به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد عبدالشاه عصر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل منابع طبیعی سمنان ضمن بیان اینکه پروژههای آبخیزداری برای سال ۹۷ در ۱۴ حوزه به افتتاح رسید و سال ۹۸ در ۲۴ حوزه اجراشده است، ابراز داشت: این طرحها درمجموع دو سال متوالی توانست بهصورت مستقیم و غیرمستقیم برای دو هزار نفر اشتغالزایی به همراه داشته باشد.
وی بابیان اینکه عملیات آبخیزداری سال گذشته ۲۴ هزار و ۶۰۰ هکتار را در بردارد، افزود: سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی برای عملیات آبخیزداری در سطح استان سمنان اختصاص یافت که این اعتبارات توانست نقش مهمی در پیشبرد اهدافی نظیر کنترل رسوب و کاهش خسارات ناشی از سیلاب ایفا کند.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی استان سمنان بابیان اینکه برای بهبود شرایط زیستمحیطی باید اقداماتی نظیر آبخیزداری را جدی گرفت، ابراز داشت: کاهش خسارات ناشی از خشکسالی، تغذیه سفرههای زیرزمینی، بهبود اشتغال و ارتقای سطح درآمد روستاییان و آبخیزنشینان و بالا بردن ارزش تفرجگاهی مناطق تحت پوشش پروژههای آبخیزداری ازجمله اهداف اجرای پروژههای آبخیزداری محسوب میشود.
عبدالشاه بابیان اینکه میزان فرسایش خاک بهویژه در شهرستانهای مهدیشهر، گرمسار، آرادان و میامی بالا است، تصریح کرد: این رقم برای استان ۱۰ تا ۱۱ تن در هکتار سالانه ارزیابی میشود که وجود دام مازاد در منطقه یکی از مهمترین دلایل بروز این اتفاق است.
وی افزود: برای حفظ منابع طبیعی باید از خوان فرهنگسازی عبور کرد لذا برای تحقق این مهم تلاش شد تا در پروژههای آبخیزداری از مشارکت جوامع بومی و محلی بهره گرفته شود و خود آنها میراث دار منابع طبیعی باشند.