به گزارش ایرنا، خرید واژه ای است که اقتصاد را به تحرک وا می دارد و خانواده با عنوان خاستگاه اصلی مصرف کننده نقش مهمی در پویایی اقتصاد ایفا می کند، به طوری که برای قرارگیری درست حلقه ‌های زنجیره تولید کنار یکدیگر تغییر الگوی مصرف و جایگزینی کالای داخلی به جای مشابه خارجی در سبد خرید خانوار می ‌تواند گامی مهم در اجرای وظایف حلقه مصرف ‌کننده و تکمیل زنجیره تولید باشد.
فرهنگ‌ سازی در خانواده می ‌تواند به فرهنگ ‌سازی در جامعه برای استفاده از کالای تولید داخل بینجامد و آنگاه چرخه اقتصاد به حرکت درآید.
اشتغالزایی یکی از مهم‌ ترین مزیت‌ های حمایت از تولید داخلی به شمار می‌رود، از طرفی دیگر همواره کاهش نرخ بیکاری در اولویت اقدام های دولت‌ ها قرار گرفته و برای رسیدن به این دستاورد، سیاست حمایت از تولید تدوین و اجرا می‌شود.
بدون شک اگر خرید کالای ایرانی در بین مردم نهادینه شود، می‌توان گامی محکم و اساسی در راستای حمایت از تولید داخلی و اقتصاد کشور برداشت که البته ارتقای کیفیت کالای ایرانی در رقابت با همتای خارجی و عرضه با قیمت متناسب بسیار مهم است.
در استان 700 هزار نفری سمنان حدود یک هزار و 800 واحد صنعتی فعالیت دارد که می توان با نهادینه کردن فرهنگ حمایت و خرید کالای ایرانی گامی اساسی در سال 97 در بخش صنعت استان برداشت.
در این ارتباط ، سعید ناجی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: به منظور فرهنگ سازی و ترویج خرید کالاهای ایرانی ، تمامی دستگاه های اجرایی استان موظف به خرید کالای ایرانی هستند.
وی افزود : کیفیت کالاها باید به گونه ای باشد تا مردم استفاده از کالاهای داخلی را بپذیرند.
وی اظهارداشت : بهبود وضعیت اقتصاد و اشتغال کشور در گرو خرید کالای ایرانی توسط مردم است و کاهش نرخ طلاق، امید به زندگی، میزان بهره مندی مردم از رفاه اجتماعی می تواند به رونق کسب و کار در استان وابسته است.
وی تصریح کرد : جمهوری اسلامی از جمله کشورهایی است که در سال های اخیر در رده کشورهای صنعتی و بهره مند از تولید در جهان قرار گرفته است اما با این وجود همچنان کالاهای خارجی با نشانک های مختلف در بازار فروش دیده می شود.
ناجی ادامه داد : آمارهای اقتصادی نشان می دهد محصولات ایرانی به مراتب از کیفیت بالاتری نسبت به برخی محصولات مشابه خارجی برخوردار هستند و اگر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی درستی در این زمینه صورت گیرد می توان شاهد استقبال مردم از خرید کالای ایرانی بود.
معاون استانداری سمنان ،خرید کالاهای ایرانی توسط دستگاه های اجرایی را عنصری مهم در ترویج فرهنگ خرید محصولات داخلی دانست و اضافه کرد: خرید کالای ایرانی به معنای بهبود وضعیت معیشت بخش مهمی از افراد جامعه به صورت مستقیم و غیر مستقیم است.
ناجی بیان داشت : تبلیغ خرید کالای ایرانی نیازمند به فرهنگ سازی است و این موضوع متوجه سایر دستگاه های مرتبط با این عرصه شامل شهرداری ها، آموزش و پرورش و دانشگاه هاست.
وی گفت : باید در کتاب های درسی دانش آموزان و دانشجویان موضوع حمایت از تولیدات داخلی که از الزامات مهم برنامه اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، گنجانده شود و مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان این که، ترویج فرهنگ خرید کالاهای ایرانی منجر به رونق تولید داخلی می شود، ادامه داد: جلوگیری از خروج ارز از کشور، رونق اشتغال، کاهش بیکاری جامعه، افزایش فرصت های شغلی برای جوانان، جلوگیری از تعطیلی کارخانه ها، اصلاح فرهنگ اجتماعی و رفتاری مردم در خرید و غیر آن از جمله نتایج خرید کالای ایرانی است.
ناجی افزود : حمایت از کالا و تولیدات ایرانی یک وظیفه همگانی است و اجرای اقتصاد مقاومتی یعنی توجه به توان داخلی و خرید کالای ایرانی در همین راستا است.
معاون استانداری سمنان خاطرنشان کرد : با فراهم سازی سازوکارهای مناسب زمینه برای رونق تولیدات داخلی در محصولات مختلف فراهم می شود که این موضوع در افزایش اشتغال و کاهش واردات محصولات خارجی موثر است.
در سال اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال بیش از سه هزار و 500 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی استان سمنان پرداخت شد.
از سوی رهبر معظم انقلاب، سال 1397 سال حمایت از کالای ایرانی اعلام شد.
7339/6026
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.