به گزارش ایرنا، عشایر در تحقق راهبرد اقتصاد مقاومتی فعالیت مضاعف دارند اما ارتقای سطح دانش و سواد آنان می تواند زمینه‌ساز افزایش بهره وری و توسعه اقتصادی باشد.
بر اساس آخرین سرشماری 10 ساله عشایر کشور در سال 1387، جمعیت عشایری بیش از یک میلیون و 186 هزار نفر در بیش از 213 هزار خانوار است و به جز یک استان، تمام استان‌های کشور دارای جمعیت عشایری هستند که نشانی از پراکندگی مناسب جمعیت بر اساس تنوع اقلیمی است.
بر اساس آمار سازمان امور عشایری، مقایسه جمعیت استان های کشور طی دوره های 1377 و 1387 نشان می دهد که استان سمنان رتبه اول کشور را در شاخص افزایش سهم جمعیت عشایر نسبت به سایر استان ها داشته است که گویای ظرفیت مطلوب استان در این شاخص است.
عشایر استان سمنان با جمعیت 15 هزارنفری، ظرفیتی هستند که در صورت داشتن دانش لازم می توانند با افزایش تولید و ایجاد بهره وری مناسب در تولید گوشت قرمز و مواد لبنی، در ارتقای ارزش افزوده و رونق اقتصادی در استان سمنان نقش مهمی ایفا کنند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ارتقای سطح سواد و دانش عشایر می تواند بیشترین تاثیر را در افزایش بهره وری در امور عشایر داشته و درآمد اقتصادی آنان را در بخش های مختلف رونق بخشد.
حمیدرضا حسینی با اشاره به رویکرد جدی این اداره کل در زمینه افزایش دانش و ارتقای سطح سواد عشایر در سال 96، خاطرنشان کرد: این اداره کل سه تفاهم نامه با ادارات کل آموزش و پرورش، آموزش فنی و حرفه ای و بهزیستی استان سمنان منعقد کرد.
وی اضافه کرد : ارتقای دانش بومی و مفید برای عشایر هدف اصلی این تفاهم نامه ها به منظور افزایش دانسته ها به منظور رونق‌بخشی به روند کاری عشایر بوده است.
وی تصریح کرد : در قالب این تفاهم نامه ها عشایر استان به میزان چهار هزار و 954 نفرساعت آموزش های مرتبط با امور عشایر را فراگرفتند و این روند آموزش ها در سال 97 با جدیت پیگیری می شود.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان با اشاره به این که سودآوری و اقتصادی کردن روند کاری عشایر اصلی ترین هدفگذاری از ارایه آموزش ها به آنان در قالب این تفاهم نامه هاست، بیان کرد: در این دوره سعی می شود در حوزه های علوم نوین تغذیه، باروری و پرورش دام از طریق آموزش ها بر دانش بومی و تخصصی عشایر اضافه و مطالب مفیدی ارایه شود.
حسینی با اشاره به ارایه تسهیلات مناسب به عشایر با برنامه ریزی دولت تدبیر و امید، یادآور شد: این تسهیلات به ویژه برای تعاونی های عشایری بسیار قابل توجه است و تا سقف 20 میلیارد ریال برای شرکت تعاونی ها و برای هر فرد تا 200 میلیون ریال قابل پرداخت است.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان این که هر چادر عشایر را باید به عنوان یک واحد تولیدی دانست و مورد حمایت قرار داد، گفت: عشایر بدون وابستگی بیرونی و فقط بر مبنای ظرفیت طبیعت در حال تولید هستند و نقش مهمی در امنیت غذایی و رونق اقتصادی جامعه دارد.
عشایر استان سمنان در سه هزار و 181 خانوار با داشتن یک میلیون و 70 هزار راس دام سبک شامل 65 درصد از کل دام‌های سبک استان سمنان را شامل می شون و سالانه 9 هزار و 330 تن گوشت قرمز به ارزش سه هزار و 600 میلیارد ریال و 6 هزار و 400 تن لبنیات به ارزش 330 میلیارد ریال تولید می‌کنند.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.