به گزارش ایرنا، با تمرکز بر شعار 'استان سمنان از معبر به مقصد' بنا به اعلام اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، در طرح خدمات سفر نوروز 97 بیش از سه میلیون مسافر از استان عبور و حدود 400 هزار نفر از این تعداد در استان اقامت کردند که افزایش 24 درصدی را نشان می دهد و تعداد بازدیدکنندگان از جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی استان به بیش از یک میلیون و 300 هزار گردشگر رسید.
از سوی دیگر، افزایش ضریب اشغال اقامتگاه های رسمی مانند هتل، هتل‌آپارتمان و میهمانپذیرهای سمنان در تعطیلات نوروزی امسال افزایش هفت درصدی داشت، در حالی که اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های بوم‌گردی استان در همین مدت 109 درصد افزایش داشت و اقامت در اقامتگاه‌های موقت شامل کمپ، کانکس و چادر مسافرتی 147 درصد نسبت به نوروز پارسال افزایش یافت.
یکی از مناطق استان سمنان که رشد قابل توجه ایجاد و اقامت گردشگران در اقامتگاه‌های بوم‌گردی داشته است، شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان بود که باعث رونق اقتصادی مناطق روستاها، مهاجرت معکوس، ایجاد اشتغال برای روستاییان و معرفی بیشتر فرهنگی بومی این مناطق شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهرود روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : بسیاری از روستاهای این شهرستان دارای خانه های بزرگی است که تا چندسال گذشته چند خانواده در آن زندگی می کردند ولی به علت مسایل اقتصادی و مهاجرت به شهرها، در برخی موارد این خانه ها خالی از سکنه و رو به تخریب بودند.
حمیدرضا حسنی با اشاره به سیاست توسعه گردشگری بومی بر مبنای اقامتگاه‌های بوم‌گردی، تصریح کرد : وجود زمینه های فرهنگ بومی، طبیعت متنوع و حال و هوای متفاوت مناطق روستایی نسبت به شهرها، رغبت گردشگران را به اقامت در این اقامتگاه‌ها افزایش داده است.
وی با اشاره به وجود 20 اقامتگاه‌های بوم‌گردی فعال و دارای مجوز در شهرستان شاهرود، اضافه کرد: با رونق این اقامتگاه ها و تمایل روستاییان برای تبدیل خانه‌هایشان به این نوع اقامتگاه‌های بوم‌گردی، تعداد این واحدها در این شهرستان تا پایان سال به 30 اقامتگاه‌های می رسد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهرود با تاکید بر این که اقامتگاه‌های بوم‌گردی باعث رونق اقتصادی روستاها و مهاجرت معکوس در این شهرستان شده است، گفت: به ویژه در روستاهایی مانند رضاآباد بالا، کلاته، خیج و طرود شهرستان شاهرود اقامتگاه‌های بوم‌گردی باعث رونق اقتصادی مردم شده است، تا جایی که روستای قلعه‌بالا به طور مستمر میزبان گردشگران خارجی است.
حسنی با اشاره به نبود هتل در روستاها و فقدان تمایل سرمایه‌گذاران برای ایجاد مکان هایی با هزینه های بالا در مناطق روستایی، خاطرنشان کرد: برای ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی روستایی اکنون تسهیلاتی با سود 6 درصد و در مناطق شهرهای کم‌جمعیت با سود 10 درصد به متقاضیان دارای شرایط اعطا می شود.
وی ادامه داد : روستاییان در این زمینه با ایجاد تعاونی و با سرمایه‌ای اندک به همراه فراگیری آموزش‌های لازم برای میزبانی از گردشگران، می توانند زمینه اقامت و رونق اقتصادی مناطق سکونت خود را رقم بزنند.
حسنی با بیان این که با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی، روستاییان می توانند در کنار کار کشاورزی یا دامداری به میزبانی از گردشگران نیز بپردازند ،گفت: امکان فروش صنایع دستی و تولیدات روستاییان دیگر فرصت شغلی برای روستاهایی است که اقامتگاه‌های بوم‌گردی ایجاد می کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شاهرود به یکی از اقامتگاه‌های بوم‌گردی در چشمه‌مراد روستای کلاته‌خیج اشاره و اضافه کرد: تعدادی از زنان روستایی با ایجاد شرکت تعاونی، در خانه‌ای که به آغل گوسفندان تبدیل شده بود اقامتگاه بو‌گردی ایجاد کردند برای آنان اشتغالزایی و برای روستا رونق اقتصادی به همراه داشته است.
در استان سمنان تاکنون 40 روستای هدف گردشگری شناسایی شده و 34 اقامتگاه بوم گردی، هفت خانه مسافر، یک متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگری در منطقه روستایی سمنان احداث شده است.
در نوروز 97 تعداد 160 هزار گردشگر در شهرستان شاهرود در استان سمنان اقامت، 170 هزار نفر از جاذبه های طبیعی و 105 هزار نفر از جاذبه های تاریخی این شهرستان بازدید کردند.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.