معصومه داوودیان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ساماندهی این مجموعه تاریخی با هدف جلوگیری از ورود بازدید کنندگان به آثار و حفظ و حراست بیشتر از آن انجام می شود.
وی اظهارداشت: ایجاد طرح سایت موزه، تاکنون بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و روزهای آینده با بازدید کارشناسان کشوری، مسیر میله گذاری حریم و تخته گذاری هم انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در این مجموعه دوربین های مدار بسته ای جهت حراست بیشتر از مجموعه نصب شده که توسط نگهبان سایت موزه مورد رصد قرار می گیرد.
داوودیان به امکانات این سایت موزه اشاره و اضافه کرد: ایجاد کارگاه های آموزشی برای استفاده علاقمندان به تاریخ ایران، گردشگران و باستان شناسان در این مکان در نظر گرفته شد که در این کارگاه ها، معرفی آثار انجام می شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: ایجاد این سایت موزه از محل اعتبارات ملی بوده که تاکنون سه میلیارد و 200 میلیون ریال هزینه شده و امیدواریم در چند ماه آینده بهره برداری شود.
وی تصریح کرد: تاکنون هفت لایه دوره تاریخی تپه حصار در کاوش‌های انجام گرفته، شناسایی شده و این مجموعه در بین 215 تپه تاریخی و باستانی استان، مجموعه ای منحصربه‌فرد است.
تپه‌حصار واقع در حاشیه جنوبی شهر دامغان برای نخستین بار توسط اریخ اشمیت از دانشگاه پنسیلوانیا در سال 1312 مورد کاوش قرار گرفت. بر اثر این کاوش‌ها روشن شد که این محوطه باستانی دارای سه دوره اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ است.
مجموعه تپه حصار دامغان مربوط به هزاره چهارم پیش از میلاد مسیح است که در 24 شهریور سال 1310 به شماره 40 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
تا کنون 124 اثر تاریخی دامغان در فهرست آثار تاریخی به ثبت رسیده است.
در استان سمنان بیش از هزار اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون بیش از 800 اثر تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
9856/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.