به گزارش ایرنا ، علینقی حیدریان روز چهارشنبه در نشست حفاظت از منابع آب استان در سالن غدیر افزود : تاکنون 16 طرح حوزه آبخیزداری در استان سمنان انجام شده است و 16 طرح نیمه کار باقی مانده است و 17 طرح دیگر مطالعه شده که به دلیل نبود اعتبار اجرایی نشده اند.
وی اظهارداشت : با انجام طرح های آبخیزداری تعادل اکولوژیک که همان تعادل تولید و مصرف است در زمینه آب، مرتع و استفاده از ظرفیت های حوزه به وجود می آید و همچنین وضعیت اقتصادی و اجتماعی آن حوزه نیز ارتقا می یابد.
حیدریان حفاظت خاک و کنترل فرسایش، استفاده بهینه از نزولات آسمانی و روان آب ها، کنترل سیل، پخش سیلاب، تقویت پوشش گیاهی و تغذیه آبخوان ها، کنترل رسوب وردی به مخازن سدها را از جمله تاثیرات اجرای طرح های آبخیزداری عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد : تا پایان سال 95 اقدمات مختلفی در استان سمنان مانند انجام عملیات سنگی شامل سنگ و ملات، خشکه چین و بتنی، عملیات خاکی، عملیات بیولوژیکی و مدیریتی، عملیات سبک پایه بتنی و یا چوبی انجام شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان سمان ادامه داد : در این استان از سال 75 تا پایان 95 حدود 355 سیلاب رخ داد که 271 مورد آن ها دارای خسارت و 81 مورد بدون خسارت بوده است.
حیدریان تصریح کرد : این اداره کل برای کاهش خسارات سیل و افزایش بهره برداری حداکثری از سیلاب ها در طول فعالیت خود 107 مورد بندهای خاکی و سنگ و ملات ذخیره ای با مجموع حجم مخزن 17 میلیون متر مکعب ایجاد کرده است.
به گزارش ایرنا، در ایران 450 شهر و هشت هزار و 650 روستا و آبادی در معرض تهدید سیل است و در مجموع 975 سیل در 25 سال گذشته در کشور رخ داده است.
از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است و حوزه های آبخیزداری استان سمنان 5.6 میلیون هکتار است.
7341/6026 خبرنگار: خدیجه سلطانی پور ** انتشار دهنده : جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.