پایگاه خبری جماران: صبح دیروز جلسه سوال از رئیسجمهور در مجلس با ریاست علی لاریجانی برگزار شد، نتیجه آن نیز قانع نشدن اکثر نمایندگان از پاسخ های آقای روحانی به 4 سوال از 5 پرسش مطرح شده بود. نمایندگان تنها از پاسخ های رئیس جمهور به یک سوال قانع شدند.
در همین رابطه، یک فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است: اعضای فراکسیون امید انتظار داشتند آقای روحانی مسائل را بیشتر باز کند و شاید فراکسیون امید از این جهت به طور کامل با رای کاغذی همراه نشد برای آنکه نمی توانست علت قانع نشدن خود را بنویسد.
محمود میرلوحی در گفتوگو با خبرنگار جماران درباره عملکرد فراکسیون امید در مجلس پس از جلسه سوال از رئیسجمهور گفت: جلسه دیروز از یک جهت خوب بود، زیرا ما رفتن رئیسجمهور به مجلس و پاسخگویی به سوأل را تابو کرده بودیم، در حالی که در کشورهای دیگر این گونه نیست. در کشورهای اروپایی این مسأله مکرراً اتفاق می افتد،با این تفاوت که در آنجا روسای دولت نیز خود عضو مجلس هستند.
فراکسیون امید انتظار داشت که آقای روحانی مسائل را بیشتر باز کند
وی افزود: اما نکته ای که وجود دارد، این است که مطرحکنندگان سوال از رئیسجمهور کسانی بودند که خود بانی و مسبب بخشی از شرایطی هستند که امروز به وجود آمده است. پیداست که جریان اصولگرای نزدیک به جبهه پایداری با مطرح کردن این سوالات، به خوبی می دانست که چرا اوضاع اقتصادی یا وضع کشور اینگونه است؟ لذا با مطرح نمودن این سوالات هدف دیگری را دنبال می کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره اینکه چرا مجلس از پاسخ های رئیسجمهور قانع نشد، گفت: به نظر می رسد که دودسته ناراضی وجود داشت؛ یک دسته اعضای فراکسیون امید بودند که انتظار داشتند آقای روحانی مسائل را بیشتر باز کند و شاید فراکسیون امید از این جهت به طور کامل با رأی کاغذی همراه نشد برای آنکه نمی توانست علت قانع نشدن خود را بنویسد. دسته دوم نیز اصولگرایانی هستند که به دنبال رقابت جناحی بودند.
ما از فراکسیون امید، تایید حرکت سوالکنندگان را ندیدیم
وی بیان کرد: به نظر می رسد که در این زمینه، میان طرفداران جریان اصولگرایی و اصلاحطلبی تفاوت های زیادی است. انتقادی که فراکسیون امید به رئیسجمهور داشت، رسمی حرف زدن رئیسجمهور در جلسه ای بود که می توانست خیلی راحت تر و بازتر مسائل را بازگو کند؛ لذا عملکرد فراکسیون امید در این جلسه، مثبت و قابل دفاع بود.
میرلوحی افزود: تا همین اندازه هم خوب است که این امر باب شود و مقامات کشور در مراکز قانونگذاری پاسخگو باشند. بنابراین، علت عدم قانع شدن فراکسیون امید می تواند متضاد نمایندگان اصولگرا باشد. چرا که ما از این فراکسیون، تایید حرکت سوال کنندگان را ندیدیم، بلکه انتظاراتشان از رئیسجمهور بیشتر بود که صریح تر سخن بگوید.
اعضای فراکسیون امید نباید سکوت کنند
وی ادامه داد: برخی اعضای فراکسیون امید به دلیل شرایط خاص کشور، به نوعی سکوت و خودسانسوری را در پیش گرفتند که به نظر من چنین کاری درست نیست. امروز جریان اصلاحطلبی بیش از هر جریان دیگری در فشار است، زیرا جریان برانداز احساس میکند که تنها سدّ و مانعی که جامعه ایران را با تمام نقدها و اعتراضاتی که وجود دارد، هنوز امیدوار نگه داشته، «جریان اصلاحطلبی» است.
این عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اظهار کرد: اما اصلاحطلبان و اعضای فراکسیون امید نباید سکوت کنند. بالاخره باید گفتوگوهایی صورت گیرد. امروز نیز که وزیر اقتصاد و وزیر کار رفته اند، اگر این گفتوگوها انجام نشود، تلقی اصولگرایان این می شود که دو وزیر آینده می توانند از آن جریان انتخاب شوند.
نباید به عقب بازگردیم و همان کاستی هایی که وجود داشت را تکرار کنیم
این فعالسیاسی اصلاحطلب بیان کرد: ما باید پیامی به جامعه دهیم. آقای روحانی نیز باید بسیار زودتر از این تیم اقتصادی خود را ترمیم می کرد. بسیاری از اصلاح طلبان به این ضرورت اشاره کردند و تاخیر در این تحول را جایز ندانستند. اگر مدیران اقتصادی آقای روحانی در دوره اول وی، موفق شدند تورم را مهار کنند، کاری عمیق و اصولی نبود و دوام نداشت.
وی ادامه داد: تیم اقتصادی رئیسجمهور دارای آن ظرفیت لازم و موقعیت اجتماعی، اقتصادی و فنی نبود. لذا امروز اگر می خواهیم پیامی به جامعه دهیم؛ باید کسانی همچون آقای صفاییفراهانی برای وزارت اقتصاد معرفی شوند. نباید دوباره به عقب بازگردیم و همان کاستی هایی که وجود داشت را تکرار کنیم. اصلاحطلبان نیز باید باور پیدا کنند که خودسانسوری راهحل نیست و گفت و گو با مردم بهترین راهکار است.