احمدعلی بهاور روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: 450 هکتار از عرصه های بیابانی این شهرستان به دلیل افت محسوس آب های زیرزمینی و کاهش پوشش گیاهی در کانون فرسایش بادی قرار دارند.
وی اظهارداشت: سال گذشته بیش از سه هزار کیلو گرم تاغ از عرصه های بیابانی دامغان قاچاق شد و ادامه این روند در طولانی مدت به گسترش پدیده بیابان زایی در این شهرستان می انجامد.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون چهار کانون فرسایش بادی در عرصه های بیابانی دامغان شناسایی شده است که با افزایش پوشش گیاهی در این مناطق می توان برای جلوگیری از گسترش ریزگردها و آلودگی هوا اقدام کرد.
وی ادامه داد: در پنج سال گذشته بیش از 15 هزار کیلوگرم تاغ از عرصه های بیابانی شهرستان به نقاط مختلف کشور برای تهیه زغال قاچاق شد که عامل انسانی از دلایل اصلی نابودی عرصه های طبیعی دامغان است.
بهاور کمبود نیروی انسانی را دیگر از چالش های اساسی بخش حفظ و احیا عرصه های طبیعی برشمرد و گفت: با وجود وسعت بیش از 800 هزار هکتاری عرصه های منطقه تنها سه نیروی انسانی از مناطق بیابانی و مراتع این شهرستان محافظت می کنند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان کمبود اعتبار را از جمله عوامل اجرا نشدن طرح های حفاظتی اعلام و اضافه کرد: در بودجه سال جاری برآورد اعتبار 10 میلیارد ریالی برای این اداره در نظر گرفته شد که تاکنون تنها هفت درصد این مقدار تخصیص یافته است.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.