به گزارش ایرنا، با شکل گیری انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به جایگاه علم و دانشگاه شد و دانشگاه های کشور طی چند دهه رشد چند برابری داشتند و اکنون به رویکرد تازه ای برای کارآیی بیشتر نیازمندند.
دانشگاه نسل اول کشور را دانشگاه های آموزش‌ محور و دانشگاه های نسل دوم را پژوهش‌ محور می دانند و دوره کنونی با رشد جمعیت جوان و مشکل ایجاد اشتغال برای آنان، دانشگاه های کشور را ملزم به حرکت به سمت کارآفرینی می دانند.
بخشی از کارآفرینی دانشگاه ها در مسیر کمک به ایده پردازی برای ایجاد فضای کسب و کار و از سوی دیگر کمک به صنعت برای روزآمدکردن روش های علمی تولید، رفع مشکلات و نوین سازی حرکت صنعت به سمت پیشرفت است.
استان سمنان با بیش از 40 دانشگاه و موسسه آموزش عالی و بیش از 110 هزار دانشجو دارای بالاترین نسبت دانشجو به جمعیت به میزان یک به 9 است و با وجود جمعیت 22 درصدی جوانان در کل استان، نیازمند رویکرد مناسب دانشگاه ها به سمت کارآفرینی و حرکت مفیدتر برای جامعه است.
سرپرست دانشگاه سمنان روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از ایرنا سمنان و نشست خبری با خبرنگاران این رسانه ملی، بر ارتباط نزدیک تر دانشگاه و صنعت در این استان تاکید کرد و گفت: حرکت دانشگاه ها به سمت کارآفرینی نیاز اصلی برای حرکت مفید دانشگاه هاست.
مسعود نصیری زرندی افزود: بخشی از فاصله صنعت و دانشگاه نتیجه بی‌توجهی دانشگاهیان به نیازهای بخش صنعت است، گاهی استادان دانشگاه نمی توانند با راهنمایی پایان نامه ها و ارایه کتابچه به حل مشکلات صنعت کمک کنند و صنعتگران از دانشگاهیان انتظار حل مشکلاتشان را دارند.
وی خاطرنشان کرد: آیین نامه های ارتقای جایگاه علمی استادان در وزارت علوم و تحقیقات باید به گونه ای شود که استادان به جای ارایه مقاله به سمت رفع مشکلات صنعت گرایش یابند.
وی با اشاره به این که شکل ارتقای استادان دانشگاهی در شرایط کنونی به صورت ارایه مقاله است و دانشگاه و صنعت جداگانه هر کدام به مسایل خود مشغول هستند، افزود: این آیین نامه های بالادستی از سوی وزارتخانه در حال اصلاح و بازنگری است.
وی با تاکید بر این که دانشگاه بدون حرکت به سمت رفع مشکلات جامعه محکوم به شکست است و خروجی مطلوب ندارد، تاکید کرد: در کشور رویکرد بخش های مختلف به سمت اعتماد به جوانان پژوهشگر دانشگاهی است که پاسخگوی نیازهای جامعه است.
سرپرست دانشگاه سمنان تصریح کرد: اصل ماموریت‌گرا کردن دانشگاه برای ارایه ایده به منظور کارآفرینی جوانان بهترین شکل دانشگاه ها در شرایط کنونی کشور است.
نصیری یادآور شد: دانشگاهِ بدون ماموریت نمی تواند به کار جامعه بیاید و مشکلی از مردم حل کند، اعتماد مردم به جامعه و ارتباط دانشگاه با صنعت در صورتی تقویت می شود که استادان دانشگاه مشکلی از مردم و صنعت حل کنند.
وی ادامه داد: دوران آموزش مربوط به نسل اول دانشگاه ها بود، ولی اکنون دانشگاه ها با عبور از مرحله پژوهش، به مرحله ای رسیده اند که باید به وسیله تحقیقات به حل مشکلات کشور بپردازند.
وی با اشاره به پدیده ای مانند فرونشست زمین و ضرورت بهینه سازی مصرف آب به عنوان پدیده های نیازمند مطالعه، گفت: دانشگاه جایگاه اصلی بررسی علمی و پژوهشی این مسایل است، دانشگاه ها اکنون باید پاسخگوی پژوهش های تقاضامحور باشند که جامعه مطالبه‌گر اصلی آن است.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) دانشگاه را مبدا توسعه می دانست و در دنیای امروز هم هیچ کشور پیشرفته را بدون توسعه یافتگی بر مبنای دانشگاه نمی توان سراغ گرفت ،بیان کرد: دانشگاه قدرتمند، پژوهش‌محور، فناور و کارآفرین اساس حرکت کشورها به سمت توسعه است.
وی با بیان این که دانشگاه باید به بطن جامعه و در بین مردم بازگردد، بیان داشت: اعتماد جامعه و مردم به دانشگاه در گرو مفیدبودن دانشگاه برای آنان است.
نصیری، کارآفرین بودن دانشگاه را خط مشی جدید دانشگاه سمنان دانست و گفت: کارآفرین بودن دانشگاه نیازمند درآمدزایی مناسب است، اگر دانشگاه دارای درآمد باشد، می تواند برای پژوهش نیز هزینه کند تا به کارآفرینی ختم شود.
سرپرست دانشگاه سمنان با بیان این که پژوهش گام به گام نتیجه می دهد و باید به سمت دانشگاه پژوهش‌محور حرکت کنیم، تاکید کرد: اعتماد به جوانان دانشمند برای حل مشکلات کشور از راه پژوهش می تواند راهگشای بسیاری از مسایل کشور و جامعه باشد.
دانشگاه سمنان بیش از 12 هزار دانشجو دارد که پنج هزار دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، هفت هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و بقیه در مقطع کاردانی تحصیل می‌کنند.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.