مصطفی یغمائیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : در توجه به حفظ میراث فرهنگی در کشور خلاهای قانونی احساس می شود و گاه نیاز به برخی قوانین حمایتی داریم.
وی با بیان این که برخی مباحث حمایتی در قوانین برای حفاظت از میراث فرهنگی بالادستی است و باید به صورت ملی برای آن قوانینی در نظر گرفت ، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه اگر مالک یک خانه دارای هویت تاریخی تقاضای تسهیلات برای تخریب و آپارتمان سازی داشته باشد، قوانین باید به گونه ای با مبالغ بالاتر وی را به حفظ هویت فرهنگی خانه ترغیب کند.
وی با تاکید بر این که اکنون روند این گونه نیست و قوانین بانکی با مبالغ بالاتر دارندگان خانه تاریخی را به تخریب و ساخت و ساز از پایه تشویق می کنند، بیان کرد : با این روند پلاک های ملکی ارزشمند از نظر تاریخی و فرهنگی به مرور در حال از دست رفتن است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان با اشاره به اینکه باید برای حفظ خانه های با قدمت تاریخی برخی امتیازهای قانونی و حمایتی برای مالکان در نظر گرفت، یادآور شد: افزایش سقف تسهیلات بانکی برای مرمت خانه قدیمی با حفظ ارزش های تاریخی یکی از پیشنهادهای میراث فرهنگی در این زمینه است.
به گفته وی تسهیلات و حمایت های قانونی برای نوسازی خودروها و تعویض خودروهای فرسوده را یکی از نمونه هایی دانست که برای حفظ و مرمت خانه های با قدمت تاریخی نیز قابل اجراست که باید این نیت از رده های ملی در حفظ میراث فرهنگی اندیشیده شود.
یغمائیان بیان کرد: در نهادهایی مانند شهرداری بهتر است در بافت های دارای قدمت تاریخی اجازه انبوه سازی و تراکم فروشی داده نشود زیرا در این صورت رغبت به حفظ هویت تاریخی شهرها از بین می رود.
وی با تاکید بر اینکه قوانین حمایتی باید برای حفظ هویت فرهنگی شهرها تنظیم شود، افزود: اگر ساز و کار مناسبی در شهرداری ها برای حفاظت تاریخی از بافت های قدیمی نباشد، سودجویان با استفاده از امتیاز تسهیلاتی در تجمیع پلاک ها برای چند طبقه سازی، کمر به از بین بردن بافت تاریخی شهرها می بندند.
معاون اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان خاطرنشان کرد: شاید به جای ایجاد مسکن مهر، می شد با حمایت های قانونی و تسهیلاتی، به نوسازی بافت های قدیمی که دارای هویت تاریخی و فرهنگی هستند اقدام کرد.
وی با اشاره به اینکه نوسازی بافت قدیمی گاهی نیاز به اصلاح نگاه اجتماعی جامعه دارد، اضافه کرد: رویکردهای اجتماعی فرهنگی گاهی به سمتی می رود که ساکنان بافت های قدیمی شهری گمان می کنند از نظر اجتماعی در سطح پایین تری نسبت به دیگر شهروندان هستند.
یغمائیان این آسیب اجتماعی را خسارت جدی برای بافت های قدیمی و تاریخی شهری دانست و ادامه داد: با هر ترفند قانونی، حمایتی، تسهیلاتی و اجتماعی و فرهنگی باید به حفظ و مرمت بافت های تاریخی در شهرها اقدام کرد.
به گزارش ایرنا، استان سمنان 2 هزار و 200 هکتار بافت فرسوده دارد که 25 درصد از آن در شهرستان سمنان قرار دارد و که بنا به گفته مسوولان 70 درصد آن بافت تاریخی است که در هسته مرکزی شهر واقع است.
دولت تدبیر و امید در سال 1397 با ایجاد ستاد بازآفرینی شهری، برنامه ریزی جدی در بازسازی فضاهای شهری دارد که در آن مرمت بافت های تاریخی نیز لحاظ شده است.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.