسوم است. اما نکته ای که وجود دارد این است که در کشورهای مختلف می بینیم وقتی انتخاباتی انجام می شود دو حزب رقیب با هم مبارزه می کنند؛ اما بعد از اینکه یک نفر پیروز شد، بازنده با او همکاری می کند. به این معنا که رئیس جمهور و یا نماینده مجلس نماینده کل کشور است و نماینده گروهی که حمایتش کرده اند نیست. منافع ملی را در نظر می گیرد و طبق برنامه های ملی عمل می کند و رقیبی هم که شکست خورده کارشکنی نمی کند و چون اولویتش با منافع ملی است، همکاری و مشارکت می کند.
منافع ملی را نباید قربانی منافع جناحی کرد
برادر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر ضرورت توجه به منافع ملی گفت: اگر اختلاف نظر در چهار چوبی که بیان کردم باشد، نه تنها منفی نیست بلکه مثبت است. اما توجه داشته باشیم که منافع ملی را نباید قربانی منافع جناحی کرد. اگر در کشور دو قطبی هم نباشد و صرفا اقلیتی در مقابل اکثریت باشند، آنچه که در کشورداری و احزاب سیاسی و تشکل ها مهم است اینکه خط قرمز همه منافع ملی باشد و با منافع ملی شوخی نداشته باشیم و یا منافع جناحی را به منافع ملی ترجیح ندهیم.
وی افزود: قضاوت کردن این موارد مشکل است. من نمی توانم رفتار شخصی که مثلا با برجام مخالف است را به عنوان کارشکنی در برابر گروهی که موافق هستند تلقی کنم. نمایندگان مجلس در قسم نامه قسم خورده اند که طبق اعتقادشان بر اساس منافع ملی عمل کنند. بنابر این من شخصا ترجیح می دهم که وارد این گونه موارد نشوم که این افراد در اظهار نظرهای خود منافع ملی را در نظر می گیرند و یا دارند بدون توجه به منافع ملی کار سیاسی و جناحی می کنند.
هاشمی تصریح کرد: ممکن است این سؤال مطرح باشد که منافع ملی چیست و کجا تعریف می شود؟ برای هر کشوری مراجع ذی صلاح منافع ملی را تعریف می کنند. اگر بخواهیم مصداقی برخورد کنیم، رهبری در سخنرانی های خود بحث خالی نکردن پشت دولت و حمایت از دولت را مطرح می کنند. پس ما می توانیم این را به عنوان یکی از خطوط منافع ملی در نظر بگیریم. الآن وحدت، انسجام و همکاری با دولت جزو منافع ملی است. اگر کسی خلاف این برخورد کند در برابر منافع ملی قرار گرفته است.
نمی توانیم پیوستن به کنوانسیون را سیاه یا سفید ببینیم
وی یادآور شد: روز گذشته فضای مجلس کاملا سیاه و سفید بود. یعنی گروهی کاملا سفید و گروه دیگر کاملا سیاه می دیدند؛ در حالی که هیچ کدام درست نیست. این پیوستن ممکن است زیان هایی داشته باشد و منافعی هم دارد. اینکه منافع آن بیشتر است و یا زیان های آن را باید کارشناس تشخیص دهد. نمی توانیم پیوستن به کنوانسیون CFT را سیاه یا سفید ببینیم؛ خاکستری هم وجود دارد. ما یک نظام مبتنی بر اخلاق هستیم و باید اخلاق را رعایت کنیم. نباید فورا طرف مقابل را متهم به دروغگویی و یا اخلال کنیم.
در برابر دشمنان خارجی باید یکصدا باشیم
عضو اسبق مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: ما باید این را درک این را داشته باشیم که دشمن همه را هدف قرار داده است. وقتی اختلافات بین گروه ها بالا گرفته بود ما اعضای حزب جمهوری اسلامی خدمت امام رسیدیم. امام فرمودند، «همه شما روی یک کشتی نشسته اید؛ اگر این کشتی سوراخ شود همه غرق می شوید و فکر نکنید که کسی نجات پیدا می کند». اگر ما به تمامیت کشور فکر کنیم و اینکه در یک کشتی نشسته ایم، در برابر دشمنان خارجی که هدفشان سوء رفتار در برابر جمهوری اسلامی است باید وحدت داشته باشیم و یکصدا باشیم.
وحدت و انسجام باعث اقتدار کشور است
وی گفت: زمانی که ما دبستان می رفتیم داستانی در کتاب درسی ما بود؛ در این داستان پیرمردی چند پسر داشت که با هم اختلاف داشتند و دعوا می کردند. پیرمرد چند چوب نازک را کنار هم گذاشت و به پسران خود داد و خواست که آنها بشکنند؛ هرچه تلاش کردند نتوانستند. پیرمرد چوب ها را از هم باز کرد و به راحتی آنها را شکست. خطاب به فرزندانش گفت اگر با هم باشید دشمن نمی تواند شما را بشکند. ولی اگر جدا باشید یک آدم ضعیف هم می تواند شما را شکست دهد. یعنی به ما پند دادند که وحدت و انسجام باعث اقتدار کشور است.
برادر آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: در شرایط فعلی نیاز داریم که با هم باشیم تا دولت آمریکا نتواند ما را بشکند. بنابر این در مسائلی که مطرح می شود، مثل برجام، FATF، تولید و گرانی باید همصدا باشیم. نباید یک گروه خوشحال باشند که یک جایی ناکارآمدی وجود داشته باشد تا از آن علیه دولت استفاده کنند. تجارب ما از اول انقلاب نشان داده که همیشه با وحدت و انسجام دشمن را شکست داده ایم و الآن هم باید همین راه را ادامه دهیم. الآن راه روشن است و بی راهه هم روشن است. راه وحدت، انسجام و تحمل همدیگر است؛ بی راهه تفرقه است.