ایرج رئیسیان عصر شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از آنجایی که بخش عمده آلودگی این استان به ویژه مناطق غربی آن ناشی از استقرار صنایع متعدد در اطراف کلانشهر تهران است، صرف رویکرد منطقه‌ای برای توسعه واحدهای صنعتی درست و قابل قبول نیست.

وی با اشاره به اینکه هوای ۲ روز امسال سمنان ناسالم بود؛ افزود: ۲۶ آبان و ۱۰ آذر امسال غلظت آلاینده‌ها بالا و شاخص کیفی هوا وضعیت ناسالم بود و کمیته ستاد اضطرار آلودگی هوا در استان سمنان در این راستا تشکیل شد.

وی ادامه داد: آلودگی هوا در آبان منجر به اعلام اخطارهای بهداشتی برای گروه‌های حساس شد و این مساله زمینه ساز تعطیلی مقاطع ابتدایی و پیش دبستانی مناطق غربی استان سمنان در ۱۰ آذر شد.

رئیسیان با اشاره به اینکه آلودگی هوا حد و مرز جغرافیایی نمی شناسد، ابراز داشت: بخش عمده‌ای از آلودگی هوای استان سمنان به علت آلاینده‌های جوی واحدهای تولیدی و صنعتی از جمله واحدهای معدنی شن و ماسه استقرار یافته در حاشیه تهران و مجاورت این استان با پایتخت است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان،به ضرورت جانمایی و احداث واحدهای صنعتی با رویکردی ملی تاکید و بیان کرد: با توجه به استقرار صنایع متعدد در اطراف این استان، باید بر اساس طرح توسعه پایدار و آمایش سرزمین این واحدها جابه جا شود.

وی اظهارداشت: این مساله مستلزم نگاه ملی است و به صرف رویکرد منطقه‌ای برای توسعه واحدهای صنعتی درست و قابل قبول نیست.

رئیسیان افزود: هماهنگی فرادستگاهی و بین دستگاهی، برنامه‌ریزی کاربردی و کارشناسی میان‌مدت و دراز مدت لازمه مقابله با آلودگی هوا است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان ابراز امیدواری کرد که با عزم همگانی، همکاری صنایع، بهبود وضعیت خودروها شخصی و عمومی و مشارکت بیشتر شهروندان، وضعیت هوای این استان همواره در شرایط سالم قرار داشته باشد.

سمنان امسال جزو استان‌هایی بود که برای اولین بار آلودگی هوا ناشی از آلایندگی صنعتی را تجربه کرد، به گفته کارشناسان، بخش مهمی از این آلودگی از استان‌های همجوار به دلیل وزش باد به استان سمنان سرایت کرد و به دلیل موقعیت جغرافیایی در داخل استان انباشته شد و از مرز سالم عبور کرد و در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

سابقه تعطیلی مدرسه‌ها به دلیل آلودگی ناشی از ریزگرد در استان سمنان وجود داشته، اما تعطیلی مدارس به دلیل آلایندگی در این چند سال گذشته برای اولین‌بار رخ داده است.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منواکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است را تبدیل به یک عدد بدون واحد می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.