سولماز میرزامحمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تلاش معاونت غذا و داروی این دانشگاه برای تأمین مواد ضدعفونی کننده مورد نیاز بیمارستانها و مراکز بهداشتی، اظهار داشت: با این حال نیم نگاهی نیز به تولید شد و در این راستا به یک شرکت مجوز موقت برای تولید محلول های بر پایه الکل داده شد و یک کارخانه دیگر نیز در حال تجهیز است تا بتواند محلول های ضدعفونی کننده برای شرق استان تهیه کند.
وی از اعطای مجوز تغییر کاربری موقت کارخانه کنسانتره شاهرود خبر داد و گفت: این کارخانه که به صورت فصلی به تولید آبمیوه مشغول است اکنون می تواند از ملاس چغندر یا فروکتوز الکل تهیه کند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ادامه داد: به این ترتیب کارخانه کنسانتره تنها کارخانه استان خواهد بود که تا چند روز دیگر تولید انبوه الکل را آغاز می کند و می تواند روزانه پنج تن از این محصول را در اختیار صنایع فعال استان قرار دهد.
میرزامحمدی اضافه کرد: علاوه بر این در برهه ای از زمان به دلیل کمبود مواد ضدعفونی کننده، آزمایشگاه مستقر در معاونت غذا و دارو 200 لیتر محلول ضدعفونی کننده دست بر پایه الکل تهیه کرد و در اختیار بخش های مختلف دانشگاه قرار داد.
وی همچنین یادآور شد: این روزها با حجم بسیاری از محلولهایی رو به رو می شویم که گاهی ممکن است با کیفیت های نامناسب توسط برخی افراد سودجو توزیع شوند و به همین دلیل همکاران این معاونت با انجام بازدیدهای روزانه در سطح شهر از آنها نمونه برداری می کنند و با انجام آزمایش میزان استاندارد بودن این مواد مشخص می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین از خانوادهها به ویژه جوانان خواست از مصرف الکل به صورت خوراکی پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: بسیاری افراد سودجو با رنگ زدایی از متانول که الکل صنعتی است، آن را در بطریهایی با عنوان اتانول در اختیار مردم قرار می دهند که سبب مسمومیت بسیار شدید و در بسیاری از موارد موجب مرگ می شود و حتی مقدار اندک آن می تواند نابینایی را در پی داشته باشد.
در استان سمنان 2 دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان های سمنان و شاهرود فعال است.
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بیش از50 درصد وسعت استان سمنان را در محدوده 2 شهرستان شاهرود و میامی زیر پوشش خود دارد .