علی‌اکبر عباسی راد در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه بیش از ۲۵۰ هزار مترمکعب رواناب ناشی از بارندگی در پشت سازه‌های آبخیزداری دامغان ذخیره‌شده است، ابراز داشت: این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که سازه‌های آبخیزداری توانسته از ایجاد صدمه و آسیب به اراضی مسکونی و کشاورزی جلوگیری کند.

وی ضمن بیان اینکه اهمیت سازه‌های آبخیزداری در مهار و کنترل سیل چه در مناطق بالادست و چه در دامنه‌ها و اراضی پایین‌دست کاملاً مشهود است، افزود: سازه‌های آبخیزداری قادر هستند بیش از دو میلیون مترمکعب آب را مهار یا ذخیره‌سازی کنند.

رئیس اداره منابع طبیعی دامغان بابیان اینکه بیش از ۴۰ دستگاه سازه‌های آبخیزداری در شهرستان احداث‌شده است، ابراز داشت: هدف از ساخت این سازه‌ها جلوگیری و مهار سیل و همچنین نفوذ آب به داخل خاک و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی عنوان‌شده است.

عباسی راد ضمن بیان اینکه سازه‌های آبخیزداری احداث‌شده در شهرستان دامغان شامل بندهای سنگ و ملات در بالادست و بندهای خاکی و تورکینست ها در پایین‌دست هستند، در ادامه تصریح کرد: تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار مترمکعب عملیات سنگ و ملات و بیش از ۳۰۰ هزار مترمکعب عملیات خاکی در شهرستان انجام‌گرفته است.

وی ضمن بیان اینکه سه حوزه آبخیزداری شامل سد شهید شاهچراغی، کویر حاج علی‌قلی و کویر مرکزی در دامغان وجود دارد، افزود: در سازه‌های آبخیزداری تلاش شد تا جوامع بومی و محلی نیز به کار گرفته شوند قطعاً حضور مردم می‌تواند بهترین نقش را در حفظ منابع طبیعی داشته باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1400150
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.