خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – محمدحسین عابدی: در نخستین گزارش درباره تبلیغات انتخاباتی به نخستین روز و ساعات آغاز تبلیغات انتخابات در استان سمنان پرداختیم و اشاره کردیم که رقابت انتخاباتی در گرمسار و آرادان و همچنین سمنان، مهدی‌شهر و سرخه به‌واسطه رد صلاحیت نماینده‌های فعلی و الزام به تغییر نماینده‌شان به‌مراتب داغ‌تر از شاهرود و میامی و همچنین دامغان است اما چند روز گذشته و امروز به نظر می‌رسد نقطه‌جوش تبلیغات انتخاباتی فرارسیده است.

شایعات، اخبار، کنار رفتن به نفع دیگری، تکذیب، حمایت، تخریب و حتی تهمت در فضای مجازی استان سمنان بیداد می‌کند، گروه‌های مختلف با اعضای هزاران نفری این روزها مانند قارچ در فضای مجازی استان سمنان سبز شده‌اند که غالباً سه هدف مشترک دارند نخست تبلیغ نامزد دلخواه، دوم تخریب نامزد رقیب و سوم افکارسنجی برای ایجاد بازارگرمی؛

هر که بامش بیش!

رسانه‌های مکتوب نیز این روزها شرایط خاصی یافته‌اند با تبلیغات خاص بعضاً هفته‌نامه‌هایی پیدا می‌شوند که در پنج روز سه بار انتشاریافته‌اند، یک شماره برای تخریب رقیب، شماره دوم برای حمایت از نامزدی که بیشترین پول را داده و شماره سوم تلفیقی از هر دو که اصطلاحاً نه سیخ بسوزد و نه کباب!

این روال در انتخابات گذشته نیز بود اما امروز شدت گرفته است هرچند این موضوع را باید آفت انتخابات دانست چراکه فاتح کارزار تبلیغاتی در نشریات محلی و فضای مجازی نه فرد اصلح بلکه فرد متمول و پول‌دار است! آن‌هم در رسانه‌ای که قرار است مثلاً نامزدهای اصلح را به مردم معرفی کند.

با این مقدمه و کلیات که تقریباً در همه چهار حوزه استان سمنان مشترک است در ادامه به روند تبلیغات انتخاباتی در چهار حوزه انتخابیه استان سمنان می‌پردازیم.

سمنان، مهدی‌شهر و سرخه

رقابت داغ در شهرستان سمنان تقریباً بین چهار نامزد اصلی بیشتر به چشم می‌خورد تعداد بسیار زیاد نامزدها که تقریباً نیمی از تمام نامزدهای تائید صلاحیت شده استان سمنان را شامل می‌شود کمی انتخاب را برای مردم و البته تبلیغ را برای نامزدها دشوار کرده است اما به‌هرروی باید گفت در این شهرستان نیز رقابت بین چند نامزد اصلی است که تعدادشان از پنج الی شش نفر تجاوز نمی‌کند.

شیوه تبلیغ اما سنتی است اجاره ستاد، توزیع بروشور، موزیک خیابانی، دعوت از مردم، نخبگان، ورزشکاران و … اما نکته قابل‌توجه این است که چون حوزه انتخابیه سمنان دارای دو شهرستان دیگر شامل مهدی‌شهر و سرخه نیز است بعضی نامزدهایی که ازنظر مالی وضعیت خوبی دارند توانسته‌اند در این دو شهرستان هم ستاد داشته باشند اما برخی دیگر خیر؛

بیش از ۸۰ درصد نامزدهای سمنان به‌واسطه هزینه گزاف و شاید عدم وجود نیروی انسانی عطای کار در مهدی‌شهر و سرخه را به لقایش بخشیده و تمرکزشان را بر روی سمنان گذاشته‌اند دراین‌بین هستند نامزدهایی که اهل سرخه و مهدی‌شهر هستند و در شهر خودشان کارزار انتخاباتی را در دست گرفته‌اند اما برعکس، در سمنان کمتر فعالیت دارند چراکه نه کسی آنان را می‌شناسد و نه از پس هزینه روزی یک‌میلیون و دو میلیون تومان اجاره ستاد برمی‌آیند.

فضای رقابتی

این امر هرچند سبب شده تا به‌طور سنتی نمایندگان این حوزه انتخابیه عمدتاً سمنانی باشند اما درهرصورت چاره‌ای هم نیست و این سه شهرستان دارای یک نماینده هستند. در عوض اما نامزدهایی که کمتر اقبال عمومی دارند یا بهتر بگوییم کمتر تحول مالی برای شناساندن خودشان دارند رو به فضای مجازی آورده‌اند.

در این حوزه انتخابیه حضور یک دولتمرد سابق و یک نماینده سابق مجلس که اتفاقاً قرابت ویژه‌ای نیز به دولت نهم و دهم دارد فضا را رقابتی هم کرده است این دو نامزد که اتفاقاً پول فراوانی هم دارند گویا بازار را قبضه کرده‌اند اما هنوز در فضای مجازی قدرتشان به دیگران نچربیده است هرچند تبلیغات شهر سمنان را به‌نوعی فتح کرده‌اند.

نکته عجیبی که در فضای مجازی و تبلیغات سمنان دیده می‌شود این است که بحث‌های گروهی فضای مجازی شبانه بعضاً به جنگ بدل می‌شود و نکته قابل‌توجه حضور پررنگ طرفداران نامزدی است که اصلاً رد صلاحیت شده و باید صندلی نمایندگی‌اش را پس از انتخابات به فرد دیگری پس بدهد! طرفداران این فرد امروز آن‌قدر فعال هستند که گویا این فرد اصلاح‌طلب نامزد انتخابات است حال فکر کنید اگر او تائید می‌شد در فضای مجازی چه خبر بود!

گرمسار و آرادان

این دو شهرستان به‌علاوه شهر ایوان کی دارای یک کرسی نمایندگی و ۱۳ نامزد هستند که قریب به‌اتفاق بخت دو نفر را دراین‌بین بیشتر می‌دانند هرچند باید دقت داشت که در این منطقه رأی قومی و قبیله‌ای نیز کارساز است و مردم به‌خصوص به‌واسطه عملکرد برخی نمایندگان سابق این شهرستان در مجلس و … اراده تغییر دارند.

گرمسار در قبضه سه تا چهار نامزد انتخاباتی است اما بقیه نیز تبلیغات خوبی دارند هرچند از سه نامزد می‌توان گفت اصلاً خبری نیست. در فضای مجازی نیز شاهد جولان وسیع طرفداران نامزدهای مختلف هستیم که شرایط را به نفع خود تغییر می‌دهند، در این حوزه انتخابیه باید گفت رقابت کمتری احساس می‌شود و از امروز شاید مشخص باشد که رقابت اصلی بین سه نفر نامزد جدی است.

به دنبال این شرایط اما فضای تبلیغات نیز همین سمت‌وسو را دارد و نامزدهایی هستند که به‌واسطه هزینه گزاف تبلیغات و کمتر دیدن بخت خود، تقریباً سعی دارند اقتصادی‌تر تبلیغ کرده و فقط به فضای مجازی اکتفا کنند.

موضوع قابل‌توجه اما طرفداران نماینده فعلی که رد صلاحیت شده است افرادی که در فضای مجازی به دفاع از عملکرد او پرداخته و به‌نوعی رگ گردن بیرون می‌اندازند که گویا منافع ملی کشورمان به خطر افتاده است این موضوع اما سبب بروز یک دوقطبی در گرمسار شده که آن را می‌توان اصطلاحاً به حافظان وضع موجود (نماینده فعلی و عملکرد مسئولان) و تغییر خواهان (افکار نو و افراد جدید) تقسیم کرد.

شاهرود و میامی

جنگ واقعی بر سر یک کرسی نمایندگی را می‌توان در شاهرود و میامی دید، جایی که ۱۹ نفر باهم رقابت می‌کنند اما سه‌ضلعی عجیبی در بین نامزدها رخ‌داده است این روزها علی‌رغم وجود چهار چهره مطرح دیگر که یکی‌شان بسیار هم جوان است و اتفاقاً بخت خوبی هم دارد، بسیاری رقابت اصلی رابین سه ضلع مثلث می‌دانند.

رقابتی که کم‌کم دارد به جنگ تمام‌عیار بدل می‌شود. طرفداران برخی از این نامزدها در کنار تخریب و تهمت کمتر به تبلیغ و توانمندی نامزد خود پرداخته‌اند، رقابت نامزدها در فضای مجازی نیز انسان را یاد کشتی کج می‌اندازد آنجا که سه، چهار مرد تنومند بر روی رینگ هستند و هرکدام آن‌یکی را می‌زند و در ظاهر کار عبث و بیهوده‌ای هم به نظر می‌رسد!

رسانه‌ها در شاهرود به دودسته تقسیم‌شده‌اند آنانی که پول گرفته تا تبلیغ کنند که البته به جای تبلیغ فعلاً از آنها تخریب دیگری دیده می‌شود و رسانه‌هایی که به رسالتشان پایند بوده و توانمندی کاندید مورد نظر خود را مطرح می‌کنند و یا سکوت کرده‌اند یا از نامزدی که فکر می‌کنند اصلح است حمایت کرده‌اند.

دغدغه تأمین شام و ناهار

غیرممکن است موضوعی در فضای مجازی مطرح نشود و حداقل ۲۰ اظهارنظر عجیب‌وغریب شتاب‌زده و احساسی در ذیل آن بیان نشود، یکی تخریب می‌کنم، یکی تهمت می‌زند و یکی دیگری را حتی تهدید که در این بین نشر اکاذیب به وضوح دیده می‌شود، موضوع بحث هم غالباً عملکرد نماینده مجلس و اماواگرهایی است که نامزدهای رقیب و طرفدارانشان مطرح می‌سازند. کار بعضاً به‌جایی رسیده که مردم خواهان دوری از این فضا شده‌اند.

طرفداران نامزدها فکر می‌کنند با این اقدامات به نامزد محبوبشان خدمت می‌کنند درصورتی‌که چنین نیست و مردم بی زار شده‌اند. یکی دیگر از مسائلی که در شاهرود دیده می‌شود پول پاشی‌های صورت گرفته از سوی برخی نامزدها به‌خصوص در روستاها، اعطای بنزین به راننده‌ها برای اینکه با خودروهای مزین به‌عکس نامزدها جولان دهند و … است که از استانی که بالاترین نرخ سوادآموزی در کشور را دارد، بعید است.

برخی نامزدها اما فعلاً مشغول تبلیغ سنتی یعنی حضور در مساجد و روستاها و سخنرانی بین مردم هستند، به نظر می‌رسد دغدغه آن‌ها فعلاً تهیه شام و ناهار مسئولان ستاد انتخاباتی در گستره وسیع روستاهای شاهرود و میامی است تا برنامه‌های مجلس آینده!

دامغان رقابت اندک اما بازار وعده‌ها داغ

دامغان فعلاً آرام‌ترین شهر استان سمنان ازنظر انتخابات است نماینده فعلی از یک‌سو و مخالفانش از سوی دیگر دوقطبی را پدید آورده‌اند که احتمالاً نماینده بعدی از بین همین دوقطبی بیرون می‌آید و سایر نامزدها نیز در فضای مجازی و شهر در حال تبلیغ هستند.

بداخلاقی خاصی در دامغان دیده نمی‌شود اما فضای مجازی مانند دیگر شهرهای استان جولانگاه برخی بداخلاقی‌ها، تهمت‌ها و مسائل مختلف است. دامغان به‌واسطه داشتن روستاهای متعدد فضای انتخاباتی متعددی را نیز دارد و درنتیجه به نظر می‌رسد تکلیف نهایی انتخابات در این شهرستان از فضای مجازی روشن نخواهد شد.

درنهایت باید گفت تبلیغات انتخاباتی در استان سمنان با رعایت اخلاق و قانون و بدون رعایت این دو از سوی نامزدها و موافقان و مخالفانشان در جریان است در برخی مسائل حجم تخلفات بسیار زیاد است و برخی جاهای دیگر خیر؛ فضای مجازی جولانگاه استفاده از عواطف و احساسات جوانان شده و درنهایت نشریات محلی نیز به سمت پول‌های گزاف چرخش کرده‌اند حال مردم چگونه از بین این بلبشوی موجود نامزدهای اصلح را انتخاب کنند معلوم نیست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1357216
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.