به گزارش ایرنا، براساس اعلام هواشناسی کشور متوسط بارندگی ایران در بازه زمانی ابتدای سال زراعی جاری از ابتدای مهر96 تا هجدهم فروردین 97 نسبت به بلندمدت 48.2 درصد و نسبت به سال گذشته 47.1 درصد کاهش داشته است و استان های کرمان و سیستان و بلوچستان شدیدترین شرایط خشکسالی را دارند.
متوسط بارندگی استان سمنان در بلند مدت 120 میلی متر عنوان می شود که در سال زراعی گذشته به 107.9 میلی متر کاهش یافته است.
استان سمنان در میانه جدول در بازه زمانی اول مهر96 تا 18 فروردین 97 با ثبت بارندگی به میزان 40.6 میلی متر، با کاهش بارندگی به میزان 49.6 درصد نسبت به بلندمدت و 44.6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه است.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : از ابتدای سال زراعی 96-97 تا 18 فروردین 97 میزان ثبت بارش 40.6 میلی متر بود، در حالی که این عدد در مدت مشابه سال زراعی گذشته 73.3 و در بلندمدت 80.6 میلی متر بوده است که نشان از کاهش حدود 50 درصدی نسبت به بلندمدت و 45 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
غلامرضا حسنی غربا خاطرنشان کرد : این آمار شرایط استان سمنان را در بین استان های کشور در این بازه زمانی در رتبه پانزدهم قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه در هفته های آینده انتظار بارندگی های خوبی داریم، گفت: این بارندگی ها میزان خشکسالی در استان را به میزان ناچیزی کاهش می دهد ولی همچنان استان در شرایط خشکسالی قرار خواهد داشت.
مدیر کل هواشناسی سمنان با اشاره به روند افزایشی دما در این استان، گفت: متوسط دمای هوا در اسفند 96 در ایستگاه سمنان 13.5 درجه سانتی گراد بود در حالی که این عدد در بلند 10.4 درجه سانتی گراد ثبت شده است و نشان از افزایش سه درجه سانتی گرادی دمای اسفند 96 نسبت به بلندمدت دارد.
حسنی غربا ادامه داد: اسفند 96 نسبت به بلندمدت سه درجه سانتی گراد دمای هوا افزایش یافت که عدد قابل توجهی است، افزایش دما منجر به افزایش تبخیر و از سویی در بخش های آشامیدنی و کشاورزی باعث افزایش مصرف می شود.
وی با تاکید بر این که تمام بررسی ها نشان از ادامه خشکسالی در استان سمنان دارد، بیان کرد: با وجود پیش بینی افزایش بارش ها در فروردین 97، به واسطه افزایش دما، نگرانی ها برای تداوم شرایط خشکسالی در استان سمنان ادامه دارد.
حسنی غربا تصریح کرد : وضعیت کم بارشی در تمام منطقه خاورمیانه و منطقه ناشی از عوارض گرمایش جهانی در اثر تغییر اقلیم است، و مناطق خشک و نیمه خشک تمام دنیا با این پدیده مواجه هستند.
وی یادآور شد: استان سمنان در بین استان های کشور در شاخص کاهش بارش نسبت به بلندمدت در میانه های جدول کشوری قرار دارد و 13 استان شرایط شدیدتری در خشکسالی نسبت به سمنان دارند، و از نظر خشکسالی سمنان در بررسی شاخص های مختلف، شرایط متوسطی در بین استان های کشور دارد.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزود: انتظار داریم بر اساس پیش بینی های تصاویر ماهواره ای، هفته آینده هفته پربارشی برای استان سمنان باشد.
وی درباره پیش بینی شرایط تابستان پیش رو، تاکید کرد: تابستان 97 در استان سمنان پیش بینی می شود گرمای هوا شدیدتر از تابستان 96 باشد و انتظار می رود بین نیم تا یک و نیم درجه سانتی گراد متوسط دمای هوا افزایش یابد.
وی با اشاره به این که شاید در نگاه اول یک و نیم درجه افزایش دما به چشم نیاید، بیان کرد: افزایش متوسط یک و نیم درجه سانتیگ رادی دمای هوا با توجه به مقیاس متوسط، عدد بزرگی است که افزایش مصرف آب و تبخیر را به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی استان سمنان افزود: مردم استان برای مواجه نشدن با مشکل کم آبی در فصل تابستان، از امروز باید صرفه جویی در مصرف آب را سرلوحه خود قرار دهند و نهایت بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
متوسط بارندگی استان سمنان در بلند مدت 120 میلی متر عنوان می شود که در سال زراعی گذشته به 107.9 میلی متر کاهش یافته است.
6103/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.