به گزارش ایرنا، استان سمنان در بخش های مختلف دارای ظرفیت‌های قابل توجهی است که به خاطر کمبود آب، شکوفا نشده است و به همین دلیل 13 دشت از 26 دشت استان ممنوعه بوده و سهم آب های زیرزمینی از تامین آب در استان بیش از 70 تا 80 درصد است در شرایطی که اگر این میزان 40 درصد باشد بحران محسوب می شود در حالی که سرانه مصرف آب در سمنان نسبت به کشور کمتر است.
به گفته کارشناسان، انتقال آب خزر به سمنان طرحی جامع و کاربردی برای حیات دوباره و رفع قطعی و کمبود آب آشامیدنی این استان است. استان سمنان با 702هزار و 360 نفر جمعیت و 9.7 میلیون هکتار وسعت، مجموعه ای از کویر ،جنگل و کوهستان است و گنجی از ذخایر قابل توجه معدنی، بناهای تاریخی و زمینه گردشگری، خاک حاصلخیز برای پرورش انواع محصولات کشاورزی که به چهار فصل مشهور است که اکنون کمبود آب مانع جدی برای توسعه بخش های مختلف اقتصادی است.
انتقال آب خزر به سمنان در سفر یک روزه دکتر روحانی در فروردین 95 در قالب سفرهای استانی به سمنان تصویب شد.
به گفته مسوولان امر، کسری مخزن آب زیرزمینی در استان سمنان به 143 میلیون متر مکعب در سال می رسد و عامل اصلی بحران آب اضافه برداشت‌های مستمری است که توسط چاه‌های عمیق از آبخوان اصلی دشتها انجام شده است.
در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود که 87 درصد در بخش کشاورزی، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشامیدنی مصرف می شود.
میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان بیش از 700 هزار نفری سمنان 160 لیتر و کمتر از میانگین کشوری است.
همچنین به گفته مسوولان امر، بارش باران در استان در سال 96 در مقایسه با مدت بلند مدت 30 ساله 19.3 دهم درصد کاهش یافت و در سال 96 در سمنان به طور متوسط 75 میلی متر بارش باران ثبت شد که این رقم در مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش یافته است.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر این که، بحران کم‌آبی به‌شدت استان سمنان را تهدید می‌کند، گفت: انتقال آب تنها راه برون‌رفت از این بحران محسوب می‌شود.
ابوالفضل حسن بیگی افزود: کشورهای آمریکا و چین و حتی روسیه انتقال آب را اجرا کردند و خطری اقلیم آن‌ها را تهدید نمی‌کند و بحران کم‌آبی به‌شدت استان سمنان را تهدید می‌کند و ما باید به این رویه پایان دهیم.
وی اظهارداشت: بیش از هشت کیلومتر طرح انتقال آب در چین و 2هزار کیلومتر در آمریکا اجراشده و تأثیری در اقلیم آن کشورها نگذاشته و باید به طرح انتقال آب خزر توجه بیشتری داشت.
وی خاطرنشان کرد : انتقال آب دریای خزر می‌تواند وضعیت اقتصادی سمنان و استان‌های همجوار را متحول کند و باید این طرح برای کاهش آثار مخرب خشکسالی در دستور کار قرارداد.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسوولان محیط ‌زیست معتقدند با انتقال آب از دریای خزر مشکلات زیادی را در بخش محیط‌ زیست ایجاد می‌شود و که امیدواریم این مسایل با حضور کارشناسان امر مورد بررسی قرار گیرد.
حسن بیگی با بیان این که، ناچار به انتقال آب به استان سمنان هستیم، یادآور شد : برخی سنگ‌اندازی‌ها در اجرای طرح انتقال آب به استان صورت می‌گیرد اما باید در نظر داشت که با انتقال آب می‌توان اقتصاد را نیز متحول کرد.
وی با بیان این که دامغان به دلیل بارش کمتر از 50 میلی متر در سال با محدودیت منابع آب زیرزمینی مواجه است، اضافه کرد: اکنون این شهرستان با کسری مخزن نزدیک به 30 میلیون مترمکعب ، در تامین نیازهای آبی در بخش خانگی و صنعت دچار مشکل است.
حسن بیگی ادامه داد : خشکسالی، منابع آب سطحی را در این شهرستان تحت تاثیر قرار داده به گونه ای که ورودی به سد مخزنی شهید شاهچراغی دامغان هم به نسبت به سال های گذشته 20 درصد افت داشته است.
به گزارش ایرنا، میانگین سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 لیتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 لیتر است، در استان سمنان حدود یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب آب در سال تولید می شود.
6026/7339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.