علی اصغر جلالی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: شیوع کرونا و تاخیر در کوچ بهاره عشایر استان سمنان موجب شده تا دام عشایر همچنان در مرتع‌های قشلاقی بماند و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان نیز در این زمینه همکاری می‌کند.

وی ادامه داد: در شرایط عادی پانزدهم تا بیستم فروردین هر سال پایان طرح مرتعداری در مراتع قشلاقی است و عشایر باید دام‌های خود را از مراتع قشلاقی به ییلاقی منتقل کنند، اما اکنون با شیوع کرونا کوچ بهاره به تاخیر افتاده است.

وی بیان کرد: بعد از پایان زمان مجاز ماندن در مرتع‌های قشلاقی عشایر حدود ۴۵ روز فرصت دارند خود را به مرتع ییلاقی برسانند، اما در شرایط فعلی پیش بینی می‌شود حرکت عشایر استان سمنان به مناطق ییلاقی به بعد از پانزدهم خرداد موکول شود.

جلالی تصریح کرد: امسال سردی هوا و بارندگی‌های خوب  رویش پوشش گیاهی یکساله در مناطق ییلاقی استان سمنان را به تاخیر انداخته است و اگر عشایر اکنون به مناطق ییلاقی می‌رفتند پوشش گیاهی برای دام ها وجود نداشت.

وی اضافه کرد: اکنون اراضی مسیرهای کوچ و مرتع‌های ییلاقی به دلیل بارش های خوب گل‌آلود است و عبور دام از مسیرهای گل‌آلود موجب فشرده شدن و از بین رفتن خاک می‌شود و تاخیر در زمان کوچ به چرخه طبیعت و تقویت پوشش گیاهی کمک می‌کند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان یادآور شد: وسعت مراتع این استان بیش از پنج میلیون هکتار است که از این مقدار حدود سه میلیون هکتار از مراتع مربوط به مناطق قشلاقی و حدود یکهزار هکتار مربوط به مناطق ییلاقی و میان بند است.

جلالی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ هکتار از مراتع قشلاقی استان سمنان درجه یک و دارای پوشش گیاهی غنی است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: هشت هزار بهره‌بردار با بیش از یک میلیون راس دام سبک در مرتع‌های استان مشغول فعالیت هستند.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.