حمیدرضا حسینی در گفت و گو با ایرنا افزود : کوچ بهاره عشایر استان سمنان به دلیل بارش های مناسب مناطق قشلاقی از اواخر فروردین آغاز شد در حالی که سال گذشته این جا به‌جایی در اواسط اردیبهشت به مناطق ییلاقی بود.
وی با اشاره به این که عشایر از نیمه دوم فروردین تا اواسط خرداد اجازه ورود به مناطق ییلاقی را دارند، اظهارداشت: عشایر مهدیشهر، شاهرود، بیارجمند، میامی، گرمسار و آرادان در این کوچ حضور دارند.
وی با اشاره به مایه کوبی دام های سبک عشایر با همکاری اداره کل دامپزشکی استان از اسفند 96 علیه بیماری های واگیردار، خاطرنشان کرد: به دلیل کوچ دام سبک و تلاقی دام ها، مایه کوبی علیه بیماری و ایمنی دام همچنان ادامه دارد.
حسینی تصریح کرد : آبرسانی در طول مسیر عشایر با مخازن و منابع آبی سیار به طور رایگان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل امورعشایری سمنان با اشاره به این که حدود 500 هزار راس دام سبک ایل سنگسر در کوچ بهاره به مناطق ییلاقی هدایت می شود، ادامه داد: تعدادی از کوچ های عشایر استان داخل استان و تعدادی بیرون استان است که به مناطق ییلاقی مازنداران، تهران، گلستان به عنوان مهمان کوچ می کنند.
حسینی بیان داشت : عشایر شهرستان شاهرود از جنوب شاهرود به شمال این شهرستان، بخش کوچکی از عشایر مهدیشهر به بخش البرز و حوزه طالقان و گرمسار به حوزه البرز کوچ می کنند.
تعداد خانوار عشایری در استان سمنان سه هزار و 181 خانوار و دام عشایری یک میلیون و 70 هزار راس دام سبک است.
به گزارش ایرنا، ٣٥ میلیون هکتار مناطق ییلاقی و قشلاقی در اختیار عشایر قرار دارد و ٣٥ درصد صنایع دستی کشور توسط آنان تولید می شود که در کشور سالانه ٤٠٠ هزار تن گوشت و شیر تولید و 9 میلیون و 500 هزار راس دام از سوی آنان عرضه می کند.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.