به گزارش ایرنا، محمدرضا خباز روز شنبه در همایش دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی و تجلیل از موثرین این بخش در سالن هلال احمر سمنان، افزود: توجه و تاکیدات ویژه رهبر معظم انقلاب به اقتصاد مقاومتی در سال‌های اخیر دلیل بر اهمیت این موضوع است و همه ما باید برای تحقق سیاست های آن تلاش کنیم.
وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت کشیدن و سخت گیری بر خود نیست، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در واقع به معنی تلاش بیشتر و فوق العاده و استفاده درست و بهینه از ظرفیت هاست.
نماینده عالی دولت در استان سمنان یادآور شد: اجرا و تحقق اقتصاد مقاومتی در همه بخش ها با این هدف است که در برابر ناملایمات و تلاطم دشمنان مقاوم و شکست ناپذیر شویم و برای خود برنامه داشته باشیم.
خباز با بیان این که اقتصاد مقاومتی به معنی بهره وری بالا است، گفت: آیا در شرایط موجود اقتصاد کشور بهره ور است؟ آیا می توانیم بهتر از این باشیم؟ می توان از ظرفیت ها استفاده کرد؟ بله، می توانیم با اقتصاد مقاومتی به موفقیت و سربلندی رسید.
وی ارتقا بهره‌وری را در افزایش تولید ملی، بهبود توان رقابت‌پذیری و افزایش صادرات غیرنفتی کشور موثر دانست و گفت: ارتقا بهره‌وری می‌تواند زمینه‌ساز تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور باشد.
خباز اضافه کرد : به‌ منظور تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی می‌توان با شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی به‌جای استفاده از منابع بیشتر و با بهره‌گیری از همان منابع موجود، با ارتقا بهره‌وری به تولید بیشتر محصولات داخلی دست یافت.
استاندار سمنان با بیان این که رفع مشکل تولید و اشتغال کشور در گرو عملیاتی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، گفت: اقتصاد مقاومتی موجب بی‌اثر شدن تحریم‌ها و زمین‌گیر شدن نقشه‌های شوم دشمن در حوزه اقتصاد است.
وی با بیان این که برای تحقق اهداف اقتصاد مقامتی گاهی نیاز است تا هزینه هایی هم انجام شود، گفت: باید از فرصت های جدید استفاده و در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم.
استاندار سمنان در ادامه با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، افزود: این همایش با هدف لبیک به فرمایش رهبر معظم انقلاب برای اقتصادی مقاومتی،تولید و اشتغال و تجلیل از تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی استان که سهم بسزایی در رونق اقتصاد کشور دارند، برگزار شده است.
خباز با اشاره به خود کفایی کشور در تولید گندم در سال 95، گفت: خوشبختانه این موضوع برای دومین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دولت های هفتم و یازدهم رخ داده و با تلاش کشاورزان و همت مدیران، این افتخار بزرگ را به دست آوردیم.
وی با اشاره به خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از سوی دولت در سال گذشته به قیمت هر کیلوگرم هزار و 300 تومان، اظهار کرد: شاید واردات گندم از خارج با یک دوم این قیمت ممکن باشد ولی دولت همه تلاش خود را برای حمایت و خدمت به کشاورزان به کار گرفته و هرگز قصد ندارد تا به کشاورز کانادایی و استرالیایی خدمت کند.
خباز از تغییر الگوی کشت و مکانیزه کردن ادوات کشاورزی به عنوان مهم ترین برنامه های استان اعلام کرد و گفت: باید با برنامه ریزی و توسعه سامانه های نوین آبیاری و تغییر الگو در بخش کشاورزی منابع آبی استان را مدیریت کنیم.
وی، افزود: با توجه به این که کشور ما دارای کمبود منابع آبی و خشکسالی است و میزان بارندگی سالانه نیز کاهش یافته، استفاده بهینه از منابع موجود و تغییر الگوی آبیاری بخش کشاورزی امری ضروری است.
استاندار سمنان با بیان اینکه چه بخواهیم و چه نخواهیم روزی فرا می رسد که دیگر آبی وجود ندارد، گفت: باید کشاورزان استان به سمت اجرای الگوی کشت جدید و جلوگیری از هدر رفت آب گام بردارند، ضمن اینکه اجرای الگوی کشت باید متناسب با شرایط هر منطقه انجام شود و در آن میزان کشت با نیاز بازار در نظر گرفته شود.
خباز مدیریت مصرف صحیح آب از سوی مردم، کشاورزان و صنعت را مهم و ضروری دانست و افزود: برای تغییر الگوی کشت باید جاذبه ها را افزایش دهیم و کشاورزان نیز باید در تحقق این امر، منافع ملی را بر منافع شخصی خود در اولویت قرار دهند.
وی، توجه به تولید داخل و لزوم بسته بندی مناسب محصولات را خواستار شد و گفت: با توجه به تولید محصولات متنوع کشاورزی در این استان، باید برای ایجاد صنایع فرآوری از این تولیدات در استان، هدفگذاری کلان انجام شود.
استاندار سمنان با بیان اینکه باید به ظرفیت سرمایه‌گذاری برای ایجاد صنایع فرآوری در استان توجه ویژه‌تری شود، افزود: توجه به صنایع تبدیلی باید مورد توجه قرار گیرد.
سالانه یک میلیون و 660 هزار تن محصولات کشاورزی در استان سمنان تولید می‌شود.
7470/6026/
خبرنگار: علیرضا عربی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.