محمد طاهری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : از حدود 25 سال گذشته تاکنون، عمق دسترسی به چاه های آب آشامیدنی در سمنان 100 متر عمیق تر شده است و از 150 به 250 متر حفاری بیشتری نیاز دارد.
وی کاهش آبدهی چاه های آب را دیگر مشکل منابع آبی برشمرد و خاطرنشان کرد : متوسط دبی چاه ها در سال 1370، 20 تا 25 لیتر بر ثانیه بود که اکنون به 10 تا 15 لیتر بر ثانیه رسیده است و کاهش 50 درصدی دارد.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری سمنان با اشاره به پیش بینی کمبود آب آشامیدنی در 2 شهر سمنان و شاهرود در زمان اوج مصرف، یادآور شد : این میزان در سمنان حدود 300 و در شاهرود حدود 160 لیتر بر ثانیه بود که در سمنان با اضافه شدن آب چهار حلقه چاه تا حدودی این کمبود جبران شد.
وی بیان کرد : بیشتر شهرهای استان سمنان در تامین آب آشامیدنی در نقطه سر به سر قرار دارند و تولید برای مصرف کفایت می کند.
طاهری با اشاره به اینکه 85 درصد از مشترکان شرکت آب و فاضلاب شهری استان خانگی و 15 درصد غیرخانگی شامل ادارات، اصناف، صنایع کوچک و فضای سبز است، ادامه داد : بهای آب مصرفی بخش غیرخانگی به ازای هر لیتر هشت هزار ریال محاسبه می شود.
وی اضافه کرد : در بخش خانگی مصرف آب آشامیدنی تا پنج لیتر هر لیتر یکهزار ریال، تا 10 لیتر هر لیتر یکهزار و 500 ریال، تا 15 لیتر هر لیتر 2 هزار و 500 ریال و تا 20 لیتر هر لیتر سه هزار ریال محاسبه می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان یادآور شد: 47 هزار مشترک خانگی روزانه بیشتر از 20 مترمکعب آب مصرف می کنند که مشترکان پر مصرف هستند و 200 هزار مشترک خانگی کمتر از این میزان مصرف آب دارند.
وی درباره آب آشامیدنی مصرفی نهادهای اجرایی، گفت : ادارات در این بخش ممیزی شده اند و ادارات پرمصرف اخطار گرفته اند و هیچ دستگاه اجرایی حق آبیاری فضای سبز با آب آشامیدنی را ندارد و باید از آب تانکر، آب چاه های غیر آشامیدنی و شبکه آبیاری قطره ای استفاده کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان تصریح کرد : شهروندان استان با توجه به قرار گرفتن در بازه زمانی گرم ترین روزهای سال، نهایت صرفه جویی و استفاده بهینه از آب آشامیدنی را در دستور کار قرار دهند.
رشد سالانه مصرف کننده آب آشامیدنی سمنان 1.5 تا 2 درصد است و مهمترین معضل آب آشامیدنی کاهش ظرفیت منابع آبی است که نیاز به منابع جدید آبی همراه با تعریف طرح و تخصیص اعتبار مورد نیاز را به طور سالانه ضروری کرده است.
کمبود آب آشامیدنی در استان سمنان در ماه فروردین 97 به میزان 300 هزار مترمکعب، در اردیبهشت 700 هزار متر معکب، در خرداد یک میلیون و 200 هزار مترمکعب بود و بر اساس برآوردها در شهریور تا یک میلیون مترمکعب است.
تامین آب آشامیدنی مردم استان سمنان 80 درصد از چاه ها، 12 درصد از چشمه ها و هشت درصد از قنات ها تامین می شود، شرکت آب و فاضلاب شهری سمنان در قالب بیش از 241 هزار انشعاب به 636 هزار و 500 نفر در استان آبرسانی می کند.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.