مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در حاشیه اجرای این مانور در گفت و گو با ایرنا با اشاره به این که حدود 470 هزار هکتار از اراضی بیابانی استان در وضعیت بحرانی قرار دارد، افزود : علاوه بر کاشت درختچه تاغ که بهترین روش برای جلوگیری از فرسایش خاک و مبارزه با گرد و غبار است، مبارزه با آفات و بیماری های مناطق بیابانی اهمیت دارد.
علینقی حیدریان گفت : حدود 100 هزار هکتار از 470 هزار هکتار از مناطق بیابانی بحرانی استان در سنوات گذشته کاشت تاغ در آنها انجام شده است.
وی ادامه خشکسالی ها را یکی از عوامل اصلی بیماری های تاغ زارها برشمرد و تصریح کرد : بیماری که اکنون تاغزار های استان را تهدید می کند شپشک سفید نام دارد و روش اجرایی برای مقابله با آن بیولوژیک، شیمیایی و بیومکانیکی است.
وی اظهار داشت : روشی که در این مانور برای مبارزه با این بیماری که برای اولین بار در استان اجرا می شود، روش بیولوژیک است که طی آن درختچه های آلوده از کف بریده شده و با گذشت زمان رشد و نمو دوباره خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد : سرشاخه های آلوده در محل به طور کامل سوزانده می شود تا تخم های این آفت از بین رود و در صورت نتیجه بخش بودن این روش در مناطق دیگر استان انجام شود.
اکنون بیش از 200 هکتار از تاغزارهای مبتلا به این بیماری در استان سمنان شناسایی شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان با اشاره به ناکافی بودن اعتبارات تخصیصی بخش بیابان زایی، گفت : کانون های بحرانی با خشکسالی های متوالی در حال افزایش است اما با توجه به ظرفیت ها و سابقه منابع طبیعی در امر بیابان زایی با مشارکت مردمی و صرف جویی در هزینه ها، می توانیم با تخصیص اعتبار جدید و لازم در جلوگیری از بیابان زایی به موفقیت های بیشتری دست یافت.
رییس امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در خصوص آفت واگیردار شپشک سفید گفت : این حشره بسیار ریز بر روی سرشاخه های جوان تاغ تخم گذاری می کند و در زمان بهار زمانی که نوزاد از تخم بیرون می آید از شیره درختچه تاغ تغذیه می کند.
علی ترابی ادامه داد : با تغذیه این حشره از گیاه باعث خشکی تاغ ها شده که در طولانی مدت منجر به از بین رفت کامل گیاه می شود.
معاون حفاظت امور و اراضی اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در خصوص مانور مبارزه با آفات و بیماری تاغ تصریح کرد : این مانور به منظور صرفه جویی در هزینه ها و وقت برای مبارزه با بیماری شپشک سفید در اراضی بیابانی جنوب غربی سمنان برگزار شد.
وی بیان کرد : با این مانور کارایی نیروهای یگان حفاظت باتوجه به امکاناتی که در اختیار دارند مورد ارزیابی قرار می گیرد.
محمدعلی سفیدیان ادامه داد : حدود 50 نفر از یگان حفاظت شهرستان های استان با تشکیل تیم های حداقل چهار نفره در این مانور شرکت کردند.
استان سمنان یکی از استان های کویری کشور است و از مجموع پنج میلیون و 200 هزار هکتار اراضی کویری آن یک میلیون و 200 هزار هکتار تحت تاثیر فرسایش بادی است که 470 هزار هکتار را مناطق بحرانی تشکیل می دهد.
به گزارش ایرنا از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است.
6026
*خبرنگار: سارا خدادادی **انتشار: جانعلی فتحی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.