خبرگزاری مهر، گروه استانها: کتاب «نشاط در خانواده» شامل تشریح و توضیح عوامل نشاط و همچنین سردی در خانوادهها با نگاهی گذرا به رفتارهای فردی و جمعی در خانوادهها و آسیبهای موجود حول محور خانواده به قلم سید حسین موسوی و به اهتمام نشر دارالطب منتشر شد.
این اثر در قطع رقعی و در تیراژ دو هزار نسخه در حقیقت به تعاملات درون خانوادهها میپردازد و مخاطب را به این موضوع سوق میدهد که اگر همه اعضای خانواده درک درستی از شرایط، وظایف خود و عوامل بیرونی و درونی داشته باشند میتوانند سرنوشت بانشاط بودن زندگیشان یا برعکس رخوت و سردی در روابط را خودشان رقم بزنند.
اهمیت جایگاه بیبدیل خانواده، خانواده کانون آرامش، شادی گذرا و شادی مانا، اهمیت شاد زیستن، شادی نیروی محرکه اجتماع، ایمان به سرچشمه آفرینش، ظرفیتهای خود را بالا ببرید، نظم، مادر آرامش و موفقیت، راههای خروج از بینظمی، جهنم بدبینی و … در زمره بخشهای این کتاب هستند.
این کتاب همچنین سعی دارد به بیان راههای نظم بخشیدن و سامان دادن به نقشهای اعضای خانوادهها نیز در بستر یک زندگی جمعی بپردازد. پرداختن به راههای شاد زیستن و فنهای مرتبط با آن دیگر ویژگی کتاب است.
دوری از خشم و اشاعه گذشت در بین خانوادهها یکی دیگر از محورهایی است که «نشاط در خانواده» به آن میپردازد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
اگر میخواهید خانوادهای آرام و بانشاط داشته باشید اولاً طی مراحلی نظم را برای خود درونی سازی کرده و اساس زندگی خود را بر پایه آن قرار دهید و افکار و اعمال خود را تحت نظم و قاعده دربیاورید و بعد سعی کنید نظم را در محیط خانواده حاکم کنید.
بنابراین برای نظم و سروسامان دادن به امور زندگی ابتدا باید طرح و هدفی برای زندگی تعریف کنیم و بدانیم برای چه زندگی میکنیم و از زندگی چه انتظاری داریم؟ به کجا میخواهیم برسیم؟ جواب این سوالات همان هدفمان از زندگی محسوب میشوند.
«نشاط در خانواده» همچنین سعی دارد در بین بخشها و موضوعات مطروحه خود گریزی نیز به آیات و روایات و احادیث و همچنین سیره اهل بیت (ع) بزند که توانسته در این امر نوشتار را غنا ببخشد اما طولانی بودن برخی بخشها و عدم حذف برخی موضوعات که در بخشهای دیگر هم مانند آن ذکر شده بود به تطویل کتاب انجامیده و بخش ضعیف کتاب محسوب میشود همچنین کیفیت چاپ و البته صحافی این کتاب نیز چندان مناسب نیست.
در هر صورت باید گفت «نشاط در خانواده» مجموعهای خواندنی است که با کتابهای مشابه روانشناسی که از آنها به مثابه کتابها زرد نام برده میشود فاصلهای چشم گیر دارد.