علینقی حیدریان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، گفت: درختچه‌های تاغ در حاشیه شهرهای کویری نقش غیرقابل انکاری در مهار شن‌های روان، جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد گرد و غبار و ایجاد پوشش گیاهی در مناطق کویری و بیابانی دارد، اما در چند سال گذشته برخی سودجویان با قطع این درختچه مفید آن را به زغال تبدیل کرده و در بازارها به فروش می‌رسانند.

ابراز داشت: از ابتدای فروردین تا پایان آذر امسال چهار محموله زغال به وزن ۲ تن در استان سمنان کشف شد که از قطع و سوزاندن درختچه‌های تاغ استان تهیه شده بود.

وی ادامه داد: با هوشیاری یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از فروردین تا پایان آذر امسال هفت محموله چوب با حجم ۱۹ مترمربع در استان کشف شد که تمام هیزم کشف شده از قطع تاغزارهای استان بود.

وی بیان کرد: از فروردین تا پایان آذر امسال ۱۷ هزار کیلوگرم محصولات فرعی مانند باریجه و کتیرا طی ۶ پرونده در استان سمنان کشف شد.

حیدریان خاطرنشان کرد: ۵۲۰ اصله درخت طی ۶ محموله در استان سمنان کشف شد که منبع محموله ها از استان های همجوار بود و سمنان به عنوان استان عبوری استفاده شده بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: هزینه توقیف و فروش از کشف این دست محموله ها به حساب خزانه واریز می‌شود.

از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد را نواحی بیابانی و خشک، ۳۸.۵ درصد را مراتع، ۲ درصد را اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد را هم جنگل تشکیل می دهد.
از مجموع مناطق جنگلی در استان سمنان، ۵۸ هزار هکتار جنگل های هیرکانی و پهن برگ شامل جنگل ابر و جنگل رودبارک، ۱۵۰ هزار هکتار جنگل سوزنی برگ و ۱۴۴ هزار هکتار جنگل کویری و بیابانی است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.