علینقی حیدریان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا مقدار اعتبارات مورد نیاز برای جلوگیری از فرسایش بادی و اجرای طرح های بیابانزایی در این استان را 9 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود : مناطق مختلف استان به دلیل شرایط ویژه اقلیمی، بادهای ویرانگر، نبود پوشش گیاهی مناسب از این بلای طبیعی در امان نبوده و فرسایش خاک در برخی مناطق بتدریج بر مناطق بیابانی افزوده و خاک های مستعد و حاصلخیز آن را کاهش می دهد.
وی با بیان این که فرسایش خاک سالانه حجم زیادی از خاک مزارع کشاورزی را از حاصلحیزی خارج می کند، اظهارداشت : حرکت و از دست رفتن این خاک با ارزش ، علاوه بر تاثیر منفی که در کم شدن ظرفیت بهره وری اراضی دارد، مشکلات عدیده ای برای مردم و ساکنان مناطق دیگر پدید می آورد که از آن جمله می توان به بالا رفتن بار رسوبی رودخانه ها و آلودگی آن ها از نظر محیط زیست آبزیان و پرشدن زودتر از موعد مخازن سدهای مخزنی و تخریب اراضی و تغییر شکل ظاهری مناطق و از بین بردن یکپارچگی زمین های کشاورزی اشاره کرد.
حیدریان به شدت فرسایش خاک در این استان هم اشاره و تصریح کرد: در استان سمنان فرسایش خاک به هر 2 شکل آبی و بادی در بسیاری از مناطق با وجود برنامه های پیشگیرانه زیادی که انجام شده است، به خصوص عملیات متنوع آبخیزداری در مناطق مختلف، همچنان ادامه دارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان یادآور شد: استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی باعث ترک خوردگی، نشست خاک و ایجاد گسل در برخی مناطق استان می شود.
وی نشست زمین در مراتع و عرصه های طبیعی این استان را یک معضل جدی برشمرد و گفت: وقوع این پدیده در بخش هایی از استان،آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
حیدریان اضافه کرد : استفاده بی رویه از آب های زیر زمینی باعث پایین رفتن سطح آب های زیر زمینی و در نتیجه ایجاد ترک خوردگی و یا نشست و جابجایی عرصه و ایجاد گسل می شود.
وی با بیان این که فرسایش خاک در این استان به 2 طریق آبی و بادی صورت می گیرد که در مناطق کوهستانی و پرشیب بیشتر فرسایش خاک از نوع آبی است، گفت : فرسایش خاک در این مناطق به علت شیب زیاد و نفوذ پذیری کم اتفاق می افتد.
به گزارش ایرنا، از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد را نواحی بیابانی و خشک، 38.5 درصد را مراتع، 2 درصد را اراضی کشاورزی و 3.6 درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، 58 هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، 150 هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و 144 هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.
7339/6026/ خبرنگار: محمدرضا یوسف نژاد ** انتشار: جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.