به گزارش ایرنا، به اعتقاد کارشناسان حاضر در میزگرد ایرنا سمنان ترافیک در سال های اخیر به معضلی در جوامع شهری تبدیل شده تا جایی که رفع آن در شهرها از مهمترین خواسته های شهروندان مطرح است.
اگر چه دست اندرکاران و مسوولان در این زمینه اقداماتی انجام دادند اما بیشتر این اقدامات به صورت کوتاه مدت بوده که به رفع اساسی این معضل علاوه بر اجرای برنامه های کارشناسی و زیربنایی همکاری شهروندان را می طلبد.
کارشناسان ،نصب دوربین های هوشمند ترافیک، تدوین طرح جامع ترافیک، ارایه آموزش های فرهنگی، توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و زیرساخت های شهری را در کنار اجرای سخت گیرانه قوانین، در رفع این معضل موثر می دانند.
طرح جامع ترافیک از اجرای روش آزمون و خطا در حل معضل ترافیک و این که هر سازمان و نهاد رویکردی متفاوت به مقوله ترافیک داشته را مانع می شود چرا که موضوعات مختلفی قبیل توفقگاه، پیاده روی و دوچرخه سواری، چگونگی بهره برداری از خیابان ها و غیره در این طرح گنجانده شده است.
مسوولان امر ترافیک را عامل بروز برخی از رفتارها و آسیب های اجتماعی می دانند که باید برای این مهم تدابیر ویژه ای اتخاذ کرد تا جلوی این خشونت های اجتماعی را گرفت.
به گفته مسوولان امر افزایش روز افزون ترافیک شهری با توجه به وضعیت نابسامان رانندگی، هزینه سوخت و مصرف انرژی را برای کشور به دنبال دارد.
بر اساس آمار موجود 20 درصد از کل انرژی جهان در بخش حمل و نقل صرف می ‌شود که میزان قابل توجهی از آلودگی هوا از این مقوله نشات می گیرد.
بر پایه بررسی‌های به عمل آمده، پیش بینی می شود تا 2025 میلادی با وابستگی بیشتر مردم به خودروها، مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای تا 2 برابر افزایش یابند.
رعایت فرهنگ ترافیک به عنوان یکی از شاخصه های مهم توسعه یافتگی، به اعتقاد کارشناسان لازمه جامعه امن و پویاست که این امر فرهنگ سازی ترافیک را می طلبد.
براساس آمارهای اعلام شده رعایت نکردن قوانین راهنمایی توسط عابران پیاده همچون استفاده نکردن از مسیرهای خط کشی شده، پل هوایی و بی توجهی به چراغ راهنمایی از مهمترین عوامل تصادفات در شهرها به شمار می رود.
بافت شهری سمنان با مساحت 2 هزار و 594 هکتار و حریم 20 هزار و 208 هکتاری به صورت هسته مرکزی شامل بازار و مسجد می باشد و به مرور زمان به سمت شمال شهر به دلیل خوش آب و هوایی وسعت پیدا کرده است که بافت قدیم و جدید را بوجود آورده است.
شهرستان سمنان 200 هزار نفر جمعیت دارد که این آمار در ایام تعطیلات نوروزی و تابستانی افزایش می یابد، افزایش تعداد جمعیت در ایجاد ترافیک در این شهر نقش بسزایی دارد به طوری که دربرخی ساعت ها از جمله هنگام صبح، زمان تردد دانش آموزان وکارمندان به مدرسه ومحل کار ترافیک دربرخی ازنقاط شهر به اوج می رسد.
خیابانهایی از جمله امام، میدان سعدی، مشاهیر و ارگ در مرکز استان سمنان از جمله مسیرهایی هستند که در بسیاری از ساعت های روز ترافیک خسته کننده دارد.
سالها است که طرح جامع ترافیک شهری در بیشتر شهرهای کشور تهیه و اجرایی شده است و اما همچنان مرکز استان سمنان بدون طرح جامع ترافیک شهری است.
در سمنان 50 درصد از مجموع 2 هزار و 500 دستگاه فعال ناوگان حمل بار این استان فرسوده است و عمر بالای تاکسی های درون شهری و مینی بوس و سواریهای بیرون شهری هم دغدغه ای است که باید برای آن تدابیری اساسی اندیشید.
خبرگزاری ایرنا سمنان در این ارتباط، میزگردی با عنوان'چالش ترافیکی شهر سمنان و راهکارها' با حضور سرهنگ موسی بزرگی رییس پلیس راهور استان، سرهنگ محمد عباسی رییس پلیس راهور شهرستان سمنان، سرهنگ دوم علی نادری رییس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور استان ، محمد زحمتکش عضو شورای اسلامی شهر سمنان، مسعود میرشریفی مدیر حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری سمنان برگزار کرد.
** کنترل ترافیک با نصب دوربین های هوشمند
رییس پلیس راهور استان سمنان در این میزگرد به تشریح تصادفات سال 96 پرداخت و گفت: در سال گذشته افزایش 144 درصدی کشته شدگان و هشت درصدی مجروحان حوادث رانندگی درون شهری را در استان شاهد بودیم که 2 قشر آسیب پذیر در عابر پیاده و موتورسوار در آن نمود بیشتری دارد.
سرهنگ موسی بزرگی با بیان این که تصادفات بخش درون شهری 31 درصد حوادث رانندگی سال 96 استان را به خود اختصاص داده است، افزود: 19 نفر عابر پیاده و موتور سوار تلفات در بخش درون شهری سال گذشته بود و 49 و 44 درصد از این تصادفات مختص به عابرین پیاده و راکبین موتور سوار شهر سمنان بود.
وی به روند افزایشی به برخورد با تخلفات حادثه ساز سال 96 اشاره و بیان کرد: برخورد با این تخلفات افزایش پنج درصدی داشته و در خصوص توقیف خودرو و موتورسیکلت ها به ترتیب 128 و 2 درصد افزایش برخورد داشته ایم.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف پلیس راهور کاهش تلفات رانندگی است که در این راستا با اهتمام ویژه و اقدامات مطلوب توانست از ابتدای سال جاری تصادفات درون شهری را در استان کاهش دهد.
وی اولویت شورای ترافیک را افزایش ایمنی راه ها و معابر دانست و خاطرنشان کرد: دربخش ترافیکی مباحثات تصادفات شهری سمنان مورد کارشناسی و مستندسازی به منظور رفع هر چه بهتر نواقص انجام شد و ایمن سازی معابر پیاده رو از جمله اولویت های این شوراست.
به گفته وی برخی از معابر شهر سمنان ظرفیت عبور و مرور وسایل نقیله از جمله موتور سیکلت که نقش عمده ای در تصادفات درون شهری داشته با همکاری شهرداری با استقرارموانع چند ردیفه متعدد' U'شکل، امکان حرکت وسیله نقلیه در پیاده روها در مبادی تقاطع ها و کوچه ها بمنظور کاهش سوانح درون شهری و تلفات انسانی مسدود شد.
سرهنگ بزرگی به راهکار و اقدامات برای مهار و کاهش تلفات ناشی از سوانح رانندگی عابرین پیاده در استان و حوزه درون شهری اشاره و اضافه کرد : جابه جایی هدفمند و اصولی پل های هوشمند برای عبور و مرور عابرین به معابر اصلی دارای سرعت و حادثه ساز بر اساس آمار وقوع حوادث رانندگی، نرده گذاری در هر 2طرف خیابان و بلوارها برای ترغیب مردم به استفاده از پل های عابر، خط کشی ها در اطراف گذرگاه های عابر پیاده از جمله اقدامات موثر برای کاهش تصادفات شهری است.
وی ادامه داد: ترغیب و اجبار به استفاده از پل های عابر هدفی است برای حفظ جان افراد جامعه که این هدف هنوز محقق نشده و تقریبا پل های هوایی عابرین پیاده بلا استفاده و در نتیجه جان و مال مردم از دست می رود.
رییس پلیس راهور استان سمنان فرهنگ سازی را موثرترین اقدام برای کاهش سوانح در برشمرد و اضافه کرد: با وجود دارا بودن غنی ترین تمدن متاسفانه در حوزه فرهنگ ترافیکی جایگاه مطلوبی نداریم، با وجود پل های مکانیزه و نرده گذاری ها شاهد عبور برخی از افراد از این نرده ها به هر طریقی هستیم که این نشان از ضعف فرهنگی در حوزه ترافیک شهری دارد.
وی به لزوم هم افزایی و هماهنگی مسوولان دستگاه های دخیل در زمینه فرهنگ سازی و اطلاع رسانی تاکیدکرد و گفت: استفاده از کمربند ایمنی تبدیل به فرهنگی در جامعه شد چرا که دستگاه های مرتبط به رسالت خود در این مهم عمل کردند بنابراین افزایش فرهنگ ترافیکی باید دغدغه ای برای متولیان باشد تا خروجی مناسبی را شاهد باشیم.
به گفته وی زیرساخت های فرهنگ ترافیکی باید در نظام آموزشی باتوجه به این که در رشد و توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه در سایه این نهاد میسر است، شکل بگیرد و آموزش های پایه ای در راستای تحقق ارتقا فرهنگ ترافیکی و کاهش روزافزون تصادفات موثر است.
وی تصادفات را محصول تخلف دانست و گفت: در اکثر تصادفات موتورسیکلت سواران که قشر جوان جامعه را شامل می شود به خاطر انجام حرکات نمایشی برای تخلیه هیجانات جوانی است.
سرهنگ بزرگی افزود: بهای ارزان و فروش اقساطی موتورسیکلت دسترسی خریدارن به این وسیله پرمخاطره را در جامعه آسان کرده و با توجه به عدم آگاهی و انضباط عمومی راکبین موتور سوار، این قشر باعث تخلفات حادثه ساز می شود.
وی به ایجاد مکان هایی مطمئن با رعایت قوانین ایمنی برای جوانان با هدف تخلیه هیجانات جوانی اشاره و بیان کرد: با هماهنگی اداره کل ورزش و جوانان پیست موتور سیکلت سواران احداث و به بهره برداری رسید و در دسترس عموم به خصوص جوانان سمنان قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در شاهرود، دامغان، سرخه و آرادان پیست های موتور سواری افتتاح شد که در بحث مهار هیجانات جوانان موثر بوده است.
وی افزود: از دیگر اقدامات فرهنگی پلیس راهور استان آموزش ها در دستگاه های مختلف در خصوص فرهنگ استفاده از موتور، رعایت قوانین و داشتن کلاه ایمنی برای موتورسواران دستگاه های دولتی بوده که در این راستا به 512 نفر در 2 ماه گذشته آموزش ارایه شده، همچنین در مناسبت های مختلف کلاه ایمنی به جوانان موتور سوار اهدا شد.
بزرگی با اشاره به موفقیت کشورهای پیشرفته با مددگرفتن از استفاده فناوری نوین در اصلاح بسیاری از رفتارهای ترافیکی شهروندان، گفت: با نصب دوربین های کنترل و نظارت هوشمند ترافیک، با اعمال قانون تخلفات را در حوزه ترافیکی کاهش داده و با گذر زمان رعایت الزامات ترافیکی به فرهنگ تبدیل می شود.
وی نصب دوربین های هوشمند در ساماندهی و کنترل ترافیک موثر دانست و بیان داشت : زیرساخت های لازم برای استفاده از دوربین های هوشمند در حوزه ترافیک استان آماده است اما بهره برداری از این دوربین ها در استان و شهر سمنان محقق نشده است.
وی به رویکرد پلیس راهور در تغییر فرهنگ ترافیکی با استفاده از تجهیزات نوین برای دستیابی در کاهش سوانح شهری و جاده ای اشاره کرد و افزود: 2 دوربین در شهر سمنان نصب شده اما به علت عدم امکانات و تجهیزات لازم به بهره برداری نرسیده و امید است با اتخاذ تدابیر از سوی مسوولان ذیربط امکان استفاده از تجهیزات نوین و بروز در راستای کاهش تلفات جانی و مالی در استان صورت گیرد.
رییس پلیش راهور استان سمنان با بیان این که استفاده از دوربین های هوشمند در شهرعکس های مربوط به تخلفات خودرو ثبت می شود، تاکید کرد: ثبت تخلفات با دوربین هوشمند معابر عمومی اثرات مثبتی نظیر عدم اعتراض راننده است چرا که عکس های تخلفات خاطیان ثبت شده و دیگر از تسلیم برگه جریمه خبری نیست و از طریق پیامک جریمه به راننده اعلام می شود.

** ضرورت تدوین طرح جامع ترافیک شهر سمنان
عضو شورای اسلامی شهر سمنان در میزگرد ایرنا با بیان این که افزایش یا کاهش تردد عابر پیاده و وسایل نقلیه بر پویایی شهرها اثرگذار بوده، گفت: حجم سنگین عبور و مرور ضمن ایجاد ترافیک و آلودگی از لحاظ روحی وروانی برای ساکنان آن و همچنین بروز تصادفات و از سویی نبود عبور و مرور بی روحی و مردگی را برای شهر به ارمغان دارد.
محمد زحمتکش طراحی شهر را یکی از معضلات حوزه شهرسازی در بروز ترافیک خواند و افزود: تمرکز جمعیت در بخشی از شهر بدون تجهیز امکانات لازم نظیر مراکز آموزشی، فرهنگی و درمان و بهداشتی باعث سر ریز جمعیت و هجمه تردد به نقاط دیگر برای دستیابی به امکانات می شود و عامل اصلی بروز معضل ترافیک درون شهری است.
وی بیان کرد: طراحی شهری و ارتباطات شبکه ای شهر سمنان شرایط نسبتا مناسبی باتوجه به جمعیت کنونی دارد اما باید با طراحی اصولی، توسعه زیرساخت های شهر با رشد جمعیت شهری متوازن بوده تا عوارضی نظیر ترافیک شهری را برای شهروندان به دنبال نداشته باشد.
وی تحقق این مهم را منوط به برنامه ریزی کوتاه، میان و بلند مدت دانست و خاطرنشان کرد: طراحی شهری درست با هدف کاهش ترافیک برنامه های خاص خود را می طلبد و شورای ترافیک شهر سمنان در این زمینه تعاملات مناسبی داشته اما معضلات ترافیک درون شهری را به صورت راه حل های کوتاه مدت مورد بررسی و حل می کند.
زحمتکش طرح جامع ترافیک را حلقه مفقوده بحث ترافیکی درون شهری اعلام و اضافه کرد: تدوین طرح جامع ترافیک باهدف حل معضلات ترافیکی در شهر سمنان در حال تهیه و تا پایان سال جاری کار تهیه آن تمام می شود.
وی اذعان داشت: طرح جامع ترافیک موثرترین نسخه برای رفع معضل ترافیک شهر سمنان است و کمک شایانی در سیاست گذاری های حوزه حمل و نقل با هدف بهبود و سامان بخشی وضعیت تردد شهری است.
وی کمبود معابر از نظر تعداد، وسعت طول و عرض وهندسه آن ها را مشکلات حوزه ترافیک شهری برشمرد و گفت: نبود ظرفیت انتقال جمعیت اغلب تقاطع ها به خصوص تقاطع های غیر میدانی شهر سمنان با توجه به رشد شتابان جمعیت و حجم خودروهای عبوری با گذشت زمان مشکلات در آن ها بیشتر نمایان می شود، از دیگر مشکلات ترافیک شهر سمنان است.
به گفته وی احداث پارکینگ های عمومی در نقاط مختلف شهر به ویژه در مراکز پرتردد و بافت قدیمی و اجرای قوانین سختگیرانه در تامین پارکینگ مسکونی و اختصاصی از راه کارهای موثر در حل و کاهش ترافیک سمنان است.
عضو شورای اسلامی شهر سمنان توجه به حمل و نقل عمومی را از این منظر حایز اهمیت دانست که می تواند بار سنگین ترافیک ناشی از خودروهای شخصی در شهر را کاهش دهد و افزود: افزایش تعداد خودروها بویژه خودروهای تک سرنشین در کنار عدم توسعه معابر شهری به مشکلی جدی در شهر سمنان تبدیل شده بنابراین توجه و افزایش امکانات لازم در این رابطه ضروری است.
وی با بیان کمبود میزان اتوبوس ها به عنوان اصلی ترین وسیله حمل و نقل عمومی برای جمعیت شهری سمنان، اظهارداشت: کمبود میزان و امکانات حمل و نقل عمومی رابطه متقابلی با ترافیک شهری دارد و زمانی که مردم به این نتیجه برسند وسایل نقلیه عمومی شرایطی مناسب از لحاظ قیمت، آسایش و ایمنی را در اختیار دارند کمتر از خودروهای شخصی برای رفت و آمد درون شهری استفاده می کنند.
وی بیان داشت: ایجاد فواصل مناسب برای ایستگاه ها و دسترسی آسان از ناوگان عمومی شهری را از الزامات مدیریت شهری در کاهش ترافیک برشمرد.
زحمتکش به حمایت های مالی برای نوسازی ناوگان عمومی شهری اشاره و ادامه داد: فرسودگی وسایل حمل و نقل عمومی به علت کمبود منابع مالی یکی از معضلات حوزه مدیریت شهری است که با افزایش، نوسازی و کیفیت بخشی این ناوگان از حجم ترافیک و آلودگی هوا کاسته می شود.
وی بابیان این که یکی از ارکان اصلی ترافیک انسان ها هستند، تاکیدکرد: بخشی از معضل ترافیک مربوط به مدیریت شهری و بخشی دیگر آن با فرهنگ و رعایت نظم از جانب شهروندان مرتبط است.
وی به گستره پیروی از فرهنگ ترافیک اشاره کرد و اظهارداشت: فرهنگ ترافیک باید در جامعه همه گیر شود و تمامی شهروندان اعم از سواره و پیاده از آن پیروی کنند، بدیهی است با آموزش و اقدامات مستمر می توان به این امر در جامعه دست یافت.
عضو شورای اسلامی شهر سمنان یادآور شد: ارایه آموزش های فرهنگی در کنار اجرای سخت گیرانه قوانین در رفع معضل ترافیک، کاهش تصادفات و افزایش ضریب ایمنی در عبور و مرور شهروندان و راکبین موثر است.

** فرهنگ سازی کنترل ترافیک ضروری است
رییس پلیس راهور شهرستان سمنان در میزگرد ایرنا گفت: مهندسی ترافیک و معابر اولین چالش در بخش ترافیک شهری است که پلیس راهور شهرستان در تصادف ها با آن مواجهه است.
سرهنگ محمد عباسی افزود: فرهنگ جامعه چالش دیگر در بخش کنترل ترافیک است و اقداماتی در بخش فرهنگی در دست انجام است که در سالیان آینده جواب می دهد و تا آن زمان بهای سنگینی را خواهیم داد.
وی اظهارداشت: به روز نبودن زیرساخت های ترافیکی به دلیل سنتی بودن بافت شهر سمنان به طوری که در منازل در مسیر حرکت خودروها باز می شود و فقط با اجرای طرح نوسازی بافت های قدیمی ترافیک ساماندهی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در شهرک های جدید به دلیل رعایت این امرتصادفات تقاطعی و شاخ به شاخ کمتر است و برخی از آیین ها که در شهر سمنان برگزار می شود که زیرساخت های لازم برای اجرای آن را ندارد و منجر به ترافیک می شود.
عباسی افزود: تامین و تخصیص اعتبارات بر اساس جمعیت است در صورتی که جمعیت مسافری و متغیر شهری، با عبور و مرور مسافران و زائرین مشهد الرضا مشکلات عدیده ای در بخش ترافیک سمنان ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: با مهندسی ترافیک در ورودی و خروجی شهر ها مسافر به سمت داخل شهر آمده و نیازی به کنترل ترافیکی نیست و در بخش ترافیک هوشمندسازی مهم است و بسیاری از اقدامات اجرایی باید به صورت الکترونیک انجام شود.
رییس پلیس راهور شهرستان سمنان گفت: در بخش خروجی به سمت مشهد و ورودی شهر سمنان از سمت پل مومن آباد از لحاظ فنی مشکلاتی وجود دارد که پلیس راهور شهرستان و شهرداری را مجبور به استفاده از منابع انسانی می کند.
وی در خصوص فرهنگ سازی در زمینه ترافیک گفت: کاسه صبر مسافران کم شده است بخصوص در بافت های قدیمی و در تقاطع هایی که با ترافیک شهری بیشتری مواجهه است با کوچکترین توقف به عمد و غیر عمد با بوق زدن نمایان می شود و باید با فرهنگ سازی آستانه صبر و تحمل مسافران در بخش ترافیک شهری افزایش دهیم.
وی افزود: با توقف ترافیکی برای چند دقیقه مشکلی بوجود نخواهد آمد و خیلی از مشکلات و گرفتاری های اجتماعی دیده نمی شود.
عباسی در خصوص استفاده مردم از موتور سیکلت ادامه داد: در صورت توقیف موتورسیکلت هزینه پارکینگ، قضایی،
جریمه های پیشین با قیمت وسیله نقلیه برابر بوده و راکب میلی به خروج موتور از پارکینگ های نداردو در نتیجه در پارکینگ ها انباشت موتورسیکلت ها می شود.
سرهنگ عباسی اضافه کرد: سرعت بالا بیشترین عامل ایجاد تصادفات و به حداقل رساندن تصادفات برخلاف تحمیل هزینه بالا بر اقتصاد از مزایای نصب سرعت گیرهاست.
وی تصریح کرد: برخلاف ترافیک بالا در برخی بلوارهای سمنان تصادف شدید در آن ها رخ نمی دهد اما بلوارهای شهید نوروزی، حکیم الهی و جهادیه بیشترین تصادفات منجر به فوت را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: هزینه ها باید صرف پیشگیری و فرهنگ سازی شود و پلیس باید در بخش فرهنگ سازی ورود پیدا کند.
رییس پلیس راهور شهرستان سمنان ادامه داد: فرهنگ سازی با همکاری سازمان ها انجام می شود به گونه ای که باید همانگونه که در قوانین اداری با متخلفان برخورد می کنند در اجرای فرهنگ ترافیکی با متخلفان برخورد کنند.
وی اضافه کرد: رسانه های عمومی هم در پخش انواع ناهنجاری های ترافیکی و رانندگی مثل استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی، سرعت و سبقت غیر مجاز نقش به سزایی دارند و برای نسل آینده الگوسازی خواهند کرد که این ناهنجاری ها را تکرار نکنند.
وی با اشاره به این که اکنون آموزش آیین نامه در طول یک دوره یک ماهه انجام می شود و با برنامه ریزی و آموزش های جامعه در طول سالیان متمادی نهادینه می شود گفت: می توان با گنجاندن قوانین راهنمایی و رانندگی در قالب واحد های درسی از دوران تحصیل شروع به آموزش فرهنگ ترافیکی کرده و همزمان با ارایه مدرک تحصیلی، گواهی نامه قوانین راهنمایی و رانندگی نیز اعطا کرد و دریافت گواهی نامه را منوط به گذراندن واحد ها در دوره های مختلف تحصیلی کرد.
سرهنگ عباسی گفت: در فرهنگ سازی مشکلی که وجود دارد، اطلاع رسانی است و اگر تغییرات اخیر در عبور و مرور خیابان های شهر سمنان اطلاع رسانی می شد مشکلی به این مسایل زودتر مورد پذیرش مردم قرار مب گرفت.
رییس پلیس راهور شهرستان سمنان تصریح کرد: زیرساخت های ترافیکی شهر سمنان جوابگو بار ترافیکی نیست و تغییرات اخیر جامع است و بخشی از آن در حال اجراست و تا تاثیرات در سایر قسمت ها را ببینیم و مشکلات کمتر می شود.

** کمبود اعتبارات شهرداری در ساماندهی ترافیک سمنان
مدیر حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری سمنان در این میزگرد به افزایش روزافزون جمعیت و تردد وسایل نقلیه در شهر اشاره و افزود: توسعه پرشتاب و نامتوازن شهر طی سال های اخیر که با افزایش خودروها و رشد سفرهای درون شهری همراه بوده، مهندسی ترافیک به یکی از ضرورت های مدیریت شهری تبدیل شده است.
مسعود میرشریفی بیان کرد: حجم ترافیک ایجاد شده در برخی از نقاط شهر که گاها با تنش های اجتماعی همراهست با ساماندهی سیستم حمل و نقل شهری کاهش می یابد.
وی به کمبود اعتبارات شهرداری اشاره و تصریح کرد: به منظور نوسازی نوسازی ناوگان عمومی شهر سمنان حدود 170 میلیارد ریال اعتبار نیاز است که این امر باتوجه به کمبود اعتبارات شهرداری میسر نمی باشد.
به گفته وی در سنوات گذشته در بحث حمل و نقل عمومی با تخصیص یارانه های دولتی اتوبوس های مورد نیاز به شرکت واحد واگذار که در حال حاضر یارانه ها کاهش یافته و نوسازی ناوگان عمومی شهرسمنان با مشکلات مالی روبرو است.
میرشریفی خاطرنشان کرد: در برخی از معابر شهر بخاطر بافت قدیمی استفاده از اتوبوس امکان پذیر نمی باشد و برای ساماندهی و سرویس دهی به این مناطق باید مینی اتوبوس یا ون تهیه شود.
وی کمبود پارکینگ را از عوامل بروز ترافیک عنوان و اضافه کرد: نبود پارکینگ در برخی از مسیرهای شهر موجب می شود تا رانندگان از کناره های خیابان برای پارک خودرو استفاده کنند که این مسیله در بروز ترافیک اثر گذار بوده، ایجاد پارکینگ های عمومی در سطح شهر و وضع قوانین برای ساخت پارکینگ های اختصاصی برای مجتمع های تجاری و مسکونی از این امر جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: ساخت توفقگاه ها عمومی در مکان های مناسب شهر به نوعی ترافیک شهری را کاهش می دهد و با مکان یابی مناسب، پارک های حاشیه ای در کنار خیابان ها کاهش و به طور غیر مستقیم به عریض شدن خیابان ها و روانی ترافیک می انجامد.
مدیر حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری سمنان با بیان این که نصب دوربین های هوشمند و ایجاد مرکز کنترل ترافیکی یکی دیگر از راهکارهای موثر در ساماندهی ترافیک شهر است، یادآورشد: هوشمند سازی هزینه سنگینی را برای شهرداری دارد و در سال گذشته کمتر از 10 درصد بودجه پیش بینی شده بابت این موضوع اختصاص یافت.
وی با اشاره به اینکه در این زمینه زیر ساخت اولیه، فیبر نوری برای انتقال اطلاعات اجرا و تامین شده، اظهارداشت: هر یک از دوربین های هوشمند ثبت تخلف ترافیکی حدود یک میلیارد و 800 میلیون ریال بودجه نیاز دارد، تهیه و نصب 10 دوربین هوشمند در سطح شهر سمنان بودجه بالایی را می طلبد.
میرشریفی ایمن سازی معابر، افزایش تاکسی های شهری و توزیع مناسب امکانات شهری را از اقدامات برای کنترل و کاهش بروز معضل ترافیک شهر سمنان اعلام و تاکید کرد: تمامی اقدامات برای رفع ترافیک شهر که به نوعی در کاهش تنش های اجتماعی و مسایل اقتصادی تاثیر گذار بوده، نیازمند به اعتبارات است که با توجه به محدودیت اعتبارات شهرداری اجرای طرح ها به تعویق افتد.
وی افزود: نقش رسانه ها با پرداختن به مسایل چالشی به جای مسایل فرهنگی کمرنگ شده، ترافیک شهری با اطلاع رسانی و فرهنگ سازی با همکاری رسانه ها قابل حل است.
مدیر حمل و نقل ترافیک شهری شهرداری سمنان گفت: رفع و کاهش ترافیک شهر سمنان نیازمند هم افزایی دستگاه های مرتبط وهمکاری شهروندان با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی است.
شهر سمنان 185 هزار نفر جمعیت و 2 هزار و 594 هکتار وسعت دارد.
6026/7339/س.خ
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.